pondelok 19. októbra 2015

Recenzia: Rimmel Moisture Renew - Vintage Pink

Ahoj, kočky!

Pôvodne mala byť pondelková recenzia venovaná makeupu. Ten však začal prejavovať znaky poukazujúce, že s testovaním sme ešte neskončili, tak mu dávam týždeň-dva, aby sa z neho vykľulo jeho pravé "ja". Teda "on".

RIMMEL, MOISTURE RENEW LIPSTICK, 180 VINTAGE PING


Zato mám pre vás skvelú náhradu - recenziu zaujímavého rúžu, ktorý zrejme väčšina z vás pozná, ale ja vám ho chcem ukázať najmä kvôli odtieňu. Možno ste si všimli, že od značky Rimmel nič nevlastním, vlastne len jednu staršiu paletku očných tieňov (ktorá je mimochodom skvelá a krásna, líčenie tu), hoci pred rokmi som obľubovala makeupy, bronzer, laky... Dlhšie som chcela vyskúsať tie vyhlásené rúže Kate, ale zdali sa mi tak nudné a nezaujímavé (áno, zavážil obal, ktorý ma nezaujal). Až som nedávno niekde na blogu objavila zmienku o rúži v krásnom odtieni, ktorý ma zaujal natoľko, že som si ho napísala do wishlistu a pri najbližšej príležitosti aj kúpila.


Obal rúžov Moisture Renew je vám iste známy - klasické strieborné telo zahalené priesvitným fialovým plastom. Nepopieram, pekný. Je aj celkom pevný a vrchnáčik dobre drží aj po viacerých otváraniach-zatváraniach. Pekné je aj logo s korunkou vtlačenou do vrchnej časti vrchnáka.


V spodnej časti je zasa farebnou nálepkou znázornený odtieň rúžu s názvom a číslom. Ten môj vytúžený má číslo 180 a veľavravný názov Vintage Pink, ktorý evokuje zahalenú ružovú farbu. A také ja mám rada - zahalené tieňom.


Farba naozaj zodpovedá mojej predstave, je to neutrálna ružová s hojnou dávkou sivej. Znie to trocha desivo, veď kto by prahol po sivých perách, avšak ja ten sivý podtón v šminkách priam vyhľadávam. Základnej farbe dodá závoj tajomna.


Odtieňovo mi Vintage Pink teda sadla, zarazila ma len jej intenzita. Nečakala som takú krémovosť rúžu, vďaka ktorej sa to s farbou dá ľahko prehnať. Pri tomto rúži som zistila, že mám radšej suchšiu konzistenciu. Krémovosť, samozrejme, nie je chybou, suchšie pery v zimných mesiacoch ju iste ocenia, ale prináša so sebou aj ďalšie riziká - výrazné otláčanie, možnosť zafarbenia zubov, rýchle miznutie z pier, častejšie rúžovanie... Máličko ma na ňom ruší jeho výrazná parfumácia, ktorá je síce pekná, taká trocha starodávna, ale mohla by byť jemnejšia.

bez blesku

s bleskom

A takto krásavček vyzerá na perách. Jediný ťah vytvorí krásnu krémovú vrstvu intenzívnej farby. Áno, farba je to, čo ma na ňom najviac fascinuje. Presne takýto odtieň patrí na moje pery od októbra do marca (striedaný tmavými odtieňmi fialovej, červenej a vínovej). Kto teda hľadá ružovú s neutrálnym až studeným podtónom opuncovanú starými časmi, práve ju našiel. Vintage Pink



Ktoré odtiene rúžov Rimmel dostali vás? Máte medzi nimi nejaké "kultovky"?

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. Pery si všeobecne veľmi málo líčim, no tento rúž som si kúpila dvakrát. Prvý raz ešte na strednej. Druhý raz som musela, lebo mi ten prvý znárodnila mama :) Podľa mňa jeden z najnositeľnejších odtieňov, aké som kedy vo svojej kozmetickej taštičke mala :) A veľmi dobre si ho vystihla s tou sivou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je dobrá zhoda :D Vyzerá to tak, že je to jeden z tých "kultových" odtieňov značky, hoci ja som sa o ňom dozvedela len nedávno. A okúzlil ma hneď na prvý pohľad.

      Odstrániť
  2. Podobne ako Alica, tiež som si ho kúpila dvakrát a tiež som ho raz posunula mamine :D Je to však jeden z mojich najobľúbenejších rúžov a na jeseň a v zime, keď mávam pery o niečo suchšie, ho nosím naozaj veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odpadnem z vás, kočky, toto je rúž "kúp si rovno dva, lebo čoskoro o jeden prídeš" :) A je to tak, na suché pery bude super, lebo je tak krémový a vláčny.

      Odstrániť
  3. tento je naozaj užasny už som ho aj hľadala ale nekupila som,, že zahalené tieňom to je dobre:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nezaujal ťa naživo, či ho nemali?
      Zahalené tieňom - také sa mi naozaj mimoriadne páči, v líčení mám rada všetko taká :)

      Odstrániť
  4. mam ho tiez, ale je na mna prilis studeny, az tak casto ho nenosim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tuším už môžeme založiť aj klub majiteliek Vintage Pink :)
      Odtieň je podľa mňa v základe neutrálny, ale má v sebe práve tú studenú sivú, ktorá nesadne každému. Ale je to aj podľa svetla, niekedy je neutrálnejší, inokedy studenší.

      Odstrániť
  5. Aj ja ho mam :-)..ale na mne je viac do fialova, co mi az tak nesedi, plus mi trosku vadi, ze z neho citim jemne "chut"...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Baví ma, ako sa tu postupne, kočky, "priznávate", kto tento rúžik vlastní :)
      Hm, tá parfemácia je výrazná a mne dosť pripomína rúže našich mám. Mne to až tak nevadí, ale viem, že veľa ľudí to nemá rado.

      Odstrániť