utorok 17. novembra 2015

Recenzia: bi good (voňavučké sérum a krém)

Ahoj, kočky!

Na posledú chvíľu som už aj mobilom nafotila dva prekrásne voňajúce výrobky, s ktorých recenziou sa dnes s vami podelím. Prečo na poslednú chvíľu? Lebo ich už mám takmer minuté. A aj keď sú u nás nedostupné, musím vás na ne upozorniť. Ak pôjdete do Viedne na vianočné trhy (alebo kdekoľvek do Rakúska), možno si ich budete chcieť kúpiť. Ja im totiž čoskoro zabezpečím nejakých náhradníkov.
Reč bude o výrobkoch s rakúskym rodným listom, ktoré nájdete len v rakúskych drogériách Bipa. bi good je totiž dcérska značka tejto drogérie a veľavravný je už aj jej názov.
bi good je certifikovaná vysoko účinná  prírodná kozmetika vyrobená v Rakúsku s ohľadom na prírodu.


bi good, Natürliches Anti-age Serum (Prírodné omladzujúce sérum Čierna ríbezľa)


Pleťové séra mám dosť v obľube a mám s nimi väčšinou pozitívne skúsenosti, či už išlo o séra chemické alebo prírodné. Ak mám možnosť voľby, radšej vyskúšam niečo prírodné, kde ako-tak rozumiem zloženiu a mám radosť pri pomyslení, aké dobrôtky pleti doprajem. Rozhodnúť sa pre toto
sérum bolo tak ľahké - okrem celkom zrozumiteľného zloženia zavážila aj príjemná cena, pozitívny vzťah firmy k prírode, obal z recyklovaného materiálu (papier) a obsiahnutý extrakt z čiernych ríbezlí. Tak-tak, na čiernych ríbezliach si rada pochutím, a tak som ich svojej pleti nemohla odoprieť.
Iste vás zaujíma, či som si po používaní séra všimla nejaké pozitívne účinky na pleti. Všimla, sú badateľné hneď. Je to hlavne mierne vypnutie pleti, niečo ako instantné omladenie. Priznávam, že moja pleť pôsobí dosť mlado, ale vypnutejšiu pleť cítim aj tak. Sérum môžete používať ráno i večer a naň aplikovať ďalšiu vami preferovanú starostlivosť. Ja keď používam sérum, dávam naň krém, nikdy nie olej, takže neviem, ako by sa správalo pri oleji, pri kréme je to fajn. Ráno ešte aplikujem makeup, pri ktorom (vyskúšala som ho v spojení s troma rôznymi makeupmi) som tiež nezaznamenala nejaké komplikácie. Jednoducho si skvele rozumie so zvyškom môjho kozmetického arzenálu.
Aplikácia séra je veľmi príjemná - na celú tvár mi vystačí množstvo jedného stlačenia pumpičky, ktoré trocha zahrejem medzi prstami a jemne vtláčam do pleti. Najlepšia na celom tomto procese je krásna sladká vôňa. Úprimne však, nie je to vôňa čiernych ríbezlí, je to vôňa nejakých sladkých kvetín a mixu troch posledných ingrediencií v zložení. Mimochodom, všetky zložky séra sú "chuťovečky" označované ako látky "low hazard", čiže neškodiace nášmu zdraviu. Akurát spomínané tri zložky (Linalool, Limonene, Geraniol) môžu byť problematické pre alergikov.
Z dlhodobého hľadiska som nejakú zmenu na pleti nespozorovala, no nemám vrásky, ktorých by som sa ním potrebovala zbaviť. A možno ich nemám aj preto, lebo sérum im nedovolí vyjsť na povrch.


Obsah: 30 ml
Cena: 4,99 €

bi good, Natürliche Hand Creme (Prírodný krém na ruky Marhuľa)


Druhým výrobkom je obyčajný krém na ruky, ktorý ma nalákal opäť na vôňu, tentokrát marhule. V drogériách veľa marhuľových výrobkov nenájdem, a tak kúpa bola jasná. 
Čo vám ku krému povedať, no, je to veľmi príjemný krém na každodenné použitie, ktorý nezanecháva mastný pocit, primerane (nie príliš) hydratuje a krásne prevoniava ruky. Celkovo je to podľa mňa skvelý "kancelársky" krém - naniesť krém, vmasírovať, pracovať.


Obsah: 75 ml
Cena: 2,79 €

Rada na záver: rozhodne sa po tejto skvelej a cenovo dostupnej značke v Rakúsku poobzerajte, majú aj sprchovacie gély, telové mlieka, pleťové krémy, vlasovú starostlivosť, dokonca zubnú pastu. Alebo už máte niečo odskúšané?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Ja momentálne používam z rady anti-age nocny krem. Vona, vsakovanie, konzistencia je fajn, ale nejaky extra omladzujuci efekt nepozorujem. Ale zase za taku cenu preco obcas nevyskusat nieco nove. Ze tato rada obsahuje aj serum som nevedela. Podla recenzie vyzera zaujimavo.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež píšem, že nejaký extra omladzujúci efekt som si nevšimla, ale taký ten okamžitý vyhladzujúci či vypínací účinok určite má. A je to tak, prečo nevyskúšať niečo nové a táto rada sa mi naozaj pozdáva.

      Odstrániť
  2. Krém mě příliš nezaujal. Mám raději hutnější krémy. Ruce mi nijak nepromaže. Po chvilce bych krém mohla nanášet znova. Ruce mám hodně suché, takže potřebuji pořádnou hydrataci. A o to více v těchto chladných měsících.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To chápem, ja hlavne v zime potrebujem tiež omnoho hutnejší a výživnejší krém, ale tento mi práve vyhovuje na také bežné premazanie hlavne pri kancelárskych prácach. Rukám uľaví a nemám matné papiere a počítač :D

      Odstrániť
  3. Achjo, škoda, že takovéto skvělé produkty nejdou sehnat i u nás, to mě dost mrzí, přece jenom do Rakouska to mám docela daleko :/ I na tuto značku jsem četla už spoustu chvály a hrozně ráda bych od ní něco vyzkoušela, ale nejsem si jistá, jak moc to bude reálné, protože nevím, kdy se do Rakouska dostanu :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to naozaj škoda. No vy v Čechách máte aspoň Rossmann-a, kde sa tiež dá nájsť veľa skvelých vecičiek za super ceny. Pre mňa je Bipa tiež taká drogéria, ktorú navštívim len párkrát do roka :)

      Odstrániť
  4. Fí, toto vyzerá zaujímavo :) Neviem síce, kedy sa dostanem do Viedne, no rada by som otestila takúto mňamóznu kozmetiku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam voľačo vyskúšať, ak sa podarí. Ja sa chystám zbierku rozšíriť ;)

      Odstrániť