piatok 10. októbra 2014

Môj prvý Essie lak - Demure Vix

Ahoj, kočky!

Je to tu, už aj ja sa môžem pochváliť krásnym Essiečatkom. A nie len takým hocijakým, ale jedným zvláštnym a krásnym. Prvýkrát som ho zočila nedávno na blogu u Romanky, kde ma natoľko zaujal, že som ho musela mať čo možno najskôr. A mala som šťastie, pretože som sa k nemu dostala dosť skoro. Neviem, kde Essie laky objednávajú iné dievčatá, ja som naň narazila hneď za rohom, v rakúskej Bipe. A majú ich aj v DM-ke, rakúskej, samozrejme.

ESSIE, DEMURE VIX

Aby som bola úprimná, pri prvom nalakovaní po kúpe som bola sklamaná. Zrazu sa mi ten lak nepáčil a bolo mi hrozne ľúto, že na nechtoch nevyzerá tak, ako by som chcela, resp. tak, aby sa mi páčil. Problém som našťastie veľmi rýchlo vyriešila. Pri ďalšom lakovaní som naniesla tri vrstvy a moje nadšenie stúpalo. Preto dnešné fotky budú trojvrstvové, lebo ja ten lak inak nosiť nebudem. A teraz sa mi ťažko hľadajú slová, aby som správne opísala, ako na mňa lak pôsobí a ako veľmi sa mi páči. Je to ďalší z tých neodolateľných neutrálnych lakov, ktoré nakoniec nie sú neutrálne, ale nenápadno zaujímavé. Demure Vix je béžovo-fialový a namiešaný v perfektnom pomere obidvoch odtieňov. Netrúfam si povedať, či sa viac hodí svetlým alebo tmavým typom, no teší ma, že s mojou pokožkou si parádne sadol. Základná farba je len zlomok jeho krásy, ale ten shimmer. Ten shimmer! Zdá sa byť tak jednoduchý, fialový, no čo spraví s tým základom je jedným slovom skvost.
Podľa mňa je tento láčik maximálne variabilný, hodiaci sa do školy i kancelárie. Žena s ním bude pôsobiť upravene, elegantne, ale aj zaujímavo a ľudia budú jej manikúru obdivovať.
Ak sa odkloním od chválospevov a pozriem sa na kvalitu laku, tak mu vlastne nemám čo vyčítať. Lakovalo sa mi ním veľmi dobre, nevadil mi ani širší štetček (mám rada užšie) s dlhšími štetinami, ani jeho tekutejšia konzistencia. Nevadí mi ani nanášanie troch vrstiev, tak sa mi to páči, tak to budem nosiť. Čo sa týka výdrže, tak to celkom neviem posúdiť, ale mne tieto tri vrstvy vydržali vlastne 5 dní, tak dlho som ho nosila (viete, že na mňa je to dlhá doba), avšak nemôžem potvrdiť, že tak dlho vydrží vždy. Jediná vec, ktorú by som vytkla laku za 10 eur je, že ten štetček mohol mať dokonalejšie krivky na spodku. V poslednom čase sa mi totiž zdá, že výrobcovia lakov strihy štetcov dosť flákajú.
Obsah: 13,5 ml
Cena: cca 10,45 € (za takú sumu som ho kúpila v Bipe)









Pekný deň!

16 komentárov:

  1. Svoje prve ESSIE som kupovla asi pred dvoma rokmi tusim na beautyexpert, alebo niecom podobnom - este vtedy posielali laky, dnes sa to uz neda, ale urcite ma vtedy vysli menej ako 10 €. Rovnako sa daju kupit ovela lacnejsie napr. cez ebay - kludne zozenies do 5-6 dolarov a postovne je 4,5 dolara (zhruba).
    Inak ja mam z tejto kolekcie dve - su to take pastelove farbicky ruzova a fialova so shimmerom, akurat, ze mne sa nepacia ani v tych troch vrstvach. Mam ovela radsej klasicke kremove. kore som kupila davnejsie. Tento tvoj je velmi velmi pekny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že som ho kúpila relatívne draho, ale vtedy som naň bola tak nažhavená, že som ho musela mať okamžite. S nákupom na ebay ešte stále váham, už som tam mala pár vecí v košíku, ale neviem, akosi som sa neodhodlala, čo fakt nechápem, pretože napr. z takého bornprettystore som objednala bez zĺhavého premýšľania. Na ebay sa bojím, že tie veci nie sú originál... No a som rada, že tento lak sa páči, nielen mne, ale aj tebe :)

      Odstrániť
    2. S tym ebayom chapem, asi je najtazsi ten prvy krok - ja ked som si objednavala OPI tak som potom trpla ze co mi pride, lebo stali asi 6 dolarov, ale ked som vygooglila napodobeniny a pozrela nejake videa na youtube ako rozoznat ci je to original tak som bola spokojna - mam uz zopar predajcov, s ktorymi mam dobre skusenosti a samozrejme stale pozeram recenzie - pod 99% nejdem. Zatial som mala stastie.

      Odstrániť
    3. Keď si ebay obzerám, tak tiež len najdôveryhodnejších predajcov. Dúfam, že do konca roka už aj dačo objednám :D

      Odstrániť
  2. Aaaach, mám chuť ho ihned nalakovat. :)) Vážně ho miluju.
    A jsem ráda, že nakonec jsi spokojená, asi by mě mrzelo, kdyby ne. :) Sluší ti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spokojná som veľmi, parádne si ma navnadila :) Včera som si ho chcela zasa nalakovať, ale nakoniec vyhral nový od p2, no už dnes sa mi na 3 prstoch odbil :(

      Odstrániť
  3. Ja som ho nanášala v dvoch vrstvách a na krytie mi to stačilo. Ale to je na tom to dobré, tie rôzne názory. Ale čo sa týka toho shimmeru, s tým sme na tom rovnako, ten je v ňom fakt úchvatný a dodá mu očarujúci vzhľad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tri vrstvy mám u niektorých lakov radšej, hlave tých so shimmerom, lebo potom pôsobia viac gélovo alebo ako. Jednoducho mi to tak akosi vyhovuje viac :) No ale Demure Vix je maximálne krásny, nech je nanesený akokoľvek, nie?

      Odstrániť
  4. Mozem sa opytat..toto je fake lak alebo napodobenina? Lebo original page ma uplne ine flasticky a balenia. Dakujem Tiez na slovenskych eshopoch som ho nasla v roznych hodnotach od 4 eur do 12 eur.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžeš sa opýtať, len veľmi neviem, čo by si chcela vedieť :) Neviem, čo myslíš tým, či je to fake lak alebo napodobenina. Je to Essie lak, v originálnom balení, v originálnej fľaštičke. V texte je uvedené, kde a za akú sumu som ho kúpila. Ak by nebolo jasné, čo je to "Bipa", tak je to sieť rakúskych drogérií, ktoré ponúkajú originálne výrobky, keďže napodobeniny (iným slovom "fake") predávať ani nemôžu. Laky Essie ponúkajú za cenu primeranú cene nákupu a vlastnej šarži.
      Inak, veľmi by ma zaujímalo, čo je podľa teba "original page" na laky Essie a aké sú to tie úplne iné fľaštičky a balenia.
      Za zamyslenie určite stojí, kto si môže dovoliť predávať tieto laky za 4 eurá (našla som dokonca za 2,99 €). Žeby pochybný e-shop, ktorý ich predtým nakúpil na ebay? :D

      Odstrániť
    2. Myslim ze si dost dobre pochopila otazku :) lebo si mi na nu aj odpovedala :) Tym fake som myslela to ze balenie sa nezhoduje s balenim ake ponukaju na ich stranke. To ze kde si ho kupila a aj za kolko som myslim dost dobre pochopila :) Podla mna original page je : www.essie.com ,alebo http://www.essie.com/Colors.aspx .Oprav ma ak sa mylim. Tie ceny som tiez nepochopila...preto ma napadla myslienka ze sa tie laky fejkuju a lacno predavaju. Budem rada ak sa vyjadris k tomu a ktej stranke. diky.

      Odstrániť
    3. Prepáč, ale ja fakt nechápem, čo si svojím komentárom chcela povedať a nech sa pozerám ako chcem, na stránke www.essie.com vidím úplne rovnaké balenia, v akých sa laky Essie dodávajú i v akom je môj lak. Je dosť možné, že tým "nezhodným" balením myslíš nápis Essie na fľaštičke, ktorý som ja nafotila len z jednej strany, na ktorej je vytlačený bielou farbou a na webe sú fľaštičky nafotené zo strany, ktorá má nápis vyrazený v skle. Ak som sa trafila, tak vedz, že tieto balenia majú jednu stranu úplne prázdnu, dve strany majú vyrazený nápis v skle a štvrtá strana má bielu potlač s nápisom "essie" a pomenovaním produktu v štyroch jazykoch :)

      Odstrániť
    4. neviem co presne myslis tym balenim, ale popis/nalepka mozu byt rozne, lebo ine Essie mozu predavat v US a ine v Europe...toto sa moze tykat aj odtienov, viem ze pri odtieni Fiji riesili to, ze niekde sa predaval ako nude a inde mal nadych do ruzova...a siete drogerie urcite nepredavaju fejky, ja mam svoje essie laky zakupene len v nemecky/rakuskych dm alebo v Bipe a som spokojna :)

      Odstrániť
    5. Tu sme skôr riešili obal (bolo pre ňu trocha zavádzajúce, že na ofic. stránke essie boli laky nafotené zo strany, kde je nápis vyrazený v skle, a keďže ja som ho nafotila zo strany, kde je biely nápis, tak ju to splietlo), ale napokon sme sa s kočkou pochopili :)

      Odstrániť
  5. Diky. Presne si sa trafila. Na to som sa pytala! Pointa preco som ti napisala: Pozerala som laky na americkej stranke a par farieb sa mi pacilo a chcela som si objednat, Tak som hladala europske eshopy, ale na vsetkych europskych eshopoch som ho nasla nafoteny zo strany ako si fotila ty, kym na original page boli fotene iba z tej strany kde je napis vyrazeny v skle. Tiez som nasla ceny od 4 do 12 eur ako som uz spominala....tak som ostala zmatena a potom som dosla na tvoju stranku , kde si mala lak nafoteny z tej stranky ako eu eshopy ale pisala si dost vysoku cenu, tak som sa opytala...Takze este raz diky za odpoved , tym si mi to cele objasnila.. stale mi nie je jasne preco to niekde predavaju za 4 eur :_D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som rada, že sme sa už pochopili.
      K tým cenám - ja som typ človeka, ktorý si radšej priplatí, ale nepodporujem napodobňovanie, resp. predaj produktov, ktoré sa tvária, že sú niečo iné aké sú. Momentálne je veľmi ťažké sa v tomto smere orientovať, a tak ja sa radšej spolieham na overené eshopy alebo nakupujem kde môžem a to čo môžem.

      Odstrániť