pondelok 21. marca 2016

Recenzia: Benecos Natural Creamy Make-Up

Ahoj, kočky!

Recenzia, na ktorú sa mnohé z vás iste tešia a sú zvedavé na verdikt - kúpiť - nekúpiť? Uf, sama som sa zapotila, kým som na to prišla. Dúfam, že mi v komentároch dáte vedieť, ako by ste sa k makeupu zachovali vy.

BENECOS, NATURAL CREAMY MAKE-UP, NUDE


Keď som si všimla, že mi dochádza obľúbený konvenčný makeup, hovorila som si, že ho môžem nahradiť niektorými rozpoužívanými alternatívami. Mám ich v zbierke pár takých, ktorým dôverujem, ale aj tak si už robím plány na celkom slušný zástup krásavcov z radov prírodnej kozmetiky. Stalo sa, že som bola v Mülleri. Všetky vieme, čo to znamená. Zahmlí sa vám pred očami, podlomia kolená a vy v tranze neviete, čo skôr vybrať. Makeup som vybrala celkom rýchlo. Výber odtieňov nebol veľký, avšak vďaka testerom som sa hneď upäla k tomu najneutrálnejšiemu - Nude.


Jednoduchý, no pekný elegantný obal je skúpy na slovo, a tak som sa z neho o makeupe dozvedela len toľko, že je to krémový hydratačný makeup s obsahom rastlinných olejov, ktorý sa zaručí za zjednotenú pleť so zamatovým finišom. To určite neznie zle. Parádna cena je len príjemný bonus.


Mrzí ma, že na obale nie je uvedené zloženie. To sa dá dohľadať na oficiálnych stránkach značky, no mnoho ľudí si rado číta rovno v obchodoch, nie? Kto si rád číta v recenziách, tu je zloženie, ktoré som skopírovala z ofiko page:

INGREDIENTS (INCI): AQUA, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, ALCOHOL*, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-5 LAURATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, SILICA, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, POLYGLYCERYL- 3 STEARATE, HYDROGENATED LECITHIN, CITRIC ACID, p-ANISIC ACID, GLYCERYL CAPRYLATE, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, XANTHAN GUM, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, POLYGLYCERYL-10 LAURATE, LIMONENE, TOCOPHEROL, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM (ESSENTIAL OILS), TALC, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, CITRAL, LINALOOL, CI 77891; CI 77492, CI 77491, CI 77499 * aus kontrolliert biologischem Anbau (prekl.: z kontrolovaného pôdohospodárstva)

Aby som bola úprimná, prezredím vám, čo bolo rozhodujúcim kúskom mozaiky kúpy - verdikt Öko-Testu sehr gut, čite veľmi dobrý. Öko-Testu dosť dôverujem, takže nebolo o čom.


Pozrite sa ako krásne makeup vyzerá - skvelá neutrálna telová farbička. No teda, vybrala som výborne! Lenže nie je všetko tak neutrálne ako to vyzerá. Keď makeup začnem rozotierať, zosvetlie. Síce len mierne, no na mojej tmavšej pleti je to poznať. Ako tak pozerám, tak práve na týchto fotkách to vidieť nie je, ale ja to na pleti vidím, čo mi, samozrejme, vadí, preto makeup vždy miešam s Hauschkovým tónovacím fluidom. Vďaka nemu dokážem odtieň udržať v medziach mne vyhovujúcich. Lenže je tu ešte jeden problémik, ktorý mi vadí o čosi viac. Rozotieranie. Kvôli tomu som tak dlho odkladala recenziu. Snažila som sa nájsť najvhodnejší spôsob aplikácie. Naniesť ho štetcom je podľa mňa nemožné. Skúšala som hustý štetec s kratšími štetinami a menšou hlavičkou. Výsledok bol taký, že pri akejkoľvek snahe o rozotretie sa všetko makeup strácal v štetci a na tvári zostalo len pár šmúh. Stippling štetec mal podobný efekt, aj keď na tvári zostalo viac makeupu. S prstami sa mi celkom darilo, ale len vtedy, ak som si pleť najskôr prestrekla termálnou vodou. Nepáčilo sami však, že dosť makeupu zostalo aj na prstoch. Ako najlepší spôsob aplikácie sa u mňa osvedčila navlhčená penová hubka (alias beauty blender), vďaka ktorej šlo nanášanie rýchlo aj s pekným výsledkom. No nesmiete zaváhať. Treba pracovať rýchlo, pretože makeup je naozaj "husto" pigmentovaný a rýchlo zasychá, čo je nevýhoda pri nanášaní, zato benefit nádherného finišu. Ani nie je potrebné prepúdrovanie. Výdrž. Neviem celkom, čo povedať, lebo síce makeup na tvári vydrží celý pracovný deň (8 - 10 hodín určite), avšak na mne po čase zvykol "mapovať". Našťastie nie príliš výrazne, ale robil to a ja to nemám rada. Väčší problém vidím v niečom inom. Človek túto situáciu nezažíva každý deň, ale predstavte si, že vás zastihne dážď a ste (podobne ako ja vždy) bez dáždnika. Ako ste už pochopili, makeup je formovateľný vlhkou technikou a pri styku s vodou "pracuje". Pracuje aj v daždi. Ja som s ním síce dažďovú situáciu nezažila, ale keď som si chcela vlhkým prstom zmyť voľajakú špinku z tváre, makeup sa hneď rozpustil. 



V tejto recenzii som sa celkom rozpísala, no snažila som sa vám spísať všetky moje postrehy a skúsenosti s makeupom. Napriek týmto komplikáciám ho používam skoro každý deň, 5 - 6-krát do týždňa, lebo keď ho miešam (niekedy aj s iným makeupom), jeho negatívne vlastnosti sa o niečo spozitívnia. Ale nie som si istá, či si ho ešte niekedy kúpim. V imaginárnom wishliste mám niekoľko ďalších položiek, ktoré by ma mohli presvedčiť viac. Aby som nezabudla, musím spomenúť jeho vôňu. Tá je totiž veľmi výrazná, rozmarínová. Cítiť ju nielen pri cielenom očuchávaní, ale rovno pri vytláčaní makeupu z tuby, čo asi mnohým nebude po chuti.

Obsah: 30 ml
Cena: cca 5,50 €

(Pozn.: Dnes tu nemám foto makeupu na tvári, ale to si môžete pozrieť v niekoľkých predchádzajúcich líčiacich príspevkoch a asi aj pár budúcich tu makeup so mnou bude.)

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Značku vobec nepoznam. Pocity v Mullerovi si opisala velmi vystizne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to tak, nikdy neviem, kde skôr utekať. Ale teraz sa zvyknem najdlhšie zdržať práve pri regáloch "naturkosmetik", avšak kancelárske potreby či tovar pre domácnosť tiež nezaostávajú :)

      Odstrániť
  2. Müller je super, byla jsem tam zatím jenom jednou a jen se kochala, ale potřebuju si tam ještě někdy zajet. :) Škoda že ten make-up mapuje, vypadá zajímavě a složení i obal jsou fakt pěkné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Svoju prvú návštevu tejto drogérie si pamätám - mala dve poschodia :)
      Dnes som práve na jednom webe našla pár krátkych komentárov k tomuto makeupu a väčšina dievčat s ním bola spokojná, len jedna vôbec nie, no písali tam podobné veci - treba nanášať na vlhký podklad, treba ho rýchlo zapracovať a že odtieň Nude sedí aj najsvetlejším typom (takže asi naozaj pri rozotieraní mierne zosvetlie). Tuším len jedna spomenula mapovanie (bolo tam okolo 7 komentárov).

      Odstrániť