pondelok 8. júna 2015

Recenzia: Z poloprepadáku miláčik

Ahoj, kočky!

Nielen v medziľudských vzťahoch, aj v tých kozmetických sa vzájomné sympatie vytvárajú buď v prvej sekunde alebo majú dlhšiu genézu. Ja sa v obidvoch sférach dokážem rýchlo nadchnúť, preto sa zvyknem trápiť, ak to neklapne hneď na začiatku. Ľudské vzťahy nechajme teraz stranou, poviem vám o vývoji môjho priateľstva s jedným šampónom Weleda.

WELEDA, PŠENIČNÝ ŠAMPÓN PROTI LUPINÁM


Neviem prečo, ale 200 mililitrové balenia šampónov vo mne vzbudzujú väčšiu dôveru ako tie 250 ml. Zvláštne, no je to taký optický pocit, že ak je niečoho menej, je to cennejšie a ja sa k tomu tak správam. A mám aj očakávania, samozrejme. Očakávania od tohto šampónu som teda mala. Opäť raz som verila, že budem mať zrazu super vzdušné, silné a lesklé vlasy. Bez lupín, lebo práve v začiatkoch jeho používania som ich mala (koniec zimy, kritické obdobie).



Lenže šampón mi vôbec nesadol. Moje suché vlasy boli po umytí mastné. Spočiatku som ho používala klasickým spôsobom - jedno až dve umytia hlavy, kondicionér, prípadne vlasový olejček. Výsledok bol hrozný, na hlave som mala zvláštne akoby zmastnené vlasy, nepekné, bez života a súce len na nové umytie. Preto som šampón v druhom umývaní striedala s iným prírodným šampónom (Santé). V takejto kombinácii a vyššie spomenutej rutine bol ich výsledný look lepší, no stále to nebolo ono. Mala som chuť ho vyhodiť. Niekoľkokrát.


Neurobila som to. Až kdesi za spotrebovanou polovicou sa začali diať veci. Vlasy som si umyla v dvoch fázach len týmto šampónom, nepoužila som kondicionér, iba som do presušených vlasov votrela pár kvapiek vlasového oleja, vlasy zmotala do drdola a šla spať. Ráno ma po prečesaní Tangle Teezer-om čakali pekné hladké a celkom poddajné vlasy. Vytešovala som sa z nich, čo je znamenie spokojnosti. Avšak nie vždy sa mi takýto výsledok podaril znova. Niekedy to bolo podobné, inokedy slabšie. Ale aj tak môžem povedať, že šampónu dám určite šancu presvedčiť ma. Vlastne si začínam myslieť, že som moje vlasy "prepchávala" a možno si vystačia len s minimálnym množstvom starostlivosti.


Nesmiem zabudnúť spomenúť, že šampón bol určite nápomocný pri eliminácii lupín. Tie v mojich vlasoch (ani nikde inde) už nie sú viditeľné, akurát keď si prstami prejdem po pokožke hlavy cítim, že ešte nie je celkom čistá.
Šampón ma nijako nedrážil a odhliadnuc od počiatočných "nedorozumení" mi vlastne vyhovoval. Musela som sa naučiť ho dávkovať, pretože aj tu mohol vzniknúť problém - použitím malého množstva. Keď som sa rozšupla a použila ho viac, mala som dostatok prípravku na celú hlavu, výsledok bol uspokojivý. Napriek neskoršiemu používaniu hojného množstva šampónu mi naozaj dlho vydržal - viac ako dva mesiace (alebo viac ako tri?) - pri používaní dvakrát do týždňa a občasnom dvojitom umývaní vlasov.


Zloženie je tiež príjemná záležitosť a ako som už spomenula vyššie, mám chuť si ho znova kúpiť, prípadne vyskúšať nejaký iný od tejto značky. Páči sa mi aj jeho bylinková vôňa, ktorá asi nebude po chuti každému, no pre mňa je to také príjemné oživenie všetkých tých sladkých vôní, ktoré som doteraz preferovala.
Obsah: 190 ml
Cena: cca 9 €

Máte skúsenosti s pšeničným alebo niektorým iným šampónom Weleda? Ako sa vám osvedčil?

Pekný deň!

7 komentárov:

  1. Já jsem od Weledy šampon nikdy neměla, z přírodní kosmetiky jsem si kdysi hodně oblíbila spíš Laveru (růžový pro suché vlasy) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, veď aj tie laverácke by som niekedy rada vyskúšala. To aby človek prežil aspoň dva životy... :D

      Odstrániť
  2. no, já bych s ním asi neměla tolik trpělivosti jako ty a nepřišla bych na to, že mi bude sedět jinak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stále som si hovorila, že musí nejako fungovať :)

      Odstrániť
  3. Weledu nějak nevyhledávám, ani nevím proč. Nikdy jsem snad od nich nic neměla, musím se polepšit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemám od Weledy odskúšaných veľa produktov, ale zatiaľ som bola vždy spokojná.

      Odstrániť
  4. Ja ho mám tiež rada, páči sa mi vôňa s ktorou si konkuruje s prosovým šampónom. Ja sa ním veľmi neviem šetriť, preto si ho dávam na vlasy dosť veľa. Pri prírodných šampónoch mám často problém s následným rozčesávaním, ktorý eliminujem rozmarínovým vlasovým tonikom, ktorý si dávam po umytí do vlasov. Vždy počkám až kým sú vlasy úplne suché, nikdy nerozčesávam pred tým. Lupinami veľmi netrpím, preto tento účinok posúdiť neviem, ale rozhodne sa mi po ňom vlasy menej mastia :)

    OdpovedaťOdstrániť