pondelok 13. júna 2016

Recenzia: Kofeín aj pre tých, čo nekávičkujú

Ahoj, kočky!

Pravdepodobne ste na recenziu ospevovaného krému na oči s kofeínom už aspoň raz natrafili a ak ste ju čítali, bola plná chválospevov. Vrchol mojej spokojnosti krém nedosiahol, hoci chváliť ho budem aj ja.

DULCIA, OČNÝ KRÉM S KOFEÍNOM, NOČNÝ


Pre mňa to nie je krém. Zložením a konzistenciou ho považujem skôr za balzam, a to mimoriadne príjemný balzam, s ktorým je večerný skrášľovací rituál zážitkom. Vôňa kávy patrí k mojim najobľúbenejším (i keď táto skupina u mňa zahŕňa skoro všetky vône sveta :D ), preto nebolo treba dlho váhať nad jeho kúpou. Po otvorení milej plechovčičky na vás tá kávová vôňa doslova vyskočí, no po nanesení na pokožku po krátkej chvíli vyprchá. Avšak mne viac ako čerstvo namleté kávové zrná pripomína kávovú usadeninu. (Čo však nepovažujem za mínus.)


Balzamík si hovie v nádhernej modro-fialovej plechovej dózičke. Tá je tak malá, že ju môžete nosiť v peňaženke spolu s mincami. Kto by to však robil? Ja ju mám uloženú na čestnom mieste prvého poschodia romantického porcelánového etažéra na nočnom stolíku, aby som si pred spaním nikdy nezabudla namazať očné okolie. Robím to tak, že prsteníkmi malé množstvo balzamu vmasírujem do jemnej očnej kožičky a zvyškom, ktorý na prstoch ostal, natriem ešte aj pery. Je to paráda!


Ráno sa určite zobúdzam s vyživenou pokožkou okolo očí. Balzam je totiž nielen príjemný a voňavý, ale aj vyživujúci, zabezpečujúci hydratáciu a vláčnosť. Predurčuje ho na to jeho zloženie, ktoré tvoria vo veľkej miere oleje (napríklad avokádový a kávový) či kakaové a bambucké maslo. Pre mňa je konzistencia lahodne príjemná, síce mastnejšia, no úplne iná ako keď použijem len samostatný olej. Nevstrebe sa do pokožky hneď ako býva zvykom u väčšiny krémov. Môže sa stať, že ešte ráno objavíte okolo očí jemný film.


A teraz to najzaujímavejšie. Účinky. Rovno sa vám priznám, prečo som si balzam kupovala. Na zredukovanie drobných vrások v okolí očí. Okrem tohto účinku by si mal poradiť s opuchmi a tmavými kruhmi, dokonca by mal vypnúť pokožku očných viečok. Všetko super, až na to, že okrem drobných vrások ma žiadne iné problémiky z vymenovaných netrápia, takže účinky neviem posúdiť. A čo sa týka toho protivráskového... Sklamanie. Až také, že mám pocit, že sa mi tie maličké vrásky, čo som mala, v priebehu posledného polroka akosi predĺžili. Na druhej strane je balzam tak výživný, že pokožka je podstatne vláčnejšia a akoby mladšia a zdravšia.


Recenziu ukončím tentokrát konštatovaním: Aj keď krém/balzam neuspokojil zámer, s ktorým som ho kupovala, zrejme ho doma nemám posledný raz. Toto maličké balenie predsa len ukrýva výživnú kašičku, ktorá našim očkám svedčí a vydrží veľmi dlho. Ja sama sa s ním maznám už pol roka a predpokladám, že do septembra dno drieť nebudem.

Obsah: 10 g
Cena: cca 9,90 € (aj keď ja som ho v novembri kupovala ešte za 7,90 €)

Pekný deň!

15 komentárov:

  1. Jé, já miluju malá a skladná balení. Balzám na oční okolí jsem zatím nezkoušela. Používám nyní Alverde oční krém s mučenkou. O balzámku bych mohla někdy pouvažovat, zdá se, že je dobrý!

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa je to ňuňu balenie skvelé, mám rada menšie a skladné vecičky.
      Ako si spokojná s Alverde? Rada by som vyskúšala aj niečo nové.

      Odstrániť
  2. Tento musí byť úžasný! A balenie sa mi nesmierne páči! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyhovuje mi v mnohých smeroch, len som čakala viditeľnejšie účinky. Balenie je krásne, krémik je príjemný, vôňa chutná :)

      Odstrániť
  3. Taky ho plánuju, jsem na něj zvědavá. :) Pěkná recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že s ním budeš spokojná. Ja sa skúsim poobzerať po nejakom účinnejšom, ale tento nezatracujem :) Hlavne pre jeho zvláčňujúci účinok.

      Odstrániť
  4. tak to je naozaj také malé baleníčko? :) to je milé...vyzerá skvele, a určite aj krásne voní, ja milujem vôňu kávy :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, aj ja som "kávová" :) Vonia krásne a baleníčko je maličké a krásnučké, ale naplnené po okraj.

      Odstrániť
  5. Mam podobnu skusenost. Pekne balenie, pekna vona, prijemna konzistencia, ale ucinok nic moc. Myslim ze je predrazeny. Cena za ktoru si ho kupila v novembri skor zodpoveda ucinku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sklamalo ma zistenie, že zdražel. Dve eurá za takúto malú vecičku, keď sa nezmenilo zloženie ani obal...

      Odstrániť
  6. Káva? Niekto povedal káva? Bez kávy môj deň akoby ani nezačal a s týmto by mohol rovno končiť :) Asi sa po ňom poobzerám (už len preto, že je kávový!)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si zlatá! Tak to sme kamošky v "kávovej" zbroji :D
      Myslím si, Alic, že ty budeš z krémiku viac nadšená, lebo podľa mňa ak človek neočakáva aspoň minimálny protivráskový účinok, bude si s krémikom hovieť blahom. A, ehm, tiež som vlastne kupovala hlavne preto, že je KÁVOVÝ :D

      Odstrániť
  7. Zrovna ho mám objednaný, tak se moc těším :) Od účinků si moc neslibuji, ale chtěla jsem ho prostě zkusit, když je všude tak vychvalovaný :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež to mám niekedy tak - aj keď si od produktu veľa nesľubujem, musím ho vyskúšať, lebo ma niečím láka. Vyskúšať kávičkový krém bolo v mojom prípade samozrejmosťou, ale teraz chcem vyskúšať ďalšieho "kávičkára", a to od 100% Pure.

      Odstrániť
    2. Ten je parádní :) Měla jsem ho ve vzorečku, jen jsem se nějak nedokázala přenést přes tu jeho vůni :D Ale co jsem si tak všimla, tak 99 % lidí si jí naopak nemůže vynachválit :D

      Odstrániť