sobota 27. júla 2013

Catrice - L'Afrique, c'est chic (limitka)

Ahoj!

Opäť sa mi podarilo natrafiť na jednu skvelú limitku od CATRICE. Hoci farebne veľmi nespadá do môjho obľúbeného spektra, nejako ma okúzlila, takže som sa na ňu už tešila. Ale viete, ako to chodí, čím viac sa na niečo tešíte, tým horšie to dopadne. Bude to aj v prípade tejto limitky?

Moja pôvodná predstava bola, že si kúpim minimálne jeden očný tieň, jednu lícenku a všetky laky na nechty. Niee, ten žltý som vlastne nechcela. Prípadne ten červenší rúž. Asi som limitku "vymákla" dosť skoro, lebo všetko ešte mali. Chýbal len červený lak na nechty (C04), ktorý by som si určite vzala. Napokon som sa rozhodla len pre 3 výrobky - lak na nechty, lícenku a očné tiene.


Celá kolekcia je odetá skôr do jesenných teplých farieb, takže aj moje úlovky sú skôr v tlmených odtieňoch. Veľmi ma potešil zlatý očný tieň v kolekcii, pretože taký som si dlho želala. Prejdime však k jednotlivým produktom, ktoré som už na sebe vyskúšala. 

Liquid Metal Eyeshadow, CO2 All real Gold

Ako iste viete, vo vynovenom sortimente Catrice sa majú objaviť revolučné očné tiene, ktorých ochutnávku máme aj v limitke L'Afrique, c'est chic. Ide o metalické tiene so štruktúrou "tekutého kovu". Bola som zvedavá, ako bude táto štruktúra pretavená do očného tieňa. Tu sú moje postrehy: tieň je jemný, nepráši, je maximálne metalický až lesklý. Všetko skvelé vlastnosti. Napriek tomu je potrebné nájsť si vhodný spôsob nanášania, pretože inak veľmi nevynikne. Keď som tieň nanášala aplikátorom alebo štetcom, stal sa z neho nie veľmi výrazný bežný tieň, keď som však namiesto kozmetických pomôcok použila prst a tieň naniesla na podkladovú bázu, úplne sa zmenil, nabral na sýtosti a výdrži.



Na obrázku je tieň bez bázy, tak si ho predstavte ešte tak trikrát výraznejší.


Blush & Bronze, C01 Fresh demand

Lícenku s bronzovačom som si kupovala predovšetkým preto, že je to výrobok typu 2v1 a potrebovala som matný bronzer. Už po prvom použití sa z neho však stal jeden z top produktov mojej šminkovej zbierky. Totálne ma dostala farba lícenky (a), ktorá je v nádhernom staroružovom odtieni s teplým lososovým podtónom. Napriek tomu, že obsahuje jemné zlaté trblietky, ktoré neznášam, na pleti vyzerá úplne prirodzene a bude sa hodiť každému farebnému typu. Je jemne perleťový a dá sa využiť aj ako rozjasňovač lícnych kostí.
Bronzovač ma taktiež milo prekvapil, pretože hoci aj ten obsahuje zlaté trblietky, na pleti ich skoro vôbec nevidno. Ani jeho odtieň nie je veľmi výranzný a tmavý, ale krásne prirodzený a matný. Na obrázku nižšie dávam do pozornosti aj oba podukty zmiešané dokopy, ktoré spolu vytvárajú veľmi pekný matný odtieň. Vysoko musím vyzdvihnúť aj textúru, pretože tá je fantastická - jemnučká, jemnučká, jemnučká. Tento výrobok určite odporúčam zaobstarať si!
a) lícenka, b) bronzovač


Na fotke, ktorá mi veľmi nevyšla, pretože si nejako neviem dobre odfotiť tvár, je kompletné líčenie s použitím obidvoch produktov. Na celé viečka som naniesla podkladovú bázu od Essence. Na pohyblivú časť viečka som naniesla bronzovač, ktorý som rozotrela dostratena, vnútorné viečko som oživila zlatým tieňom. Tu som práve použila penový aplikátor a môžete vidieť, že ním sa dá tieň naniesť len vo veľmi jemnej vrstve. Keď ho však nanesiete prstom, na viečka nanesiete zlato.
Pod lícne kosti a na spánky som jemne naniesla bronzer, ktorý tvár jemne vymodeluje. Lícne kosti sú zvýraznené lícenkou.
Na riasach mám jednu vrstvu riasenky b.pretty, pery som ponechala v prirodzenom odtieni použitím  telového laku na pery (Rimmel, Apocalips 100 Phenomenon) a rúžu v jemnom oranžovom odtieni (Dermacol, Lip Seduction č. 04)


Ultimate Nail Lacquer, C05 L'Orange

Máme tu ďalšie laky s pieskovou štruktúrou. Je to môj druhý pieskový lak v oranžovej farbe, ktorý však vyzerá úplne inak, ako na obrázku. Hoci som si ho v obchode vybrala, veľmi ma nezaujal. Farba síce na nechtoch vyzerá celkom pekne, nie je kričiaca, skôr taká neutrálna, ale je totálne nezaujímavá. Neviem, na základe čoho ju pomenovali "oranžová", keď je to skôr zemitá tehlová farba. Efekt piesku z laku robí viac efekt brúsneho papiera, a to ani nie tak pre jeho drsný povrch, ako pre tú kombináciu farby a pieskového efektu. Ak si lepšie pozriete fľaštičku, lesknú sa v nej pekné zlaté trblietky, ktoré však na nalakovanom nechte môžete márne hľadať, čo je škoda, lebo s nimi by ten lak vyzeral iste zaujímavejšie. Keby som v stojane našla ten červený lak, siahnem po ňom. Tento ma neoslovil.





Na záver pridávam odkaz na stránku Catrice, kde si celú limitku môžete prehliadnuť a posúdiť. Čo si o nej myslíte? Zaujalo vás niečo?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Akurat zhanam nejaku licenku a tato ma dost zaujala, asi sa po nej poobzeram :-P Tuto limitku dostat normalne u nas v dm? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lícenku určite odporúčam. Zatiaľ som však limitku na SVK nevidela, ja som na ňu natrafila v Rakúsku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vsetko su to krasne veci!!

    Inak dnes prispevok o lacnom a kvalitnom pletovom kreme. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/poznate-physiogel-creme.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, to jsou krásné udělátka, hlavně ten zlatý stín, luxus :-)

    World By Bella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tienik je krásny, už sa neviem dočkať tých, ktoré budú v stálej ponuke. Bude tam aj jeden strieborný :)

      Odstrániť
  5. Veruže zaujala!!! A veľmi :) Ich rúže milujem a metalické tiene vyzerajú fantasticky, určite si ich nenechám újsť :) Missy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite však odporúčam poobzerať sa po tom bronzeri s lícenkou. Odkedy ich mám, nepoužívam iné. Bronzer sa síce zdá byť slabý, ale je skvelý na modelovanie tváre. A tá jemná textúra je doslova luxusná. :)

      Odstrániť