utorok 2. februára 2016

Spotrebované - január '16

Ahoj, kočky!

Ani sme sa nenazdali, hm? Rok nám začal odhryzávať už z druhého koláča (mesiaca), čo na blogoplanéte znamená jediné - štatistické články skrz-naskrz. Ja som ešte pred pár dňami uvažovala, či tento druh príspevkov trocha neprerobím a neprinesiem vám jednu kompletnú štatistiku spotrebovanosti/nákupnosti. Rozhodnutie bolo napokon zamietavé, a tak pokračujem v načatom trende. Preto sa dnes spoločne pozrieme do odpadkov.


Kokosového oleja nie je nikdy dosť. Jeden sa minie, otvorí sa ďalší. Kokosák od značky Purity Vision už používam na kozmetické úkony pomenej, zato mi najviac chutí "k zahryznutiu". Po roku a pol som vymenila pleťové tonikum Dr. Hauschka za ružovú vodu. Oplatilo sa? Nie. Hoci mám v pláne vyskúšať ešte nejaké ďalšie pleťové vody a toniká, bez tejto mojej srdcovečky to rozhodne nikdy nebude ono. Na fotošúting sa dostavil aj prázdny obal od medzizubných kefiek TePe. V rámci dentálnej osvety vám ich odporúčam vyskúšať. Majú aj také, ktoré sa zmestia aj medzi najzomknutejšie zúbky.


Ako som sa tešila na čokoládový sprcháč Oriflame, tak veľmi ma nebavil. Voňal síce pekne, ale pri sprchovaní bez hubky sa zle rozotieral a akoby zostával na pokožke. Veď som ho aj mala poriadne dlho. Jeho opakom je zasa bavlníkový sprcháčik Yves Rocher. Je to môj prvý výrobok tejto značky a celkom na mňa zapôsobil. Príjemná vôňa, bohatá pena. Len sa mimoriadne rýchlo minul. Svoje dno dosiahol aj ovsený šampón Weleda. Naň chystám aj recenziu, takže v nej vám ho viac priblížim. Cestovné balenie laku na vlasy Wella vám zasa ani nemám čím priblížiť. Kúpila som si ho len kvôli kompaktnému baleniu, keď som práve toto potrebovala. Ale inak mu vlastne ani nemám čo vytknúť.


Už vyše troch mesiacov mám obdobie veľkých kozmetických tampónov (piškótov, ako ich volá T.) Iseree z Lidla a som s nimi spokojná. Pomaly však začínam mať chuť vyskúšať nejaké iné. Cestovné balenie zubnej pasty Proschmelz (u nás Sensodyne) som si musela kúpiť na cestách, a to preto, lebo ma dva dni "pichalo" v zuboch. Dlhšiu dobu používam len prírodné zubné pasty, ktorým verím, ale táto mi v akútnom prípade asi pomohla, keďže pichanie prestalo. Na pastičku Nanaminze od Alverde som sa poriadne tešila, ale čakala som niečo iné, teda čo sa týka chuti. Chystám aj recenziu troch prírodných pást, v ktorej vám poviem viac aj o tejto alverďáckej. Maličký telový krém Dr. Hauschka s ružou som si dlho odkladala, až som prišla na to, že je po záruke. Minul sa expresne rýchlo, ale verím, že by som si užila aj celé balenie. Malý milý obal krému na ruky s čiernou ovečkou bol mojím kabelkovým spoločníkom. Doma mám ešte jednu tubičku a je to krém, ktorý je ľahký, rýchlo sa vstrebáva a krásne sladko vonia. Klasikou pri odlakúvaní je u mňa odlakovač Ebelin s hubkou. Už mám ďalšie balenie.

Nie je to veľká spotreba, ale zdá sa mi, že som na dobrej ceste zúžiť svoje zásoby a v starostlivosti o pleť a telo nájsť nové svety.

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Tiež sa u nás kokosák využíva najmä na pečenie zdravých dobrôt :D. A odlakovač od Ebelin mám tiež rada, akurát mi vadí že ako som ho používala na odlakovanie trblietkových lakov, tak sa ten molitan mierne vytrhal a teraz stále keď s ním odlakovávam sa ten molitan drolí. Ale ináč je super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bilberry, dám ti taký malý tip k odlakúvaniu trblietok - nechaj necht ponorený trocha dlhšie v hubke (nešúchaj ním, aby sa hubka nezničila), vytiahni prst a trblietky otri do vatového tampónika. Postup opakuj podľa množstva trblietok :)
      Poznám to, keď sa tá špongia drolí, nemám to rada, tak som si vymyslela takýto spôsob, ako ju dlhšie udržať v kondícii ;)

      Odstrániť
    2. A nevysušuje ti to potom nechtové kožičky? Ja sa práve toho bojím, ale vyskúšam najbližšie :) ďakujem za tip.

      Odstrániť
    3. Tento mi to našťastie nerobí, i keď podobný značky Isana trocha vysušoval. Ale keď si potom umyjem a nakrémujem ruky, všetko je v poriadku :)

      Odstrániť
  2. Ty jo kokosák mi povětšinou vydrží na rok. Hlavně v poslední době jsem ho nějak přestala používat. Budu muset napravit. Těším se na recenzi na ovesný šampón od Weledy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som to mala s kokosákom "na preskáčku", keď som ho istú dobu vôbec nepoužívala na pokožku alebo na vlasy. Ale rada si z neho odjem každý deň :)

      Odstrániť
  3. I was using the YR cotton flower soap. It was smelling nice.

    OdpovedaťOdstrániť