nedeľa 19. júla 2015

Colour Of The Month - Yellow

Ahoj, kočky!

Nedeľa býva na blogu vyhradená líčeniam, ale dnes pre vás žiadne nemám. Včera som síce chcela nafotiť obidve, ktoré som na sebe mala, ale ranný glowy look som si skoro hneď po nanesení zotrela, pretože v tej horúčave som sa cítila akosi zmaľovane (pritom to bol na moje pomery minimalistický makeup) a večerný, nazvime ho party look, som zbúchala za dve minútky a utekala von. Pred časom som však nafotila farbu mesiaca, ktorá by mohla byť na dnes celkom inšpirujúca. Je plná slniečka, je to predsa slniečková žltá.


Tešila som sa na prvé opálenie, pretože malo byť signálom toho, že prestanem používať ťažké hutné makeupy a budem sa môcť oddávať minerálnemu makeupu Antonym. Robí nádherný zdravý žiarivý finiš a je ideálny na leto. (Aj kvôli miernej oxidácii, ktorá s opálenou pokožkou lepšie splynie.) Žltá sa na očiach veľmi nenosí, no keď nájdete odtieň, ktorý je jemný a pohľad prežiari, choďte smelo doň. Taký je dioráčik v paletke Pastel Fontanges z limitky Trianon. Jemný, ale efektný. Perfektne k nemu pasuje chladne žltý lak iQ Cosmetics, pretože aj on obsahuje jemnulinké zlatavé trblietky, s ktorými sa slniečko rado pohrá. Ani v lete sa neviem vzdať svojho obľúbeného sladkého parfému Miss Dior, no šetrím ním, nechce, nikoho otráviť. Nahodím ľahké tričko s motýlikmi a môžem sa ísť túlať rozpálenými ulicami.


Dostala som nádherné ponožky s mašličkami a mám k nim aj pasujúce topánky, len mi akosi chýba príležitosť ich niekam vytiahnuť. Leto je však dlhé, tak snááď sa dočkajú svojej premiéry. Raz za čas vyťahujem samoopaľovací krém na tvár (Sun Dance), lebo ako to býva, končatiny mám karamelové hneď, no na tvár sa ten bronz akosi nechce usadiť. Jemné pery sú základ sladkých pusiniek. Moje práve chutia ako acai, pretože sú zaľúbené do balzamu Burt's Bees. Vláskom doprajem starostlivosť v rytme R&B od Lush. A keď slniečko prekryjú oblaky, pripomeniem si ho jojobovým olejom - všestranným pomocníkom.


Sú roky, keď ma hmyz ignoruje. Sú roky, keď ma chce vycicať zaživa. Taký je aj tento rok, preto sa musím chrániť "protihmyzákom". Uvažovala som, či tie komáre priťahovala moja krv alebo to sladko voňajúce telové mlieko Balea. Alebo to boli zlaté trblietky, ktoré mlieko obsahuje?
V zbierke skoro zabudnutých očných tieňov som znova objavila veselú paletku Essence, z ktorej na mňa žmurká jedovatý žltý tieň. On mi vlastne vôbec nepristane, ale skúšala som si ho namiešať s bielou ceruzkou ako očnú linku. Výsledok? Dostala som chuť na piňakoládu. Okrem nápoja ma v lete schladí aj pohľad na "zamrznutý" lak Essence. Aj ten je už staručký a vyťahujem ho len párkrát ročne, práve teraz a možno ešte raz v auguste. Ak som pri mori, moje vlasy žijú vlastným životom. Môžem sa snažiť koľko chcem, hladiť ich, kulmovať, aj tak sa budú vlniť v rytme južanských tónov. Takže keď ich neviem skrotiť, podporím ich temperament - vodným gélom na kučery Rolland. Nech si užijú.

A teraz všetci von, užívať si leto.

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. To tělové mléko Balea jsem měla, moc hezky mi vonělo a třpytivý efekt na pokožce byl taky super, na léto ho přímo vyhledávám:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mliečko je z minulého roka, ale vtedy ma vôbec nebavilo a ani mi veľmi nevoňalo. Teraz som si ho zrazu obľúbila a som úplne "paf" z toho, ako trblietky dobre držia aj v bazéne a krásne vyzerajú celý deň :)

      Odstrániť
  2. Žltu mam velmi rada, super produkty :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ju mám rada. Pritom nemám veľa žltých vecí. No napríklad jedno tričko a plavky v žltej som už poriadne obnosila :D

      Odstrániť
  3. krásny slniečkový článok :) žltá je moja najobľúbenejšia - a vidieť ju takto v rôznych produktoch je skvelé - parádne slniečkové dni prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa, že má žltá toľko priaznivcov. V mojom okolí totiž nie je až tak obľúbená :)
      Veľa slniečka nám všetkým...

      Odstrániť
  4. Já klasickou žlutou barvu v líčení moc nepoužívám (spíš jen zlatou), ale s oblečením je to v poslední době jiné - pár kousků jsem si ve žluté pořídila a vůbec nechápu, proč jsem se téhle barvě v minulosti vyhýbala, krásně mi "osvěžila" šatník. Na jaro a léto se skvěle hodí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, je skvelé oživiť šatník niečím nečakaným. Taká žltá sa často nevidí, i keď poznám niekoho, pre koho je žltá top farbou. Pre mňa je to hlavne farba slniečka, a to ma na nej baví najviac :)

      Odstrániť