nedeľa 17. apríla 2016

Líčenie: Dangerous Cat Eyes

Ahoj, kočky!

Moje každodenné líčenie do práce je momentálne asi najminimálnejšie za posledné roky, a tak sa mi vo voľnom čase či aspoň príležitostne žiada niečo výrazné a možno aj netradičné.


Odkedy mám paletku Zoeva Mixed Metals, láka ma do líčenia zakomponovať zastretú tyrkysovú s názvom Ore Stone. Keby som ho videla ako monotieň, určite by som po ňom nesiahla, avšak v paletke ma teší a rozhodne nepatrí k odtieňom, ktorých by som sa zdráhala. Akurát použiť ho v každodennom líčení vyžaduje poriadnu dávku citu pre nositeľnosť.


Spôsob, akým som dnes tento odtieň zakomponovala do líčenia mi je aj blízky aj nie. Blízky v tom, že podobne (tmavý tieň vo vnútornom kútiku oka) som sa niekedy líčila denne, avšak namiesto tyrkysovej som volila neutrálnu hnedú, vďaka ktorej sa tvar mojich okrúhlych očí akoby pretiahol a trocha prehĺbil. Potom som sa začala líčiť inak, pričom som vlastne rada experimentovala s rôznymi technikami líčenia. Dnešný look vznikol spontánne, keďže pôvodne som chcela ísť do "halo looku".


Ako som sa k tomuto looku napokon dopracovala? Keďže paletka Mixed Metals obsahuje (okrem čiernej) metalické odtiene, vzala som si na pomoc aj jednu čokoládku (Semi-Sweet Chocolate Bar od Too Faced), z ktorej som mixovala náhodne rôzne matné odtiene. Na pohyblivom viečku to je mix najsvetlejšieho Coconut Créme spolu s odtieňom Nougat a Mousse. Po tomto základe som ceruzkovým štetcom dosť dlho rozmazávala hlavný akcent líčenie, a teda odtie Ore Stone zo Zoeva paletky. Pre zjemnenie okrajov a prehĺbenie viečka som siahla po huňatom menšom štetci, ktorým som na nadočnicový oblúk opatrne rozmazávala mix odtieňov Truffled, Peanut Butter a Mousse (paletka Too Faced).  Rozmazávala som až pod obočie. Nebola som spokojná s intenzitou tyrkysového tieňa, takže som ceruzkovým štetcom naniesla ďalšiu vrstvu. Nakoniec som po celom oblúku prešla huňatým rozmazávacím štetcom, na ktorom zostalo ešte trocha hnedých tónov. Dosť ma nahnevala obľúbená fixka Essence, pretože sa mi ňou tentokrát nepodarilo spraviť peknú linku. Ona už pomaly dochádza, a tak som ju pred líčením otrela do vreckovky, čím som trocha zdeformovala jej tvar, za čo sa mi odmenila vypustením nerovnomerného množstva farby. Okrem klasickej hornej linky som sa dnes odvážila na spodný zobáčik vo vnútornom kútiku. Aj keď nie je dokonalý, vo výsledku sa mi to veľmi páči. Takáto linka si vyžadovala zafarbiť aj vodnú linku na čierno, pričom nesmie chýbať vrstva riasenky.


Na pery sa mi tentokrát nehodilo nič lepšie ako takmer čokoládový odtieň kontúrky Nars.


Použité produkty:


Ak je tu niekto, kto si sem-tam dovolí netradičné líčenie, nech sa prihlási v komentároch. Nech viem, že v tom nie som sama ;)

Pekný deň!

15 komentárov:

  1. Veľmi netypické líčenie, ale skutočne sa mi páči! :) Ja svoje líčenie tiež občas obzvláštnim, zvyčajne vtedy, ak už je každý zvyknutý na nejaký "stereotyp" u mňa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa zasa nikdy nebavilo líčiť sa každý deň rovnako a teraz som tomu podľahla. O to viac si potom užívam takéto bláznivé nápady :D

      Odstrániť
  2. Jé, tak tohle je vážně super nápad, ta výrazná barvička ve vnitřním záhybu ti moc sluší! :)

    No já hlavně testuju často netradiční odstíny očních stínů, to nevím, jestli se do té skupiny netradičních počítá. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Brunwen, tie tiene, ktoré obdivujeme u teba, sú rozhodne niečo netradičné! Toľko neuveriteľných farieb... Ale teším sa, že sa ti moje líčenie páči :)

      Odstrániť
  3. určite nie si sama...myslím že každá z nás občas chce zaexperimentovať s líčidlami :) a tebe sa to veľmi podarilo..páčia sa mi aj pery
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Veronika :) Ja si myslím, že je aj fajn, keď takto neškodne experimentujeme, veď je to zábava, nie? ;)

      Odstrániť
    2. presne tak :) ako máš napísané v popise blogu, že život je príliš krátky na to, aby sme nosili nudný make-up :)

      Odstrániť
    3. Áno, áno, toto "moje heslo" rada uvádzam do života :D

      Odstrániť
  4. Wooow! Famózne! Kedysi som mala doma jedno jediné číslo francúzskej Elle Girl a niečo podobné tam mala na očiach jedna modelka... Akurát v trávičkovo zelenej a bez linky. No tvoje sa mi páči ešte viac. Krásne! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee, to si ma teraz pobavila :D Viem, že som týmto líčením nepriniesla nič nové, ale celkom ma to baví. Večer do mesta je to príjemná zmena, akurát neviem, akú farebnú kombináciu zvoliť nabudúce :D

      Odstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi krásne líčenie, ktoré Vám pristane. Chcem sa však opýtať na ten produkt ZAO. Je to make up tekutý al. minerálny? Zvažujem jeho kúpu, mohli by ste mi prosím napísať aké odtiene od ZAO pri danom produkte používate? :) Ďakujem za Váš čas. Pekný zvyšok dňa prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár :) V tomto líčení som použila tekutý makeup v odtieni 704. Je to tmavší odtieň, pretože som ho kupovala pred letom a pani v predajni (vo výdajni e-shopu) mi tento odtieň odporučila ako najlepšie sediaci, keďže mám pokožku trocha do olivova. Úprimne však musím povedať, že aj v lete mi na mne pripadá trocha tmavý, takže sama by som už siahla len po svetlejších odtieňoch. Preto ho musím rozmazávať veľmi dostratena, ak chcem vytvoriť prirodzený odtieň. Tým pádom makeup stráca kryciu schopnosť. Mám doma aj minerálny makeup ZAO v odtieni 504. Ten mi odtieňom sedí, no má tendenciu tmavnúť. To však len s niektorými podkladovými produktami :( Moja rada pre vás: produkty ZAO sú výborné, kvalitné (mám doma viacero z nich), len si treba dávať veľký pozor pri výbere odtieňov (ja som sa popálila dokonca aj pri lícenke - na mňa svetlá). Ak by ste ešte mali otázky, rada zodpoviem.

      Odstrániť
  7. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Akurát som urobila objednávku na kozmetiku ZAO, pevne dúfam, že mi sadne a budem spokojná. Ďakujem za pomoc pri výbere. Pekný večer prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím, že budete spokojná. Ak som aspoň trocha pomohla pri výbere, som veľmi rada. Príjemný večer :)

      Odstrániť