nedeľa 6. septembra 2015

NEW IN - Júl + August (Italian haul)

Ahoj, kočky!

V druhej polovici roka nakupujem omnooho menej ako v prvej. Snažím sa byť vyberavá a nad kúpou viac porozmýšľať. Baví ma to. Je to niečo ako vyššia dimenzia nakupovania. Radosť z nákupov je tiež o level ďalej. A ako uvidíte, dodržiavam zákaz nákupu lakov na nechty.

Vlastne sú to všetko talianské nákupy a okrem tých premyslených sa tu nájde aj pár vynútených kúskov. Nad týmito som ale pár dní uvažovala. Po tom, čo som si obzrela ponuku jednej talianskej lekárne, pátrala som na internete, čo by som mala vyskúšať. Objavila som tam totiž zaujímavú a mnou nepoznanú značku L'Erbolario, ktorá má široké portfólio produktov na starostlivosť o pleť, telo, vlasy, ale aj vôní. Navyberala som si - voňavučký balzam na pery a šampón na vlasy s arganovým olejom a ibištekový parfém. Pri ňom som sa však zmýlila, pretože som chcela ten s vôňou divých makov, ale omylom som siahla vedľa a vzala ibištekový. Ten je síce pekný, ale nie je to celkom moja vôňa. Podarilo sa mi tu objaviť aj 99,9 % bio aloe vera gél. Taký márne hľadám už dlhú dobu, takže keď som ho videla, ani som sa nepýtala na cenu. Sprchovú hubku som potrebovala. Vybrala som si tú najveselšiu - v jahôdkovom prevedení. A pánko lekárnik mi ešte strčil do ruky termálnu vodu Avéne, ktorá musí byť súčasťou každej vyletnenej kabelky.


Jupí, jupí, dostala som sa do Sephory! Flákanie sa po Neapole mi prinieslo toľkú radosť, keď som predajňu zbadala v jednej bočnej ulici, že som sa tam aj primerane zdržala a poctivo vyberala. Keďže tam už nemali vysnívanú limitkovú paletku Nars, "uskromnila" som sa aj s inou vysnívanou - Semi Sweet Chocolate Bar od Too Faced. Och, je to zlatíčko, o ktorom vám už čoskoro poviem viac. V dlho vypracúvanom nákupnom zozname som si vyškrtla NARS-í legendárny korektor. Aj on sa dočká recenzie, bola by škoda sa o ňom trocha nerozpísať. Potom som dlho váhala pri stojane Marc Jacobs, až som nakoniec usúdila, že odtiaľ nič nepotrebujem, keďže nemali "ten môj rúž", a tak som zakotvila pri dlhočiznom stojane materskej sephoráckej línie. Obdivovala som tu množstvo produktov, no čo sa týka nákupu, mala som jasno - jumbo ceruzka s očným tieňom. Len ktorý odtieň? Keď sa neviem rozhodnúť, siahnem buď po niečom šialenom, alebo celkom neutrálnom. Vyhrala tá najneutrálnejšia farba, ktorú si budete môcť bližšie obhliadnuť v recenzii. Do taštičky mi pani predavačka pribalila ešte pár vzoriek parfémov, a ja som natešene vykročila do vlhkej horúčavy ulice.


Nemám rada, keď som mimo domu, a zrazu súrne potrebujem niečo, čo mám doma. Tak ako lak na vlasy, ktorý som vyhodila z batožiny, ale vlhké prostredie mi okolo hlavy robí anténkovú auru, ktorú musím skrotiť lakom. V náhodnej predajni so všetkým som mohla vyberať medzi pochybnými fľaštičkami, spomedzi ktorých som vylovila L'Oréal Studio Line Fix&Shine. Je hrozný. Nepredpokladala som to, ale zachýbal mi aj sprcháč. Náhodná predajňa ponúkla tento od značky Borotalco, ktorá nedávno bombardovala aj slovensko-českú blogovú scénu. Je hrozný. Páchne ako staré mydlo na holenie Barbus. Keďže ma zvláštnym spôsobom začali bolieť zuby, musela som zmeniť zubnú pastu. Trafika na mňa hneď pri vstupe vytasila cestovné balenie Sensodyne Repair. Bolesť zubov odznela. Došiel krém na ruky. Hurá, príležitosť zájsť do lekárne, kde majú L'Erbolario. Ale nemajú tam krém na ruky. Panička, nebojte sa, zajtra ho tu budete mať. A keď bol krém na ruky, zobrala som aj chladivý Ice-Cream, aby som uľavila svojim uboleným nôžkam.


Pár nových kúskov som dopriala aj svojmu šatníku. S nákupmi som spokojná, avšak zarazila ma jedna vec. V Taliansku nič na mňa nemajú - žiadne veľkosti XS alebo 34 (tal. 38), takže skoro všetko mi je trocha väčšie. Plavky a chino nohavice veľkostne celkom ujdú...


...ale šaty si budem musieť trocha zúžiť. Lenže sú tak mäkké, príjemné a splývavé, elegantné i hravé, že som im neodolala.


Ručne šité kúsky - chladivé splývavé plážové šaty a veľmi trendy rafinovaná suknička boli síce dosť drahé, ale s istotou viem, že nikto iný také nemá.


Eee... No čo vám poviem. Čierne tenisky sa vždy zídu. A hodia sa mi k najobľúbenejšej kabelke. A majú zlaté odlesky. A boli zabalené v supráckej škatuli.


Nebolo toho málo, ale sú to vlastne nákupy za dva mesiace, tak sa to rozloží. Čo vy a nákupy - uprednostňujete cielené alebo vás baví len tak sa túlať predajňami a objavovať?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Krásne nákupy.
    Ja väčšinou nakupujem cielene, ale rada nakúpim aj niečo čo som neplánovala ale väčšinou je to v zľave. V zahraničí sa mi to stáva práve často, že nakúpim aj čo som nechcela lebo nastane ten efekt že ,,Jééj aj toto tu majú, už dlho to chcem vyskúšať a u nás to nie je :D".

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám tie pocity, vtedy zvyknem nakupovať bezhlavo a potom sa čudovať, či to naozaj potrebujem (to bolo najmä s lakmi na nechty, ktoré som v zahraničí za ostatný rok nakupovala skoro bez rozumu) :D

      Odstrániť
  2. Líbí se mi kosmetika a zejména tedy Chocolate paletka! :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné nákupy, nejvíc se mi líbí čokoládová paletka a pak taky houba do sprchy, s tou se bude radost mýt:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jahôdková hubka je taká veselá, dosť veľká a aj z málo penivého sprcháča vie spraviť penovú "šľahačku" ;)

      Odstrániť
  4. Krásné věcičky, ale nejvíc jsem se zamilovala do té sukně! Ta je úplně kouzelná a šíleně ti jí závidim!:) Těším se, až nám jí na sobě ukážeš :)
    Lovies 47
    Zvu tě na GIVEAWAY o knihu, náhrdelník a pleťovou masku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa, že sa páči aj sukňa. Ja som sa do nej zamilovala na prvý pohľad a musela som ju mať!

      Odstrániť