pondelok 28. septembra 2015

Recenzia: Gosh Velvet Touch Lipstick Matt

Ahoj, kočky!

Po fáze veľkého letného pracovného nasadenia prišla fáza haprovania počítača, ktorú vystriedala fáza neschopnosti čokoľvek zmysluplné napísať (či vlastne sa do písania vôbec pustiť). A tak sa mi nazhromaždila naozaj veľká kopa produktov, najmä z dekoratívky, ktoré by som vám chcela ukázať. Pribudli mi nejaké "jesenné" rúže, z ktorých sa dosť teším a plánujem ešte o niekoľko kúskov rozšíriť svoju zbierku. Takže sa máte na čo tešiť.

GOSH, VELVET TOUCH LIPSTICK, 007 MATT CHERRY


Na živote sú skvelé jeho hry a prekvapenia. Práve vo chvíli, keď si lámete hlavu, aké matné rúže by ste si chceli na tohtoročnú jeseň zaobstarať, pošle vám do cesty zastúpenie značky Gosh na Slovensku ich novinku - rúž zamatový dotyk. Keď som koncom augusta dostala mail, že by som mala v najbližších dňoch očakávať zásielku s novinkou, mala som byť ešte skoro dva týždne mimo SKV, takže som s napätím hútala, aký odtieň sa ku mne asi dostane. Akosi som tušila, že to bude niečo tmavšie, hoci dosť by som sa potešila svetloružovému Matt Rose.


Balenie rúžu nezaujme na prvý pohľad, je také obyčajné čierne, matné, s lesklým "opaskom" v strede, ozdobeným dvakrát vyrazeným názvom Gosh. Nie je však vyslovene lacné, to nie. Je pevné, zdá sa, že sa len tak "nevychodí", viečko dobre zapadá do obalu. Páči sa mi, že na ňom nie sú žiadne zbytočné nápisy vytlačené farbou, ktorá sa po pár dňoch zošúcha.


Odtieň Matt Cherry je siedmym v rade z ôsmich. Dostal teda veľavravné agentské číslo 007. Pri fotení mi narobil trocha starosti, lebo som ho nedokázala odfotiť úplne verne. Nižšie si ho môžete obrieť hneď v niekoľkých polohách, kde však vždy vyzerá ako celkom iný rúž. Najviac sa na seba podobá na nasledujúcich prvých dvoch fotkách, kde som ho fotila v tieni bez blesku. Na prvý pohľad pôsobí výrazne burgundy, dokonca sa približuje k čokoládovým tónom, no je to trocha chameleón, lebo nanesený na perách sa ukazuje zo svojej červenšej stránky.



Po ožiarení bleskom rúž vypudí všetky svoje teplé tóny a vyzerá úplne inak.



A takto vyzerá reálne na pokožke a na perách. Poviem vám pravdu, že pri prvom pohľade na tento odtieň som nečakala takýto farebný výsledok. Tyčinka na mňa pôsobila síce vínovo, ale so silným hnedým podtónom s kvapkou oranžovej. Avšak po prvom nanesení na ruku a následne na pery som bola očarená farbou, ktorá mi pristane. Nie som si celkom istá podtónom, no pôsobí na mňa neutrálne. Čiže je to krásna vínovka s neutrálnym základom pre širokú škálu nositeliek.



Pokiaľ ide o matný efekt, ten podľa mňa nie je jednoznačný. Mám doma iné rúže s týmto efektom, o ktorých viem stopercentne povedať, že matné sú. Velvet Touch Lipstik je podľa mňa naozaj "len" zamatový, pretože na perách vytvára presne taký ten jemný zamatový náznak lesku. Bude to zaiste aj vďaka obsahu prírodných voskov (včelí, karnaubský, kandelilový). Okrem nich obsahuje kyselihu hyalurónovú, ktorá by sa mala postarať o vyplnenie vrások pier. Podľa oficiálneho popisu je táto kyselina súčasťou "technológie vypĺňajúcich mikrosfér", pričom tieto preniknú hlbšie do vrstvy pokožky pier, kde naviažu vlhkosť, zväčšia svoj objem a vyplnia vrásky. Nie som si istá, či táto technológia funguje, keďže mi doteraz nenapadlo to počas dňa pozorovať. Z fotiek tento efekt badateľný nie je, čo bude určite aj preto, že sú robené krátko po nanesení rúžu. Čo však hneď od prvého nanesenia posúdiť viem, je krásna silná pigmentácia a príjemné nanášanie. Často sa stáva, že čím viac je rúž pigmentovaný, tým je suchší, horšie sa nanáša a vysúša pery. S týmto som sa tentokrát nestretla. Aj keď som rúž prvýkrát nanášala na pery ošetrené balzamom, nebol potrebný. Nehovorím, že je nejako zvlášť hydratačný, ale nezanecháva pery suché, stiahnuté, nezhlukuje sa vo vráskach.


Ešte by som trocha rada polemizovala o odtieni. Okrem toho, že je krásny, veľmi mi pripomínal Ruby Woo od MAC, čo je môj najobľúbenejší červený rúž. Tak som si ich vedľa seba namaľovala na ruku. Boli si dosť podobné, ale predsa len bolo vidieť mierne žiarivejší nádych v odtieni Ruby Woo. Keď som ich spoločne naniesla na pery, rozdiel v odtieni by ste hľadali veľmi, veľmi ťažko. Takže možno dobrá správa pre tie kočky, ktoré túžia po Ruby Woo a nevedia sa k nej dostať - skúste sa poobzerať po agentke 007 Matt Cherry ;)
Och, takmer som zabudla. Neskutočne krásne vonia. Úplne mi pripomína tú takú drahšiu čokoládu posypanú malinami alebo brusnicami. Presne tak. Nie je to super intenzívna vôňa, skôr taká inšpiratívna, ktorú si najviac vychutnám pri poriadnom nádychu. A výdrž rúžu tiež stojí za zmienku. Otláča sa, ale ak si dávate pozor, jeden rožok na desiatu ustojí.

Rúž sa teda opäť zaradil k produktom značky Gosh, ktoré ma milo prekvapili. Ak zaujal aj vás, máte možnosť zakúpiť si ho aj vo výhodnom balíčku jeden plus druhý za polovicu. Táto akcia prebieha v predajniach parfumérií Fann do 15. novembra. (Na plagáte sa síce píše len do konca septembra, no informáciu o predĺženom termíne mám z klubového časopisu Funn, tak verím, že je správna.)

Obsah: 4 g
Cena: cca 7 €

Osem krásnych odtieňov, od nude po výrazné: 001 Matt Baby Lips, 002 Matt Rose, 003 Matt Antique, 004 Matt Coral, 005 Matt Classic Red, 006 Matt Raspberry, 007 Matt Cherry, 008 Matt Plum

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. Se značkou Gosh nemám žádné zkušenosti, ale rtěnky nabízí pěkné :-)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som roky ich produkty prehliadala, až som raz začala kupovať a teraz sa mi zbierka celkom rozrástla. Mám rúže, očný tieň v ceruzke (je fantastický), lak, lesk na pery, niekoľko báz. Zatiaľ som nebola spokojná len s jedinou bázou, ktorá vlastne ani nemusí byť zlá, len mne nesadla. PS: Už aj v Čechách sa táto značka dá zohnať ;)

      Odstrániť
  2. Presne po tomto ešte pokukujem! Aj keď mne by vyhovovalo, keby bol taký tmavý ako je v tyčinke :)) Ale aj takto nanesený na perách je krásny a neprehliadnuteľný!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zasa ešte dosť páči Rose a Coral, čo by mohli byť teda adepti na tú akciu jeden plus druhý za polovicu :)
      Čo sa týka tohto odtieňa, naozaj sa mi ťažko fotil, ale vo výsledku na perách je zameniteľný s Ruby Woo. Asi spravím nejaké porovnávacie foto na FB.

      Odstrániť
  3. Ruby mi v MAC predajni absolutne nesadla, asi hlavne kvoli konzistencii...tak ze by som vyskusala lacnejsiu "alternativu":-):-)?...i ked mam obdobie, ked mam radsej menej vyrazne farby:-)
    Na Tebe vyzera uchvatne !!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S konzistenciou Ruby je veľký problém. Je naozaj suchá a ja som si ju spočiatku nevedela naniesť bez štetčeka. Ale po čase som si našla techniku "naťupkania" na pery a takto pripravený základ sa už rúžom dal celkom slušne prekresliť. Za seba musím povedať, že mne tá suchá konzistencia vyhovuje, lebo znamená skvelú výdrž a pocit, že nemám rúž, len svoje krásne pery ;)
      Najlacnejšia "alternatíva" k Ruby je podľa mňa kontúrka Essence Femme Fatale. Nie je to síce celkom ten odtieň, ale je skvelááá!

      Odstrániť
    2. Mam jednu jedinu konturovaciu ceruzku od essence a presne tento odtien:-)!a v zivote ma nenapadlo vyskusat ju na cele pery...pritom nude konturky od bourjois som tak bezne pouzivala :-):-).....takze vdaka za pripomenutie, urcite vyskusam, ale urcite pozriem aj Gosh.

      Odstrániť
    3. To je dobrá zhoda :D Pre mňa sú tie Essence kontúrky úplná vychytávka a koľkokrát sa mi stane, že niektorú z nich strčím do vrecka, keď sa niekam ponáhľam...
      Ale odporúčam aj Gosh rúžiky, sú naozaj kvalitné.

      Odstrániť