nedeľa 24. januára 2016

Líčenie: Dvojitá linka pre všetky mačičky

Ahoj, kočky!

Pred týždňom som sa vám priznala, že som na nejakú dobu odlúčená od väčšiny mojich líčidiel a musím si vystačiť s minimom. A ono je to naozaj minimum, ktoré som ukryla do jedinej kozmetickej taštičky formátu A5. Situácia ma núti vyťažiť z toho maximum a keďže ma nebaví nosiť každý deň rovnaké líčenie, skúšam pre mňa aj netradičné spôsoby, ktorým je aj dnešná výrazná dvojitá linka.


Keďže mi odtieňovo (podtónovo) prestal sedieť makeup Astor Perfect Stay (recenzia), musím si ho doladiť tmavým krémovým pigmentom Alverde (chystám recenziu). Na obrázku vidíte množstvo makeupu i pigmentu, aké si na tvár nanášam.


Pleť zjednotenú makupom som nezapúdrovala, len som ju na lícach trocha "zateplila" bronzujúcim púdrom s rozjasňovačom iQ Cosmetics. Pod oči som naniesla vrstvičku ľahkého korektora Maybelline. Obočie mám upravené už tradične "obočenkou" Catrice.



Líčenie mi išlo dosť odruky, nie je vôbec komplikované. Základ tvorí už overená dvojica - bronzujúci púder iQ Cosmetics v nadočnicovom oblúku prehĺbi pohľad, CT v odtieni Créme de Rose poskytne skvelý podklad očným tieňom. Tesne pod obočie v poslednom čase nepoužívam žiadny svetlý rozjasňovač, nechám tam presvitať len pokožku.
Hrubšiu hnedú linku sa mi podarilo vykresliť menším okrúhlym štetcom na tiene, pričom som pracovala opatrne a tieň som naniesla radšej vo viacerých vrstvách. Tak sa mi podarilo vykresliť ju rovno a intenzívne. Použila som na to krásny tieň Catrice Jump Up And Brown. Túto linku som ťahala od konca horného viečka raz smerom k stredu viečka, potom zasa smerom k obočiu. Žiadalo sa mi viac rozjasniť pohľad, preto som do vnútornej polovice viečka naniesla rozjasňujúci tieň z paletky Estée Lauder. Hnedý tieň som okrem linky použila aj na spodné viečko, ale naniesla som ho len pozdĺž línie rias, nespájala som ho s horných "chvostíkom" linky. Vnútornú dolnú linku som začiernila mäkkou ceruzkou s-he. Zostávalo už len spraviť druhú linku mixom Essence a Babydoll YSL (odporúčam kliknúť na recenziu, kde Babydoll-ku uvidíte v plnej nádhere), ktorú som tentokrát ťahala po celom hornom viečku tesne ponad riasy, ale okrem chvostíka na konci viečka som ju potiahla aj pozdĺž slzného kanálika pre odvážny mačací výraz. Vrstva riasenky Chanel nesmie chýbať.


Pery som vykreslila kontúrkou Essence v odtieni Satin Mauve a vyplnila nádherným chladným ružovým rúžom ZAO č. 462.


Vyskúšala som aj odvážnu večernú verziu s mojím najobľúbenejším červeným rúžom MAC Ruby Woo. Použila som aj kontúrku - Essence Femme Fatale.
(Ako vidíte, podtón líčidiel značne ovplyvnil podtón mojej pleti na fotkách, čomu sa pri prirodzenom svetle nedá zabrániť.)



Použité produkty:


Catrice - Jump Up And Brown

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. Ta studená ZAO rtěnka vypadá hezky! Moc ti to sluší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Brunwen. Aj mne sa tento odtieň veľmi páči, hlavne že je taký studený a mám sivý podtón :)

      Odstrániť
  2. Krásné líčení! A musím se přidat k Brunwen, ta ZAO rtěnka je fakt super! Vůbec jsem tu značku neznala, ale našla si, že ji prodávají v Biooo, tak to budu muset při další návštěvě Prahy prozkoumat. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Značka ZAO ma zaujala najskôr tými krásnymi bambusovými obalmi a keďže ja som dosť na obaly, musela som niečo vyskúšať. V druhom kroku ma už pohltila aj kvalita, takže sa mi zbierka mierne rozširuje... :D

      Odstrániť
  3. Toto líčenie ti neuveriteľne pristane :) Tá tretia fotka ma úplne dostala. A neviem sa rozhodnúť či na perách v tomto prípade vyzerá lepšie Zao alebo MAC... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, Alicka :) (tu je akože červenajúci sa ksichtík, okej?)
      Musím sa priznať, že toto líčenie ma trocha prekvapilo, ako dobre vyzerá a budem si takúto linku robiť asi častejšie. Je to rýchle a celkom efektné.

      Odstrániť
  4. To je fakt pěkný, moc ti to sluší. :) O dvojitou linku jsem se párkrát pokoušela, ale nějak to nedopadlo. :) No zkusím ještě, zkusím ! :D Ta matná červená rtěnka je krásná ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Romanka :) Určite to ešte vyskúšaj, mne to išlo rýchlo od ruky a povedala by som, že ak to budeš skúšať s tieňom a tekutou linkou, pôjde to lepšie ako napr. dvoma ceruzkami...

      Odstrániť
  5. Rúž Zao vyzerá veľmi dobre, už dlho uvažujem nad niečím od tejto značky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten rúžik je super, aj keď ja som čakala matný(ejší).
      Len aby nedošlo k nedorozumeniu, na fotkách je trocha zmiešaný s kontúrkou, takže v skutočnosti je omnoho ružovejší. Ale bude aj recenzia, asi v druhej polovici februára :)

      Odstrániť