piatok 5. februára 2016

NEW IN - January '16

Ahoj, kočky!

Žena si vie svoje utrácanie vždy obhájiť. V mojom prípade to bude veľmi ľahké obhajovanie, lebo januárové nákupy obsahujú takmer samé potrebnosti. Žeby som predsa, ako to všade vykladám, začala pri nákupoch rozmýšľať?


Bez kokosového oleja by to už nešlo. Nepoužívam ho len na kozmetické účely, ale aj v kuchyni a rada lyžičkou kokosáku zaženiem chuť na sladké. Po obľúbenom od Purity Vision som tentokrát siahla po značke Vitalquell, ktorý je omnoho jemnejší a našľahanejší, čo je rozhodne lepšie práve pri starostlivosti o pokožku a vlasy, ale nebaví ma ho konzumovať surový. Takže pri najbližšej príležitosti dokúpim Purity Vision, lebo ten sa dobre "chrúma". Zo zimného zoznamu prianí si môžem vyškrtnúť dve položky - bronzujúci fluid Dr. Hauschka a mňamkový balzam na pery Burt's Bees s hruškovo-kokosovou "príchuťou". Mám pocit, akoby som zatiaľ písala o cukrovinkách, toľko chutí a vôní sa tu mieša, pričom ďalšou nákupnou položkou sa stala pleťová maska s kakaovým maslom a mandľovým mliekom Lavera. Tú si vybral T., ale ešte sme ju nestihli okoštovať. Som si istá, že to bude zážitok. V nedávnom článku o spotrebovancoch som spomínala zubnú pastu Sensodyne Proschmelz, ktorou sa sa chcela zbaviť pichania v zuboch a zároveň som si dopriala skvelú prírodnú mätovú pastičku Dr. Hauschka, ktorá sa mi v tejto oblasti zdá byť asi najlepšia.


Oneskorený vianočný darček v podobe najznámejšej micelárnej vody Bioderma a štýlového externého disku Lacie. Prečo táto technická záležitosť na kozmetickom blogu? Lebo disk je určený pre moje obľúbené blogové fotky. A že ich už mám! Z micelárky sa tiež teším a som rada, že ju po dlhej dobe znova otestujem.


Tvrdenie, že si tieto nákupy obhájim, potvrdzuje nákup mandľového krému na ruky Weleda, ktorý je jednou z položiek wishlistu. Check. Sprchovacích gélov nie je nikdy dosť a keďže som už bola v Bipe, mohla som si splniť tajnú túžbu vlastniť sprchovací gél s vôňou vlčieho maku bi good. Vonia kráásne, preto som rovno vzala aj pánsku verziu s vôňou alpských bylín (tiež skvelá vôňa), aby som sa s ním nemusela deliť.


Xylitolové žuvačky sa sem dostali so zámerom poukázať na ne. Ak vám vadia všetky komerčné s umelými sladidlami, toto je prírodná a menej škodlivý variant. 12 dražé stojí okolo 1,50 €, vyžujú sa do polhodiny (jeden kus, samozrejme), ale za lepší pocit určite stoja. Neplánovane sa mi do zbierky dostal gélový sprej na vlasy L'Oréal, ktorý som dostala. Kedysi som podobný mala a mala som ho rada, tak ho asi nejako spotrebujem. Výmena kus za kus nastala pri hubkovom odlakovači na nechty Ebelin. Chcela som sa už poctivo vrhnúť na jeden "lepší prírodný", lenže som akási pohodlná, takže stále fičím na overenej klasike.


Nákupy oblečenia neboli v pláne, no zľavy ma akosi presvedčili, že si treba spraviť radosť. Na druhej strane ma k tomu prinútila aj núdza, keď zistíte, že obsah jedného kufra oblečenia vám na mesiac nevydrží. Podarilo sa mi ukoristiť už začiatkom zimy obdivovanú mikinu s dizajnom kamufláže, ktorá je podľa mňa dizajnérskym kúskom. Puzdrové tvídové šaty som zasa túžila vlastniť asi od základky a teram mám jedny dokonale ušité aj s bočnými vreckami. Niečo ako semiš a brúsená koža dokopy je materiál ďalších šatočiek s rafinovanou výšivkou a jemne priesvitnými časťami. Cítim sa v nich móóc dobre. Ľahký top so zaujímavo riešenou zadnou časťou som na sebe ešte nemala, ale kupovala som ho skôr ako záchranné koleso pre prípad, že by som potrebovala niečo v párty štýle.


Neodolala som rakúskym časopisom. Môžem za to, že ma bavia a väčšinou v nich nájdem zaujímavejšie témy ako v tých našich?

Čo pekné ste si v poslednej dobe kúpili vy? Postupujete pri nákupoch podľa zoznamu, alebo tomu nechávate voľný priebeh?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Moc pěkné, balzámek Burt's Bees bych taky brala, očichávala jsem ho v Rakousku. Snad u mě přibyde nakupovací článek o víkendu. :)
    Volný průběh, ale to většinou nedopadá dobře pro mou peněženku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja :) Očuchala som ich všetky! A zaujalo ma ich niekoľko, teda skoro všetky, takže čakám, že pri najbližšej príležitosti neodolám napríklad červenému pomaranču, vanilke alebo kakau...
      Jupí, na nakupovací článok sa už moooc teším!

      Odstrániť
  2. Vlčí máky z bipy bych taky brala, mám meruňku a voní překrásně. :-) Pasta od Dr. Hauschky mi doma leží neotevřená, měla bych ji už spotřebovat. A co se týká mých nákupů... v lednu jsem docela šetřila, pár věcí jsem dostala k svátku (olej na rty Clarins, čistící emulzi Neutrogena) a něco jsem si sama koupila na brněnském Beauty Day - konkrétně make-up Glazel a štětec Bestmakeup.cz. Myslela jsem si, že v únoru kosmetiku nakupovat nebudu, protože všechno mám... ale stejně jsem si dneska koupila čistící kartáček od Ebelin. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ilka, ja som z toho sprcháča unesená - vôňa je tak krááásna až som odhodlaná vyskúšať aj zvyšné parfumácie a makovú prikúpiť znova!
      Ty si šetrila "v lednu", ja budem musieť "v únoru", keďže teraz nakupujem hlavne veci do domácnosti, čo dá účtu pekne zabrať... Ale niečo lacnejšie si asi neodpustím (okrem toho potrebujem micelárku atď.) ;)

      Odstrániť
  3. V ktorej drogérke v Rakúsku mali Burt´s Bees? Viem že v Dmke mávajú Bee Natural balzámy ale aj Burt´s Bees ma láka :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Mülleri, majú tam všetky druhy, ale dajú sa tam zohnať aj Bee Natural.
      (Ty žiješ v Rakúsku? Mám taký pocit... Alebo len v rámci výletov?)

      Odstrániť
  4. Super vyber. Weleda, Bioderma, BiGood su aj moje oblubene znacky. Som zvedava na Dr. Hausku, lebo tieto vyrobky v recenziach bud chvalia alebo kritizuju.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hauschkova zubná pasta (najmä mätová, ale aj soľná je super) je moja najobľúbenejšia prírodná, k tónovaciemu fluidu sa zatiaľ neviem vyjadriť, lebo som ho doteraz použila len párkrát.

      Odstrániť