pondelok 14. marca 2016

Recenzia: Catrice Liquid Camouflage

Ahoj, kočky!

Pred pár rokmi (pod slovom pár rozumej čosi vyše desaťročie) bola v kurze otázka "Čo by ste si so sebou vzali na opustený ostrov?". Pýtali sa to kdekoho a ja si pamätám odpoveď viacerých modeliek: korektor. Hm, to som nikdy nechápala. Ja by som si rozhodne vzala makeup. Korektor je predsa o toľko menší, čiže sa omnoho rýchlejšie minie a spraví mi rovnakú službu ako makeup.
Medzičasom sa moje myslenie a výber korektorov dostali na jednu obežnú dráhu, na ktorej platí jednoduchá rovnica no concealer = no life. Pritiahnuté za vlasy? Kdeže!

CATRICE, LIQUID CAMOUFLAGE HIGH COVERAGE CONCEALER


Toto je jeden z korektorov, ktorý v poslednom období poriadne rozvíril blogové vody. Jeden z viacerých. A aj ja mám v zálohe ďalšie dva už skoro kultové kúsky. Trilógiu odštartujem tým najdostupnejším, pretože sa dá zohnať aj v našich slovenských drogériách. A najlacnejším (v rámci tých najlepších). Dovolím si povedať, že tekutá verzia obľúbeného kelímkového krémového korektora Catrice bola jedným z najočakávanejších produktov minulého roka. Naše prosby boli vyslyšané a značka sa vytasila s týmto skoro stále vypredaným počinom.
Dostupný je v troch odtieňoch, na Slovensku len v dvoch. Našťastie v takých, ktoré by mali uspokojiť každú z nás. Ja som zvolila tmavší odtieň 020 Light Beige. Jednak preto, že bol v stojane posledný, jednak preto, že má teplejší podtón, ktorý mne vyhovuje. Odtieň 010 Porcellain ho má ružový, čiže studenší.


Ide o produkt typu "kamufláž", to znamená, že sa bude vyznačovať vysokou krycou schopnosťou. To je skvelá vec, hlavne pokiaľ hovoríme o korektore. Vysoká krycia schnopnosť znamená vysokú koncentráciu pigmentov, čo však môže znamenať aj horšie nanášanie a usádzanie sa pigmentov v jemných vráskach (pokiaľ ich korektorom chceme prekryť). 


Z pevného plastového obalu vytiahneme tyčinku s penovým aplikátorom, ktorým sa korektor môže nanášať na pleť. Ja si ho najradšej najskôr nanesiem na chrbát ruky, kde sa trocha zahreje a až potom ho prstom alebo štetcom aplikujem na potrebné miesto. Tak sa mi ľahšie koriguje množstvo.


Pri nanášaní korektor celkom rýchlo zasychá, preto treba pracovať rýchlo a nenechávať ho na pleti "bez dozoru". Za ten čas, čo som ho používala (minula som čosi vyše štvrtiny balenia) som si všimla, že je veľmi dôležité, s akými produktami korektor príde na pleti do styku. Ak napríklad použijete príliš mastný krém, omnoho rýchlejšie sa s ním spojí do "čiarok" vrások. To platí aj v prípade, že krém sa ešte dostatočne nevpil do pleti. Keď však korektor použijete na holú pokožku bez krému, je prevdepodobné, že ju dosť vysuší a jeho pigmenty sa akoby oddelia, z čoho vznikne tzv. cakey effect. Celkom naň zaberá fixácia zo spreja (dermálna voda, termálna voda, pleťová hmla atď.) Na ideálnu kombináciu produktov však musí prísť každá sama.


Ako teda korektor hodnotím? Z našich drogérií je to určite jeden z najlepších korektorov (ak nie úplne naj). Má svoje mušky, no všetky sa dajú vychytať. Možno trocha potrvá, kým nájdete ten svoj spôsob aplikácie, ale ja ho aj napriek tomu odporúčam. Nesmiem zabudnúť na vôňu. Podľa mňa je dosť výrazná, lebo mi udrie do nosa hneď po otvorení. Pripomína mi tuším šampóny Nivea. Vôňa je to pekná, ale na korektor prisilná, hoci pri nanášaní ju už necítim.
V priebehu tohto týždňa vám ukážem ďalšie dva korektory, ktoré u nás nie sú tak ľahko dostupné, ale stojí za to sa po nich poobzerať.


Takto to vyzerá u mňa. Korektor používam hlavne na farebné zjednotenie pokožky očného okolia. Ako vidíte, už sa mi tvoria jemné vrásky, ktoré sa korektorom prekryť darí, avšak zatiaľ som celkom nevychytala to, aby sa do nich počas dňa korektor neusadil a nezvýraznil ich ešte viac. Nestane sa to hneď, no po niekoľkých hodinách si korektor upraviť musím.



Krycia schopnosť korektora je vysoká, pôsobí prirodzene.


Obsah: 5 ml
Cena: cca 3,50 €

Aká je vaša skúsenosť s týmto korektorom? Ktorý je váš najobľúbenejší?

Pekný deň!

11 komentárov:

  1. Tento korektor bych taky chtěla vyzkoušet, ale ještě se mi nepodařilo sehnat ten nejsvětlejší odstín. JInak musím říct, že podle fotek vypadá krycí schopnost fakt dobře. Akorát to zalézání do vrásek no :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým zaliezaním do vrások je to začarovaný kruh. Keď som "naostro", normálne mi žiadne vrásky nevidno, lenže makeup nosím stále, pretože chcem mať peknú zjednotenú pleť a preto musím upraviť aj pokožku v okolí očí - korektorom, aby som to mala pekne všetko dokonalé. Lenže keď ten korektor zalieza, vrásky zvýrazní, takže efekt krásnej tváre sa akosi vytráca :D No ale v líčení ma to neodradí, keď sa dá, omrknem sa v zrkadle a keď treba, upravím :D

      Odstrániť
  2. Tento korektor mám veľmi rada a už míňam svoje prvé balenie. Asi kúpim aj ďalšie. V dni, keď mám trochu lepšiu pleť (rozumej, že mi na čele nerastie roh jednorožca :D), tak urobím pár čiar na rôznych partiách tváre a "rozblendím" špongiou :) Tiež používam tento odtieň a tiež mám problém s usádzaním do vrások...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že je to top korektor z našich drogérií. A aj keď najradšej používam hubičkový Maybelline, tento týždeň som Liquid Camouflage hojne využila, keďže mi na brade narástol "mozog" (takto sme s kamoškou volali boľavý roh jednorožca my :D :D ). V disciplíne krytie je medailista.

      Odstrániť
  3. No ja korektory az tak nepouzivam, no uz par krat som rozmyslala nad tym ze si nejaky zaobstaram. Toto yzera pre mna ako skvela volba, pretoze som chcela nieco dobre ale nie drahe...kedze s tym este neviem pracovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo sa týka kvality a ceny, s týmto korektorom určite nestupíš vedľa :)

      Odstrániť
  4. Mám a jsem s ním spokojená. Ale když si nedávám make-up, tak ho skoro ani nepoužívám, protože je na mě až moc krycí a nepřirozený a radši sáhnu po Alverde. Takže ty lepší a dražší asi ani potřebovat nebudu (ale ráda si o nich přečtu). :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, samostatne sa použiť veľmi nedá.
      Myslím si, že v drahých vodách korektorov veľmi plávať netreba, aj keď možno naozaj niekde existuje taký, ktorý by nezaliezal do vrások. Ja veľmi uvažujem o minerálnom korektore a som neskutočne zvedavá, akú budem mať skúsenosť.

      Odstrániť
  5. Ktory korektor od Catrice Camouflage je podla teba lepsi? Tento, co si recenzovala, alebo predsa ten kelinkovy? Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem ti to zodpovedať z vlastnej skúsenosti, lebo ten kelímkový som nikdy nemala. Len som ho skúšala z testra. Tento, ktorý recenzujem je podľa mňa o niečo krémovejší (tak má to aj v názve), má dobré krytie a celkovo sa mi zdá byť hoden kúpy. Zamaskuješ ním rôzne nezrovnalosti na pleti, avšak má tendenciu zaliezať do vrások.

      Odstrániť
  6. Ak sa môžem spýtať, ako dlho ten korektor vydrží ? :))

    OdpovedaťOdstrániť