nedeľa 13. marca 2016

Líčenie: Black Gold

Ahoj, kočky!

Už sa vám stalo, že ste sa obliekli, upravili, nalíčili a zistili, že celé vaše dielo ako komplet za nič nestojí? Presne tak, mne sa to stalo nedávno. Obliekla som si čierne šaty z imitácie brúsenej kože, vlasy som si sčesala na stranu, oči zahalila do jemných zemitých tónov, pery do výraznej brusnicovej. Ako na seba pozerám, pripadám si nesvoja. Celý svoj obraz rýchlo ukryjem do odličovacej utierky a začínam maľovať odznova. S minimom času, s minimom líčidiel.



Na pleť som naniesla moju momentálne najnosenejšiu kombináciu makeupu Santé zmiešaného s kvapkou tónovacieho fluida Dr. Hauschka. Tento základ fixujem veľmi príjemným púdrom Terra Naturi. Nevynechala som ani kontúrovanie, na ktoré som povolala stredne hnedý púder iQ Cosmetics s neutrálnym podtónom, ten sa však na fotkách na tvári tvári príliš výrazne a teplo (why?). Jemný náznak zdravíčka dodala líčkam studená ružovo-fialová lícenka z paletky Estée Lauder. Obočie mám vykreslené ceruzkou Catrice. Na pery som zvolila veľmi prirodzený naružovelý odtieň rúžu Chanel a lesku Chanel.


S líčením očí som v rámci možností trocha zaexperimentovala, pretože som vôbec netušila, aký bude výsledok a trocha som sa ho aj obávala. Nakoniec som sa mu potešila a našla v ňom štýl, ktorý zrejme viackrát využijem ako "podnikový" (nie podnik = práca, ale podnik = bar) look. A ako som sa dopracoval k looku á la čierne zlato? Na pohyblivé viečko som naniesla svoj obľúbený podklad (Color Tattoo, Creme de Rose) a hneď naň rozotrela mäkkú čiernu ceruzku s-he. Štetcom som to trocha rozmazala, pričom som sa snažila držať v rámci okraja pohyblivého viečka. Menším štetcom som na tento základ naniesla krásny hnedý metalický tieň Essence (už dávno nie je v ponuke značky).  Na viečku sa zrazu vytvorila neočakávaná farba, ktorá mi hneď evokovala spomínané čierne zlato. Dielko bolo potrebné ešte poriadne rozmazať, preto som opäť siahla po kontúrovacom púdri iQ Cosmetics a malé množstvo rozotrela stredným okrúhlym štetcom po okraji líčenia až pod obočie. Farbu, ktorá sa na štetci zachytila, som rozotrela na spodnom viečku. Riasy som zahustila tenučkou linkou Essence, pričom som ju vo vonkajšom kútiku mierne pretiahla. Bez čiernej vodnej linky by to určite nebolo ono, rovnako bez vrstvy riasenky (Dado Sens).



Predsa len mi to nedalo a skúsila som aj červené pery. Výsledok je ale príliš slávnostný, takže sa vraciam k pôvodnému rúžu.


Použité produkty:


Ako to máte vy, dievčatá? Tiež dolaďujete líčenie k oblečeniu, resp. k štýlu, ktorý práve na sebe máte, alebo z domu vychádzate len s overenou vizážou?

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. Ja väčšinou nestíham a tak siaham opäť a opäť po neutrálnych tónoch :-D Veľmi ti toto líčenie pristane

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V takých chíľach aj ja :) Ale keď naozaj nestíham, dám si overený makeup, čo sa dobre nanáša, aspoň prečešem obočko a dám si výrazný rúž (na oko to vyzerá, že som sa snažila, hihi).
      A ďakujem ;)

      Odstrániť
  2. Už sa mi to stalo niekoľko krát, že som sa cela odlíčila a spravila minimálny, jednoduchý makeup. Rada dolaďujem líčeniie k nejakému kúsku oblečenia, poprípade bižutérií.Tvoje líčenie je nadherné a velmi ti pristane

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Patty. Tvoje líčenia sú vždy zladené, u teba niet pochýb ;)

      Odstrániť
  3. Krásne líčenie, ako vždy ;-) Mňa by však zaujímali tie šaty, presne také zháňam, ibaže nikdy som také nikde nevidela, plus na moju postavu ala svalnata slacha... Prezradis, kde si kúpila? :-) Dakujeeem :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška moja, tie šaty sú krásne a mám ich zo Zary. Kupovala som ich však dávnejšie, ešte v januári, takže netuším, či ich ešte zoženieš. Každopádne by som hľadala buď v Zare alebo v Mangu, tam majú teraz také "retro" kolekcie, kde by sa podobný materiál mal vyskytovať. Troška viac zo šatočiek su mohla vidieť v nákupnom článku...http://aknelka.blogspot.co.at/2016/02/new-in-january-16.html

      Odstrániť
  4. Pekné líčenie, páči sa mi ako ti oči ladia s náušnicami;) Ja ráno nejak nestíham experimentovať, volím buď tekutú linku, alebo hnedé tiene :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, kedysi som si ráno na líčenie nechávala viac času :D Teraz si radšej 5 minút dlhšie pospím. Ale nie, každý deň to mám inak :D

      Odstrániť
  5. Leni veľmi ti to sekne! Ani neviem, či si sa mi niekedy tak páčila, ako tu, asi tvoje naj líčenie na blogu. A outfit to len podčiarkuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Julinka, ty si ma teda potešila :) A aj milo prekvapila komentárom. Asi to bude telepatiou, lebo nedávno som na teba myslela, ako sa asi máš. Verím, že výborne...

      Odstrániť