pondelok 18. januára 2016

Recenzia: Porazí prírodná micelárka obľúbený mainstream?

Ahoj, kočky!

Micelárne vody prežívajú asi tak dva roky obrovský boom, keď sa z lekární (inšpirujúc sa najznámejšou micelárkou Bioderma H2O) dostali do drogérií a aj svojou cenou sa stali prístupné širokej verejnosti. Niekoľko rokov som bola prívrženkyňou práve "červenej Biodermy", aj keď som minula aj pár balení jej zelenej verzie. Lákalo ma však vyskúšať aj dostupnejšie alternatívy, ktoré som aj zrecenzovala na blog (L'Oréal - tú som nikdy nerecenzovala, ale minula som niekoľko balení a bola dlho mojou drogérkovou topkou, Nivea, Garnier). Potom sa začali objavovať "prírodné" micelárky. Robila som si už plány na nákup, keď som narazila na dve veľmi zlé recenzie, ktoré ma od prírody odradili. Nechala som sa zlákať až značkou bioPha Nature, pretože čistiaca emulzia je skvelá (recenzia).

BIOPHA NATURE, MICELÁRNA VODA


Kupovala som ju až na druhý pohľad, lebo pri tom prvom som uprednostnila spomínanú odličovaciu emulziu. A pri nej aj zostanem. To zrejme poukazuje, aký verdikt micelárka na konci dostane. Ale nenechajte sa hneď takto ovplyvniť, ona je vlastne dobrá a v niečom lepšia.

Skúsim začať tým, čo sa mi na tejto micke nepáči - vôňa. Nie je veľmi výrazná, ale je taká nedorobená a vôbec nevonia prírodne. Ale ani chemicky. Vonia jednoducho zvláštne, nepekne, no ani prehnane, takže ju cítiť len keď si k nej privoniam. A nedokáže dokonale odlíčiť riasenku. Preto hlavne pri výraznejšom líčení očí volím vždy najskôr odlíčenie olejom (napr. týmto) a micelárkou len dočisťujem. Drobný mínus dávam za obal, ktorý by mohol byť z tvrdšieho plastu, pretože pri cestovaní mám trocha obavu, aby ho niečo neprepichlo.


K príjemným záležitostiam patrí, že ma vôbec nijako nedráždi. Obyčajte síce dráždivosť produktov pociťujem minimálne, ale napr. odličovacia emulzia ma niekedy štípala okolo úst. Makeup odličuje dobre (až na niektoré prípady s riasenkou) a pokiaľ je jemnejší, nemá absolútne problém dať ho dole celý. Ani po zmiešaní s očnými tieňmi, linkami, riasenkami a pod. ma nikdy nedráždila v očiach. Cena za 400 mililitrov je výborná. Nie je testovaná na zvieratkách a neobsahuje parabény, 96 % obsiahnutých zložiek je prírodného pôvodu. Voda nie je parfumovaná, takže to, čo som popísala ako nie príjemnú vôňu, je len odor obsiahnutých zložiek.
Páči sa mi dizajn výrobku, ktorý je jednoduchý a nevtieravý.


Vyhovuje mi aj klasické dávkovanie, ktoré má malý otvor, takže sa mi na tampónik nevyleje príliš veľa produktu. Čo ma však trocha zaráža je to, že vodička sa mi akosi rýchlo míňa. 400 ml mi vydrží čosi viac ako dva mesiace, pričom teraz ju napríklad nepoužívam ráno na dočistenie pleti. (Rovnaký obsah Biodermy mi vždy vydržal asi 4 mesiace. Zvláštne.)



Obsah: 400 ml
Cena: cca. 5 - 6 € (zoženiete v DM drogérii i na webe, napr. alza.sk)

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Tyjo, přírodní micelárka? Tak tu musím vyzkoušet, mám od nich intim gel a ten je fajn. Akorát při pohledu na výpis složení mi ty komplikované chemické sloučeniny moc přírodně nezní. Ale jestli jsou přírodního původu... navíc klasické praktické balení... asi se po ní mrknu. :) Díky za tip, snad bude k dostání i v našem DMku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj na mňa to zloženie pôsobí chemicky, ale tak existuje kopa látok prírodného pôvodu s krkolomnými názvami :D Od tejto značky som vyskúšala viacero produktov a doteraz som bola so všetkým veľmi spokojná.

      Odstrániť
    2. Znacka Biopha je sice znacka prirodnej kozmetiky, ale konkretne tato micelarka prirodna nie je. V podstate to nikde na obale ani netvrdia. Staci sa pozriet na zlozenie a na to, ze na rozdiel od inych vyrobkoch tejto znacky,micelarka nema certifikat prirodnej kozmetiky.

      Odstrániť
    3. Tvrdia, že 96 % "niečoho" (predpokladám, že ingrediencií) je prírodného pôvodu. Po francúzsky, žiaľ, neviem, tak neviem, ako je myslený ten popis na etikete. Značka bioPha má dve odnože - Nature a Organic, pričom výrobky sú rozdelené podľa zloženia práve do jednej z nich. Tie s označením Organic sú lepšie :) Ak sa v tom, Mačka, lepšie vyznáš, vedela by si nám v krátkosti popísať, ktoré zložky nemajú prírodný pôvod? Ja sa v tom až tak nevyznám, pri čítaní etikiet si zvyknem pomáhať databázou EWG, tá mi už ale niekoľko dní nič "nevyhadzuje" :( ...ale čo tak poznám, nevidím tu žiadne iritátory.

      Odstrániť
    4. V ziadnom zakone nie je definovane co je prirodna kozmetika, avsak je zauzivane, ze za prirodnu kozmetiku sa povazuje taka, ktora splna kriteria certifikatov prirodnej kozmetiky. Tato micelarka taky certifikat nema. Dovodom moze byt aj latka na druhom mieste v zlozeni a mozno aj niektore dalsie. Tak dobre kriteria certifikatov nepoznam. Kazdopadne nie je to jedina znacka, ktora ma certifikat len pre niektore vyrobky. A osobne si myslim, ze prirodna micelarna voda ani neexistuje. Vymyka sa to podstate vyroby a zlozenia micelarnej vody. To vsak neznamena, ze vyrobok je zly. Ja osobne mam v plane vodu vyskusat, ked miniem aktualne zasoby.

      Odstrániť
    5. Ďakujem, dobre si to popísala a vysvetlila. Vlastne o tomto označovaní za "prírodnú kozmetiku" viem aj ja, týka sa to napríklad rôznych drogérkových línií (Nivea Pure and Nature, Douglas Nature...).

      Odstrániť