piatok 8. januára 2016

Favourites - December '15

Ahoj, kočky!

Obľúbený príspevok o obľúbencoch uplynulého mesiaca nebude chýbať ani v tomto roku, ale najskôr uzavrieme tých minuloročných. Rada by som pripravila aj celoročný súhrn najobľúbenejších výrobkov, no zatiaľ vám to neviem sľúbiť, hoci ja sama pre vlastnú potrebu takéto súhrny robím rada.


Obyčajne sa snažím, aby som každý mesiac vybrala päť miláčikov, rozhodovanie však býva ťažké. Za december to bude teda šesť kúskov, z ktorých väčšinu vám ešte priblížim v samostatných recenziách.
Po jemnom kréme na ruky, ktorý mi ešte aj počas jesene dobre poslúžil, som musela siahnuť po niečom hutnejšom. Olivový krém L'Erbolario (recenzia) nie je vyslovene hutný, pre mňa má ideálnu konzistenciu krému na ruky. Rýchlo sa vstrebe, ale chvíľu ho cítite na rukách, adekvátne zvlhčuje, pekne jemne vonia a stačí mi ho použiť asi len trikrát za deň.
BioPha sa stala mojou obľúbenou značkou, lebo všetko, po čom som doteraz siahla, mi vyhovovalo (no, zubná pasta to odo mňa trocha schytá), hlavne odličovacia emulzia (recenzia), ktorú si kupujem opakovane. Lákalo ma však vyskúšať micelárnu vodu. Tá vychádza pomerne lacnejšie ako emulzia, čo sa odrazilo aj na jej účinku. Nemá ho tak skvelý, ale aj tak ju (micelárku) považujem za produkt hodný svojho mena. Vôbec nedráždi (emulzia ma zvykne mierne štípať v okolí pier), pekne odličuje. Viac info si nechám do recenzie.
So šampónmi som vo večnom boji a stále som nenašla taký, ktorý by ma dostal do kolien. Prekvapivo sa posledné týždne celkom vyžívam v efekte, ktorý dosahujem so šampónom Weleda Ovsený. Pred časom som vyskúšala jeho bračeka (recenzia), s ktorým sme sa naozaj dlho oťukávali, s ovseným to šlo rýchlejšie. Ale aj tak mu mám čo vytknúť, a to sa taktiež dozviete v samostatnom príspevku.
Kontroverzným produktom tohto výberu je krém na vlasy R&B od Lush. Nebudem vám veľa prezrádzať, rozpíšem sa v samostatnej recenzii, ale toto je pre mňa produkt, ktorý používam na etapy. Krátke etapy, v ktorých ho raz milujem, inokedy neznášam.
Dostalo sa tu aj niečo z dekoratívky, a to v zime veľmi obľúbený čierny lak Manhattan s ružovými trblietkami (recenzia). Vyzerá to tak, že čoskoro ho uvidíte aj v spotrebovancoch.
Potešenie, ktoré zažívam pri aplikácii rúžu ZAO vám plánujem čoskoro opísať v recenzii a vy môžete tušiť, že bude plná pekných slov. Bude, ale aj tak sa našli asi dve drobnosti, ktoré mu budú vytknuté, no rúžik už dva mesiace nosím neustále pri sebe, takže odporúčanie určite dostane.

Poznáte niektorého môjho decembrového obľúbenca?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Micelarku od Biopha mamm v plane vyskusat, ked miniem aktualne odlicovace. Zatial co som v drogerii citala etiketu a zlozenie, tak ma prekvapilo ze i ked ide o znacku prirodnej kozmetiky, tak micelarka prirodna nie je. Ale tak asi je narocne vyrobit prirodnu micelarnu vodu :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, aj mňa to prekvapilo. Dnes sa chystám porovnať zloženie s najznámejšou Biodermou, lebo ich zloženie je dosť podobné, akurát Bioderma obsahuje menej zložiek. Určite spravím tak trocha porovnávaciu recenziu.

      Odstrániť
  2. BioPha mě hodně láká a těším se recenzi rtěnky, ta vypadá opravdu pěkně. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetko bude :) Rúž je tak prekrásny, že ja sa ešte aj z obrázka z neho vytešujem a predstavujem si ho na perách :D

      Odstrániť
  3. Minule som v DM obzerala BioPha s tým, že keď miniem terajšiu micelárku pôjdem asi do tejto a asi aj do odličovacej emulzie... Tak som zvedavá na recenzku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za seba odporúčam skôr emulziu, ktorú si ja znova kúpim (už asi tretie balenie). Obidve už nájdeš v recenzii na blogu ;)

      Odstrániť
    2. Už ju mám doma! :D Je super, akurát tá "vôňa" je taká... zvláštna.

      Odstrániť
    3. Noo, ani mne sa tá "vôňa" nepozdáva, ale zasa nie je až taká výrazná, aby mi vadila :)

      Odstrániť