streda 28. októbra 2015

Recenzia/líčenie: Naked 3 + 3 x look

Ahoj, kočky!

Nie som si istá, či dnešnou recenziou ešte niekoho zaujmem, pretože recenzovať túto kozmetickú "babičku" v čase, keď z dielne jej domovskej značky vychádza pomaly každý mesiac nejaká novinka, nie je ktovieaké terno, no možno vás zaujme trojica líčení na konci. Čítania tiež nebude veľa, veď načo, všetko už bolo asi povedané. Niekoľko svojich dojmov si však neodpustím.

URBAN DECAY, NAKED 3 PALETTE


Bola mojou vytúženou paletkou odkedy som uvidela jej prvé promo fotky. Lenže sa nedala zohnať. Potom sa už aj zohnať dala, no mňa trocha prešla chuť. Tá sa mi po čase zasa vrátila a od začiatku roka je mojou milou spoločníčkou. Rovno hovorím, že "trojka" nie je mojou top paletkou, ale patrí medzi mojich päť najobľúbenejších kúskov.


Ružové tiene (už) nenosím, telovo naružovelé obsiahnuté v tejto paletke ma však zaujali okamžite. Hovorím si, dokonalé kontrastné farby k mojim sivo-zeleným očiam. A verte, že to tak je. Odtiene nádherne vytiahnu zelený tón mojich očí, čo si budete môcť všimnúť nielen na dnešných ukážkach líčenia, ale hlavne na ďalších samostatných, ktoré na blog postupne pribudnú.



Vlastnosti paletky sú predovšetkým pozitívne. Páči sa mi, že farebne je naozaj ucelená, odtiene sa dokonale dopĺňajú, teplotne príliš neskáču, sú obsiahnuté rôzne intenzity i finiše (matný, trblietavý, saténový). Malú výtku mám len voči dvom trblietavým tieňom (Dust a Buzz), v ktorých sú trblietky trocha priveľké, pri nanášaní lietajú okolo štetca i oka a môžu opadávať.
Paletka obsahuje aj veľké zrkadielko a obojstranný štetec, o ktorom som si myslela, že bude nepoužiteľný, ale už som ho niekoľkokrát použila a som s ním spokojná. Koniec s plochým štetcom je síce trocha tvrdší, no na niektoré textúry práve vyhovujúci.



Farebne mi paletka teda mimoriadne sadla, a tu si jednotlivé odtiene môžete pozrieť bližšie. Na ruke ich mám nanesené v jednej vrstve, myslím, že len odtieň Dust som naniesla dvakrát, lebo väčšina trblietok mi zostala na prste. Z tejto šestice je mojím najobľúbenejším odtieň Limit, ktorý používam najmä na tieňovanie v záhybe oka, ale páči sa mi aj samostatne na pohyblivom viečku s peknou trblietavou linkou.



Druhú, tmavšiu, šesticu mám ešte o čosi radšej ako tú svetlejšiu. Tieto odtiene sú podľa mňa nádherné. Mojím miláčikom je odtieň Nooner (mňa tieto taupe odtiene jednoducho magnetizujú), ale vlastne každý ďalší má svoje špecifikum, ktorým si ma získal.



Nemohla som si pomôcť, najtmavší odtieň Blackheart som musela odfotiť aj takto na prste, aby ste videli, aký je krááásny - čiernofialový s prekrásnymi ružovými minitrblietkami.


Milou pozornosťou (i premysleným marketingovým ťahom) je pribalenie štvorice vzoriek s podkladovými bázami z portfólia značky. O nich vám zatiaľ neviem povedať nič, pretože som dodnes ani jednu nevyskúšala. Bázy nepoužívam, ako podklad pod tiene mi obyčajne poslúži buď dokonalé Color Tattoo alebo najnovšie jumbo ceruzka Sephora.




Kto sa dostal až sem, môže si prezrieť galériu troch líčení vytvorených len tieňmi paletky, pričom každé je koncipované v inej farebnej skupine. Veď hovorím, že paleta je pestrá, hoci vytvorená v jednotnom odtieňovom základe.

LOOK 1

Vyfarbiť sa doružova je s paletkou hračka. A hoci je ružové, nepôsobí lacno ani detinsky, skôr príjemne sviežo.
Použité odtiene: Strange (pod obočím), Limit (záhyb oka), Buzz (pohyblivé viečko), Liar (vnútorný kútik), Darkside (linka na hornom viečku).




LOOK 2

Z paletky sa mi podarilo dostať aj trocha netypické líčenie v marhuľovom tóne, ktoré na mňa pôsobí dosť letne a zvolila som k nemu aj ružovo-oranžový rúž.
Použité odtiene: Strange (pod obočím), Burnout (pohyblivé viečko), Trick (stredná časť pohyblivého viečka). Linku som tentokrát použila tekutú.




LOOK 3

Večerné líčenie v čierno-fialovom tóne. Intenzita odtieňa Blackheart sa dá celkom dobre stupňovať, takže vôbec nemusí ísť len o večerné líčenie s touto najtmavšou farbou paletky. Na neskôr vám ho ukážem v ešte výraznejšej kombinácii, dnes je to len taká "light" verzia.
Použité odtiene: Strange (pod obočím), Limit a Nooner (zmiešané v ohybe oka), Blackheart (pohyblivé viečko), Factory (vnútorný kútik), Mugshot (spodné viečko).




Ako som už písala, "trojka" nie je moja jednotka, ale aj tak ma neprestáva fascinovať jeje schopnosť vytiahnuť z mojej dúhovky farbu. Máte aj vy tú svoju Naked paletku? Alebo tiene, ktoré z vašich očí dokážu spraviť "studničky"?

Pekný deň!

12 komentárov:

  1. Taky mám raději druhou šestici z paletky. Hlavně odstín Darkside, který je skvělý na konturování víčka a hodí se snad k jakémukoli líčení. Pak jsou výborné i Nooner a Limit, jako přechodové barvy. Z lesklých nejčastěji sahám po odstínech Liar a Buzz. Celkově mi barvy v paletce vyhovují, protože nejsou vyloženě teplé (spíše tlumené/chladnější), ale stále dokáží vytáhnout zelený odstín duhovky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My sme tuším spriaznené kozmetické duše, Zdeni :) Presne tak to mám aj ja.

      Odstrániť
  2. Mám ji a jsem s ní moc spokojená :) Využiji až na ty matné odstíny všechny .Nejraději mám buzz, liar a factory :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super! Ja som zasa na tie matné dosť zaťažená, ale aj tvoj výber je skvelý ;)

      Odstrániť
  3. Ja som strašne sklamaná z tieňa Dust, totálne práši, neni dobre pigmentovaný a keď ho aj nanesiem viackrát aj tak ten efekt neni ono ale inak paletka a ostatné tiene super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dust je z paletky najnepodarenejší, ale hoci dosť práši, dá sa s ním pracovať, no treba dobrý podklad. Inak, ja si ho občas (naozaj len občas) zmiešam s troškou rozžiarujúceho podkladu na okolie očí Gosh, čo tieňu dosť pomôže.

      Odstrániť
  4. veľmi sa mi páči tretí výraznejší look :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Náhodou recenze je super, ze všech paletek od Naked mám tuhle nejradši, má nejvíce využitelné stíny :) A první look se mi moc líbí, je hodně povedený :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dominika :) Aj podľa mňa sú tie odtiene veľmi využiteľné a trochu ma aj prekvapilo, do akých odtieňových skupín sa s ňou dá nalíčiť (ružová, hnedá, marhuľová...)

      Odstrániť
  6. Vsetky tri licenia su krasne, mne sa najvac paci look 2 a to aj vdaka tomu krasnemu ruzu na ustach. Ja mam jednotku a chcela som este Naked 2, ale mam jej lacnejsiu napodbeninu od W7, ale aj tak to stale nie je ono a raz si ju veru asi kupim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Tiež som dlhšie zvažovala dvojku, ale nateraz si hovorím, že mi tých paletiek stačí a keď zistím, že nestačí, asi skúsim aj niečo iné. Avšak musím spomenúť Naked Smokey - no, tá ma zaujala dosť silno...

      Odstrániť