streda 6. januára 2016

Spotrebované - November + December '15

Ahoj, kočky!

Do nového roka by sa nemalo vstupovať s dlhmi a nevysporiadanými účtami, ale mne toho na krku zostalo ešte dosť. Nevadí, aj tak tomu neprikladám váhu a radšej si pekne pomaly splatím všetky rozpísané a pripravené príspevky. A začnem tým najobsiahlejším a najoslobodzujúcejším. Áno, tak veľmi mám rada, keď vyprázdnim tašku prepchatú prázdnymi obalmi.


Za ostatné dva mesiace sa mi podarilo celkom slušne spotrebovať niekoľko produktov, ktoré spravili miesto nový fľaštičkám. Zdá sa mi, že teraz menej nakupujem nové produkty, takže vidím viac voľného miesta na novú kozmetiku pre život.


Voňavučké telové mlieko St. Barth bolo spočiatku len slávnostné mazadlo, ale nastal čas ho spotrebovať. Už teraz mi trocha chýba, no za vysokú peňažnú čiastku, za ktorú je v ponuke, si radšej vyberiem niečo prírodné. Taliansku značku L'Erbolario som vám nedávno predstavila v recenzii viacerých produktov, z ktorých som spotrebovala šampón. Určite nebol zlý, ale mojim vlasom nedal to, čo potrebovali. Rozhodne ho nezatracujem, avšak ďalšie balenie (aj vzhľadom na dostupnosť) už u mňa neuvidíte. Emulzia po opaľovaní (Sun Ozon) v zimných spotrebovancoch? No, nechcelo sa mi prekladať poloprázdny obal z jednej škatule do druhej, tak som ho vystriekala a mám pokoj. Aj vyživujúca pena na chodidlá Balea bola v mojej zbierke trocha pridlho, ale už je po nej. Tá mi vyhovovala, bola účinná a veľmi príjemná pri aplikácii.


Bez krému na ruky nevyjdem z domu, ale ani tam bez neho nemôžem byť. Všeobecne ich už spotrebúvam menej ako kedysi a teraz som dno uvidela príjemnému jemne hydratačnému krémiku s marhuľovou vôňou a chutným zložením rakúskej značky bi good (recenzia). Pred viac ako rokom spoznaná a hneď mnou aj nekonečne obľubovaná odličovacia emulzia bioPha (recenzia). Minula som už dve balenia, ktorými náš vzťah nekončí. Maxi odličovacie tampóniky Iseree z Lidla si momentálne neustále dokupujem, pretože sa mi s nimi najlepšie pracuje a dlhšiu dobu ich pravdepodobne nevymením za iné.


Pár drobností, z ktorých spomeniem len Medovkový denný krém Dr. Hauschka  a Spevňujúci a rozjasňujúci denný krém DNAge Nivea. Obidva boli veľmi príjemné a iste si nájdu svojich prívržencov. Sú skôr na normálnu a zmiešanú pleť, ktorú hydratujú a Nivea aj jemne rozžiari.


Decembrová taška bola tiež viac plná ako prázdna.


Po veľmi dlhých skoro šiestich mesiacoch sa mi podarilo spotrebovať deo-balzam Alterra. V podstate mu nemám čo vytknúť, ani z neho nešaliem, ani si ho druhýkrát nekúpim. Mal peknú citrusovú vôňu, ale chcem vyskúšať niečo iné. Značka bioPha ma dosť baví, a tak skúšam postupne celý sortiment. Doň patrí aj zubná pasta, ktorá mne osobne veľmi nesadla, ale viac sa o nej rozpíšem asi vo februárovej  trojrecenzii zubných pást. Nikdy som si ho sama nekúpila, nikdy som ho ani v žiadnom obchode nevidela, a predsa som už spotrebovala druhé balenie - šampón proti lupinám T/Gel od Neutrogeny. Proti lupinám u mňa nefunguje stopercentne, ale tak trocha fetišisticky ma fascinuje jeho divná vôňa, farba i "soplíková" konzistencia. Ktovie, či si ku mne nájde cestu aj tretie balenie. Sprchovací gél Camay Creme Delice je jeden z najvoňavejších sprcháčov aké som mala. Páči sa mi, že veľmi nevysušuje a pokožku dokonca na krátko prevonia.


Omladzujúce sérum bi good síce moju pleť nejako neomladilo, ale vyhovovalo mi po každej stránke. Páčilo sa mi, ako pleť po nanesení vyhladí a tá sladkastá vôňa čiernych ríbezlí bola priam rozrpávková (recenzia). Ak ma v poslednej dobe niečo mimoriadne zaujalo, bol to aj čistiaci krém na tvár L'Erbolario (recenzia) a keby sa dalo, hneď si ho kúpim v plnom balení. Z pobytu na Capri som si priniesla voňavý suvenír v podobe vlasového kondicionéru Carthusia. Účinkom bol pre mňa lepší priemer, ale výraznou vôňou, ktorá vo vlasoch zostala do ďalšieho umytia, si ma rozhodne získal.


Potešilo ma, že sa mi podarilo splniť jedno kozmetické predsavzatie - minúť aspoň 20 lakov na nechty z mojej rozsiahlej zbierky (pre niekoho maličkej, ale pre mňa mega). Tri decembrové prázdne fľaštičky patria mojim obľúbeným kúskom: Catrice Ultimate Nudes (doma mám ešte jednu plnú fľaštičku, lebo je to top nude kúsok), Essence LE Love Letters (bol to super parťák na nail art), The Color Workshop. A po rokoch došli aj kvietkové nálepky Essence.


Napokon tu mám pár drobností a vzoriek, ako aj prázdnu tubičku jedného úžasného balzamu na pery Burt's Bees Acai Berry. Skvelý kúsok, ktorý si budem môcť zasa pripomenúť, keďže mám ešte jedno balenie.

Odpadkový kôš som teda naplnila, vrhám sa s radosťou do míňania ďalších kozmetických pokladov.

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Kde si kupovala zubnu pastu Biopha? V DM som ju zatial nevidela.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pastu som kupovala ešte v apríli v slovenskej DM. Myslím, že ju mali pri zubných pastách, ale medzitým menili vizuál predajní, tak teraz je možno aj pri biokozmetike. Mala som ju obhliadnutú dlhšiu dobu, viem, že som nad ňou váhala a viackrát si vybrala inú pastu, takže ju v predajni iste mali dlhšiu dobu.

      Odstrániť
    2. ja som ju kupila vo vypredaji, takze ju mozno z niektorych/zo vsetkych predajni stiahli.

      Odstrániť
    3. Aha. Ale asi nie vo všetkých, lebo mne sa zdá, že som ju medzičasom v nejakej DM zahliadla. No dosť cestujem, takže neviem presne povedať kde.

      Odstrániť
  2. ja krémy na ruky spotrebujem hlavne teraz cez zimu a keď somn v robote kde si to pokožka priam vyžaduje. Chodila som so strašne suchými rukami ale povedala som dosť a natieram si pravidelne krem na ruky od avonu s materskou kašičkou, žiadny iný ma tak nezachránil ako tento lebo je mastný a tento tvoj vyzerá tiež dobre. Balzam na pery burts bees som si kupila ale ešte som ho neskúšala takže sa naň teším:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od detstva som trpela suchými rukami a pamätám si, ako som si končeky prstov olizovala, lebo ten suchý pocit bol neznesiteľný. Potom som začala používať veľmi veľa krémov na ruky a balzamov na pery, lenže po čase som prišla na to, že čím viac krémujem, tým je to horšie. A tak som našla akúsi zlatú strednú cestu, keď sa snažím použiť menej produktu a suché ruky trocha "okabátiť" :D Starať sa o ne, no zároveň nepreháňať. I keď v zime, pri častom umývaní a pri práci s papiermi to nie je ľahké :)

      Odstrániť