sobota 3. októbra 2015

Recenzia: Semi-Sweet Chocolate Bar Too Faced

Ahoj, kočky!

Vytešujem sa z nej už dva mesiace, takže konečne by som vám ju mala ukázať. Paletku Semi-Sweet Chocolate Bar od Too Faced. Pokračovateľku rodu sladkých krások s vôňou čokolády, ukrývajúcu nezvyčajný mix bonbónov krásnych odtieňov. Jej staršia sestra Chocolate Bar patrí k mojim najobľúbenejším paletkám, preto bolo pre mňa takmer samozrejmé, kúpiť si Semi-Sweet-ku.

TOO FACED, SEMI-SWEET CHOCOLATE BAR

Vonkajším zjavom je táto kráska ešte krajšia a sladšia ako jednotka. Prvá paletka sa mi ušla ešte v pôvodnom masívnejšom "peračníkovom" balení, ale dvojka je už príjemne padnúca do dlane. Jej odtieň pripomína mliečnu čokoládu, ale nie presladenú, práve takú akurátnu. Pri pohľade na ňu sa vždy musím usmiať, taká je chutnučká. I samotný papierový obal je milý, hravý, veselý. A bodkovaný.




Nielen balenie, ale aj samotný obsah bol pre mňa veľkým lákadlom. Neutrálne odtiene premiešané pár ferebnými kúskami ponúkajú širokú škálu lookov na všetky možné príližitosti. Semi-Sweet je teda značne neutrálna, keďže za "farebné" považujem len dva odtiene. To mi však nevadí, pretože to ponuku možností rozhodne neznižuje.




V škatuľke čokoládky opäť nájdeme kartičku s tromi ukážkami líčení na rôzne príležitosti, ktoré majú byť základnou inšpiráciou. Avšak možnosti kombinovania sú omnoho širšie. Dúfam, že sa mi ich podarí nafotiť aj v mojom prevedení.




Pozrime sa na jednotlivé tiene. Nebudem ich opisovať osobitne, myslím, že postačí aj všeobecné zhrnutie paletky. Pozrime sa spoločne, aké bonbóniky paletka obsahuje.


Alebo nie, každý si zaslúži byť spomenutý.


Likorice - čierny, matný, pekne pigmentovaný. Dobre sa rozmazáva, dá sa vrstviť. Pre najintenzívnejší odtieň odporúčam naniesť prstom a rozmazať okraje. Je mimoriadne "maslový".
Cocoa Chili - na prvý pohľad ma vôbec nezaujal, pritom je to dosť nezvyčajné tieň. Matná neutrálna hnedá so zlatými (a asi aj ružovými) trblietkami. Pigmentácia a textúra opäť excelentná.
Rum Raisin - na tento tieň mi vždy padne zrak, je mojím obľúbeným. Oproti prvým dvom má o trošičku slabšiu pigmentáciu, no aj tak stále skvelú. Trocha mi pripomína nugát. Má saténový finiš. 
Coconut Créme - veľmi dôležitý tieň v paletke, ktorý sa dá použiť ako na celé viečko, tak pod obočie i na rozjasnenie vnútorného kútika oka. Je matný, na svoj odtieň slušne pigmentovaný, avšak rozmazaný pôsobí nerušivo a dajú sa ním veľmi dobre upraviť pretiahnuté línie očných tieňov (namiesto púdra).
Pink Sugar - druhý tieň, ktorý sa mi zal byť nezaujímavý, ale neskutočne ma prekvapil. Na swatchi z neho nevidíte skoro nič, no je to riadny beťár. Veľmi rada sa ním líčim, pretože obyčajné nude líčenie povýši na vyšší level. Sú to vlastne len stlačené trblietky - ružové a troška zlatých, ktoré keď sa nanesú na trocha lepivý podklad, vytvoria na oku akoby "wet look". Mám s ním nafotené aj líčenie (niekoľkokrát), ale nedokážem jeho krásu zachytiť na fotkách. Verte mi, je mega! 
Mousse - matný, svetlohnedý, jasné, že môj obľúbený. S neutrálnym a trocha teplým podtónom, najlepší na rozmazávanie v záhybe oka. Pigmentácia je podľa mňa absolútne zodpovedajúca účelu.
Puddin' - matný, stredne hnedý, neutrálny až chladný. Ďalší z mojich obľúbencov. Mám ho rada aj aj na rozmazávanie tieňov, ale aj ako samostatný tieň na celom viečku s trblietavou linkou.
Caramel - saténový karamelový, dobre pigmentovaný a o niečo menej oranžový ako na swatchi. Dobre sa s ním pracuje, zvýrazňuje dúhovku.



Pravá osmička:


Nougat - nenápadný, trocha slabšie pigmentovaný, nugátový, matný. Slabšia pigmentácia mi v jeho prípade až tak nevadí, pretože je to skvelý tieňovací tieň, ktorý je dobré postupne vrstviť. Môj veľký obľúbenec.
Blueberry Swirl - najvýraznejší farebný akcent celej paletky, ktorý bol pre mňa ako magnet. Vedela som, že to nebude celkom môj odtieň, ale aj tak ma v paletke lákal. A je pekný. No treba sa s ním naučiť pracovať, pretože hoci je dobre pigmentovaný, pri prenose na viečko sa farba akosi vytráca, preba ho vrstviť a najlepšie je robiť to prstom a vtláčaním. Vo výsledku je tmavo tyrkysový, avšak základ tvorí sivý alebo sivohnedý pigment, ktorý sa pri rozmazávaní trocha ukazuje.
Bon Bon - tento tieň je neskutočný. Je tak hebký, že mám chuť doň stále strkať prst. Farebne nie je až tak oranžový ako na swatchi, je to zmes ružovo-oranžových pigmentov, ktoré prežiarujú oko a z dúhovky vytiahnu maximum jej farby. (Mám v ňom najhlbší kráterík, čo znamená, že je naozaj parádny.)
Truffled - prekrásny matný kakaový tieň. Pigmentácia, textúra, finiš - všetko na jednotku.
Peanut Butter - posledný matný zástupca v svetlejšom teplom hnedom odtieni. Vlastne je teplý a neutrálny zároveň (dá sa to?). Všetky jeho vlastnosti sú top. Ako inak.
Hot Fudge - tento tieň som v líčení zatiaľ nepoužila, no zisťujem, že je to škoda. Dosť mi pripomína Blackheart (Urban Decay) alebo Stoked (theBalm), no oproti nim je maslovejší a ružové trblietky sú jemnejšie, oproti nim pôsobí akosi celistvejšie. A jeho základ nie je čierny (ako u spomínaných dvoch), ale veľmi tmavo hnedý.
Frosting - neviem, prčo sa volá frosting, pretože mne pripomína orieškový krém. Opäť krásna farba s hnedým základom a saténovým finišom. Všetky vlastnosti zodpovedajú kvalite celej paletky.
Butter Pecan - mám pocit, že toto je tieň, ktorý mi nepristane. Zdá sa mi na mňa príliš svetlý. Je to rozjasňujúci tieň na viacero spôsobov použitia, z ktorých mi rozhodne nesedí po obočím, ale vnútorný kútik rozjasní krásne. Dá sa použiť aj ako rozjasňovač na lícne kosti. Pigmentovaný je dosť dobre, ale ak ho nanášam prstom, robí sa na ňom "kôrka", ktorú treba zoškrabnúť alebo používať na nanášanie len štetec.



Obsah: 14 tieňov po 0,95 g a 2 tiene po 2,2 g (všetky tiene spolu 17,7g)
Cena: cca 45 € (kupovaná v talianskej Sephore)

Napokon som sa celkom rozpísala. Už vás teda nebudem trápiť dlhými opismi a paletku zhodnotím ako skvelú investíciu do krásy. Rada sa s ňou hrám, tiene si užívam, vôbec nie sú nudné. Kvalita paletky je vynikajúca, hoci Zoevu neprekonala. Dúfam, že sa tešíte na líčenia, ktoré už mám s paletkou nafotené.
Nemohla som si odpustiť spoločné foto s prvou čokoládkou. Sú to krásky, čo poviete?
(Koho zaujíma bližšie prvá Chocolate Bar, tu ju máte v plnej kráse.)





Tak ktorá sa vám páči viac?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Mě se líbí obě dvě :) Už jsem také nad ní uvažovala, líbí se mi jejich pigmentace i celkový design :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa neviem rozhodnúť, ktorá je lepšia. Design, pigmentácia, konzistencia, vôňa - všetko SUPER!

      Odstrániť
  2. Mě se líbí obě dvě :) Už jsem také nad ní uvažovala, líbí se mi jejich pigmentace i celkový design :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa na nich všetko páčilo, tak som ich musela mať. Sú to také sladké kozmetické skvosty :)

      Odstrániť
  3. Nádherné fotky!:) prekrásna paletka, hneď by som po nej chmatla, ale už v takomto jesennom počasí by to chcelo skôr niečo tmavšie :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm, niekto tu má rád výrazné tmavé oči femme fatale ;)

      Odstrániť