nedeľa 17. januára 2016

Líčenie: Glamour look pre okuliarničky

Ahoj, kočky!

Ako nositeľka dioptrií som vám za celé fungovanie tohto blogu nepriniesla ani jedno líčenie pod okuliare. Pravda je taká, že nemám tak silné dioptrie a vidím aj bez nich, takže ma na nose neťažia každý deň. Po okuliaroch siaham hlavne pri dlhej práci s počítačom, pri šoférovaní, ale keďže väčšinu roka som otrokom slnečných okuliarov, veľakrát mám tie dioptrické skôr v obale v kabelke.
V tomto období v plnom prúde frčí plesová sezóna, čo znamená, že sociálne siete sa plnia fotkami vyštafírovaných párov, dievčat a žien v róbach i menej vhodných šatách a ja si všímam hlavne ich makeup. Pričom som si uvedomila, koľko z nich má na nose okuliare, ktoré mi k takejto slávnostnej udalosti akosi nepasujú. Lenže nie každý nosí kontaktné šošovky (ja tiež nie) a bez zázračných rámikov sa nezaobíde. Preto som si vymyslela slávnostné líčenie pod okuliare.


Žiada sa mi priblížiť vám trocha aj moju momentálnu situáciu - nemám poruke všetok svoj líčiaci arzenál, preto sa snažím byť kreatívna s tým čo mám. Nie je toho veľa. Čo sa týka líčenia pod okuliare, platí tam viacero pravidiel, ktoré sa riadia typom dioptrií, štýlom rámika, veľkosťou oka atď. Ja mám na sebe výrazný dvojfarebný rámik, ktorý vyžaduje jemnejšie líčenie očí, pritom moje dioptrie sú slabšie, takže neskresľujú tvar ani veľkosť oka.


Oku som najskôr dodala hĺbku vyhreslením nadočnicového oblúka použitím teplého odtieňa bronzujúceho púdra iQ Cosmetics. Ako podklad pod metalický tieň som použila obľúbené CT v neutrálnom odtieni Créme de Rose (recenzia) a pred jeho zaschnutím som naň menším plochým štetcom "popriliepala" krásny metalický tieň Essence Party All Night. Je to jeden z mojich najstarších monotieňov, ktorý už dávno nie je v ponuke značky, ale mám ho veľmi rada, skvele sa mi s ním pracuje, pristane mi a je jednoducho praktický pri líčení na akúkoľvek príležitosť i všedný deň. V záhybe oka som ho rozmazala menším huňatým štetcom a farbu som potiahla aj na spodné viečko vo veľmi jemnej vrstve. Do vnútorného kútika oka som malíčkom vtlačila trocha rozjasňujúceho tieňa z paletky Estée Lauder (limitka, starinka, ale obľúbená). Čiernou linkou vo fixke Essence Easy 2 Use som na hornom viečku spravila tenkú linku s chvostíkom, ale viedla som ju len od stredu viečka, pričom k vonkajšiemu kútiku som ju mierne rozšírila. Vnútornú polovicu viečka som zasa ozvláštnila prekrásnou holografickou tekutou linkou Essence (tiež už nie je v ponuke). Na záver len vrstva obľúbenej riasenky Le Volume de Chanel.


Pery som si však neodpustila výrazné a lesklé. S líčením krásne ladia (a trocha aj kontrastujú, nie?). Použila som na ne svoj novučký lak na pery ZAO, ktorý vám určite predstavím aj v recenzii. Na to, že lesky veľmi nenosím, tento som si obľúbila okamžite, a to najmä pre jeho netypický odtieň, ktorý som si pôvodne predstavovala inak.


Nedalo mi to a vyskúšala som aj nenápadnejší variant s matnými perami v studenšej ružovo fialovej. Na to som použila kontúrovaciu ceruzku Essence.


Použité produkty:


Party All Night
Ako sa líčite pod okuliare vy? Uprednostňujete jemné nenápadné odtiene alebo sa odvážite aj na výraznejšie?

6 komentárov:

  1. Tiež nosím okuliare (i keď nie stále) a vzhľadom na farbu rámika (malinovo červený) sa snažím k nemu doladiť líčenie. Väčšinou teda nosím niečo podobné, svetlé s drobnou linkou, ako ty v tomto článku :) Radšej potom siahnem po výraznejšom líčení pier. A mimochodom, krásne rámy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám ešte červený rámik, ale ten je riadne výrazný, lebo má na straničkách kopu kamienkov, no k týmto okuliarom sa líčim dosť stroho, neutrálne a najmä matne :)
      Rámik na fotkách je Alexander McQueen a bol to kúsok, na ktorý som čakala vyše roka, pretože som ho prvýkrát videla v zahraničí, ale nekúpila a on si ma počkal!

      Odstrániť
    2. Bolo vám to súdené byť spolu :) Veľmi, veľmi pekný :)

      Odstrániť
  2. Já brýle zatím nenosím (asi jednou budu, rodiče je museli začít nosit s přibývajícím věkem), ale tyhle se mi moc líbí. :) Na líčení mě velmi zaujala rtěnka, nebo tedy lak, vypadá moc pěkně. Doufám, že bude recenze. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeem :)
      Recenzia na lak/lesk bude, ale tentokrát spravím týždeň recenzií so značkou ZAO, lebo minulý rok som od nich nakúpila kopu krásnych vecičiek, tak nech je to všetko pokope (ale až vo februári...).

      Odstrániť