sobota 12. decembra 2015

Recenzia: Clarins Ombre Matte

Ahoj, kočky!

Stáva sa vám, že sa na niečo tešíte až tak, že keď to už máte, prestane vás to zaujímať? Také situácie, našťastie, nezažívam často, ale stalo sa mi to pri beauty expertkami ospevovanom očnom tieni Clarins Ombre Matte. Problém však nie je v tieni ako takom, nie celkom sme si sadli s odtieňom, a to náš vzťah značne ovplyvnilo.

CLARINS, OMBRE MATTE 02 NUDE PINK


Začnem tým príjemnejším, čo na tomto tieni môžem oceniť. Je to jednoznačne balenie. Minimalistické, typické pre značku. Zlaté viečko s maličkým zárezom na hrane a v ňom vtlačenom písmenku c. Kalíšok s produktom je plastový, ale dostatočne pevný. Výborne padne do ruky, 



Dôvod, prečo je línia Ombre Matte taká vyhlásená, je konzistencia tieňov. Púdrovo-krémová, ťažko popísateľná, ale úžasná. Neskutočne jemná, skoro až našľahaná. Podľa mňa by takúto konzistenciu mali mať pleťové púdre, pretože na pokožke je produkt úplne prirodzený, nevytvára žiadny nános, krásne sa s pleťou stotožní.


Pri výbere odtieňa som mala jasno od začiatku. Chcela som nejaký neutrálny, najlepšie telový, prípadne svetlý hnedý. Objednávala som zo zahraničného eshopu, kde ma podľa popisných obrázkov najviac zaujal odtieň Nude Pink. Škoda, že som väčšiu váhu rozhodnutia venovala obrázku ako popisu, predsa som nechcela naružovelú nude.



Keď som tieň prvýkrát vyskúšala, potešila som sa, pretože ružová to rozhodne nebola, ale to som sa naň pozerala vo februárovom zubatom slniečku, ktoré trocha skresľovalo. V tom čase som tieň rada používala najmä na prejasnenie oka pod obočím, pretože sa mi zdalo, že parádne pasuje k odtieňu mojej pokožky.


Keď prišlo leto, zistila som, že tieň sa mi vôbec nehodí a pôsobí na mne veľmi svetlo a neprirodzene - hlavne tým ružovým podtónom. A to je vlastne jeho jediná chyba. Väčšinu roka mi nepristane. S klesajúcimi teplotami trocha bledne aj moja pokožka, takže pár týždňov si tienik opäť užijem, potom poputuje do škatule s nepoužívanými šminkami.
Vlastne rozmýšľam, že ho skúsim použiť ako rozjasňujúci púder. Keďže neobsahuje žiadne trblietky, mohol by fungovať. Jeho zamatový finiš (nie, nie je to vyslovene matný tieň) bude skvele odrážať svetlo.



Moje hodnotenie tieňa je tada takéto: je skvelý. Je to kvalita s úžasnou konzistenciou, celodennou výdržou (pozor pri mastných viečkach, tam treba bázu), krásnymi odtieňmi na výber a ešte aj oko sa poteší pohľadom na obal. A čo je na tom najlepšie? Táto srandička má až 7 gramov, čo je vzhľadom k cene kúsok ako z drogérky, ale s vysokým náskokom v kvalite.


Obsah: 7 g
Cena: cca 23 €

Pekný deň!

7 komentárov:

  1. Škoda že ti nesadol len odtieňom. Ja som tiež rozmýšľala nad jeho kúpou u nás v parfumérii, ale momentálne mi cez známu majú prísť Colour Pop tak nakoniec som od toho upustila a zaobstarám si ho neskôr. Ale pravdepodobne v nejakom hnedom odtieni, ktorý mi bude stačiť na cestovanie že vezmem len jeden tieň a vystačím si :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, Colour Pop, ani nevieš, ako ti (v dobrom) závidím! Ale doprajem ;)
      Musím povedať, že ja by som nezvládla cestovanie s jedným tieňom, vždy musím mať nejakú paletku so sebou. Ten strach, že by som sa chcela "lepšie" nalíčiť a nemám čím, je veľký :D

      Odstrániť
    2. Ja zas práveže toho chcem vždy tahať čo najmenej a hlavne sa o paletky aj bojím, takže väčšinou beriem Color Tattoo kde nehrozí rozbitie tieňa :D. Alebo potom nejaké staršie tiene ktorých by mi nebolo ľúto :D.

      Odstrániť
    3. Celkom to chápem. Ja pri cestovaní zvyknem mať jeden problém - veľakrát mám viac kozmetiky ako oblečenia :D

      Odstrániť
  2. Recenze na make up bude, v pátek navecer dam na blog first impresion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak me první dojmy, z make upuupu lucy minerals,měla jsem ho cca od 6 od rána do 20:00, kryje opravdu dobře a vydrzel celou dobu i bez pudru, akorat mi zoxidoval mezi obočím a na tvářích a trošku na nosu, ale ja mam atopický ekzém dělají mi to všechny makeupy obzvlášť tekuté... Ale stačilo to jen lehce poprasit kabuki a byl zase perfektní, fotku jsem dělala v koupelně a je není to na ní moc dobře, zkusim pak na denním světle, odstín mi padne jako ulity, celkkove to hodnotim velmi pozitivně, je to dobra investice za 10 g 380 Kč je jeden z nejlevnějších který hezky kryje a nedělá pocit 'masky' a je lehoucky :)

      Odstrániť
    2. To sú skvelé správy, Kristýnka! Ja mám práve dosť veľký problém s oxidáciou minerálnych makeupov. Predtým mi to robili len na pleťovom oleji, ale teraz mám pocit, akoby na mne oxidovalo všetko prírodné. Práve sa zoznamujem s MU Zao, ale zatiaľ si neviem rady s tým, čo použiť ako podklad, aby mi vydržal celý deň (alebo aspoň niekoľko hodín). Lucy Minerals určite omrknem a vyskúšam, lebo chcem nájsť taký minerálny makeup, ktorý splní všetky moje požiadavky :)
      Ďakujem ti za tvoju ochotu mi to tu všetko zreferovať ;) Pa.

      Odstrániť