nedeľa 27. decembra 2015

Líčenie: Pocukrovaná

Ahoj, kočky!

Dúfam, že nie ste priveľmi prejedené koláčov a zvládnete ešte aspoň dnešné sladké líčenie. Nie je až tak sladko ružové, ale s cukrom má niečo spoločné. Hlavný tieň, ktorý mu dodáva iskru, má názov "ružový cukor".



Ak sa chcem nalíčiť rýchlo, jednoducho, ale nie nudne, siahnem po nenápadnom, avšak mimoriadne zaujímavom tieni - spomínanom Pink Sugar z paletky Semi-Sweet Chocolate Bar od Too Faced. Podľa krátera, ktorý som do tieňa už stihla vyhĺbiť, je jasné, že po ňom siaham často, a to vám prezradím, že sa mi v paletke najskôr nepáčil (trvalo to možno len dva dni, po prvom vyskúšaní sa stal mojím miláčikom).


Líčenie očí prebehlo extra rýchlo, hoci som použila nie málo šminiek. Základ pod trblietavý tieň som vytvorila najobľúbenejším duom Color Tattoo od Maybelline v odtieňoch Créme de Rose (vnútorná polovica viečka) a Permanent Taupe (vonkajšia časť). Naniesla som ich pevnejším plochým štetcom až tesne pod obočie. Kým "tetovačky" celkom nezaschli, siahla som prstom do ligotavého Pink Sugar a vtláčala ho na pripravenú plochu viečka. Zrazu sa všetko tak nádherne rozjasnilo...
Obyčajne pred trblietkami vykreslím najskôr záhyb viečka, no tentokrát som chcela rozotrieť aj tie. Menším huňatým štetcom som si namiešala tmavší hnedý odtieň (len z matných tieňov) a jemnučko rozotierala v záhybe. Nepreťahovala som na šírku viečka, skôr som ho ťahala k obočiu. Najvyšší bod pod obočím som prejasnila svetlučkou krémovou ceruzkou Essence. Spodné viečko som len jemne stmavila krásnym očným tieňom v ceruzke Sephora. Riasam som dopriala vrstvu obľúbenej riasenky Chanel.


Fotky ani zďaleka nezachytávajú krásu trblietok, ktoré sú síce na prvý pohľad celkom nenápadné, ale v tom správnom okamihu sa na vás zosypú a vy len žasnete nad ich krásou.



Vyskúšala som dve alternatívy tohto líčenia s obmenou rúžu. Prvá verzia je s jemnučkým ružovým, veľmi nenápadným rúžom YSL, ktorý je ideálny na bežné nosenie a ktorý aj takto trblietavému líčeniu dokáže zachovať dekórum prirodzenosti. Výraznejšia verzia je podporená krásnym rúžom Alverde vo farbe pyré z lesných plodov. S ním je líčenie o niečo slávnostnejšie


Použité produkty:


Ak sa vám líčenie páčilo, dajte mi o tom vedieť, prípadne ak máte nejaké otázky k použitým produktom, neváhajte sa spýtať.

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Toto líčenie sa mi veľmi páči.Je jednoduché a ako si povedala sladké.Určite by som ho vyskúšala.

    A inak odoberám ťa aj cez GFC máš nádherný blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa, že sa páči. Ja sa celkom vyžívam v takejto trocha rafinovanej jednoduchosti. Lebo sú dni, keď sa vo výraznom líčení necítim dobre, lenže baví ma to :)

      Odstrániť
  2. tato paletka chocolate bar sami hrozne páči niekedy si ju určite kúpim:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám obidve "čokoládky" a kúpu rozhodne neľutujem. Sú skvelé a farebne pre mňa dosť zaujímavé, rada sa s nimi hrá :D

      Odstrániť
  3. Moc pěkné něžné líčení! Tyjo, ta rtěnka Alverde je fakt pěkná + to roztomilé balení... to je nějaká novinka nebo naopak stará limitka?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Brunwen :) Tá "rtěnka je tuším z minuloročnej limitky a nedám na ňu dopustiť. Najprv som sa zamilovala do papierového obalu s líštičkami, potom do odtieňa (výrazný, ale ni príliš kričiaci), nakoniec do konzistencie (tá je taká voskovo-krémová, skvelá).

      Odstrániť
    2. Jaj, tak to je škoda, že jsem ji propásla. :( Vypadá moc pěkně a sluší ti. :)

      Odstrániť
    3. Veľa dievčat si ho pochvaľuje, tak by Alverde hádam aj mohlo vyjsť s ďalšou limitkou, v ktorej by bol podobný odtieň :) A ešte raz ďakujem.

      Odstrániť