sobota 21. februára 2015

Balmsai od theBalm. Je tak skvelá ako vyzerá?

Ahoj, kočky!

Nebolo by správne začať vetou: "Nedávno som si splnila svoj veľký kozmetický sen", pretože svoje kozmetické sny si plním celkom často a s radosťou. Ale aj tak, niektoré sny sú v porovnaní s inými o pár stupienkov vyššie. Paletka Balmsai bola na mojom rebríčku vytúžených nutností veľmi, veľmi vysoko a na rebríčku paletiek s tienikmi sa ocitla na tej najžhavejšej priečke. Bolo už len otázkou času, kedy ju uvediem do svojej paletkovej rodinky. Stalo sa tak v januári a odvtedy sa navzájom "oťukávame".

theBalm, BALMSAI, EYESHADOW AND BROW PALETTE WHIT SHAPING STENCILS

Krásna kráska, to je jasné na prvý pohľad.


Typické theBalm-ovské balenie - papierový obal s retro obrázkom. Také ja môžem. Teda, buď elegantné alebo veselé a hravé. Tu na obrázku nevidíte dve Balmsaiky, je tam paletka a jej ochranný kabátik. 


Obalom mi výrobcovia zalichotili, je krásny nielen spredu, ale aj zozadu. Zobrazuje všetko, čo obsahuje - odtiene, šablónky, zloženie tieňov i kód, po zoskenovaní ktorého si môžem na smartfóne pozrieť videotutorial.


Milé je aj navrhnutie otvárania paletky. To má tentokrát dvojité dvierka, ktoré držia pokope vďaka magnetu a premyslene mi dovoľujú otvoriť buď celú paletku, alebo len časť s tienikmi či tú so šablónkami.


Tieto farbičky mi niekoľko dlhých týždňov nedali spať. Krásne neutrálne odtiene doplnené o niekoľko tajomných farebných  lákadiel. Matné, jemne metalické i nenápadne trblietavé. Použiteľné nielen na líčenie očí, ale aj obočia, nasucho i namokro.


Priznám sa, že čiastočným lákadlom boli pre mňa aj šablónky na tvarovanie obočia, dymového líčenia a očnej linky. Túto tému veľmi robozberať nebudem, lebo je to vlastne blbôstka, pre väčšinu z nás nepoužiteľná. Napríklad šablónka na dymové líčenie. Každá má predsa iný tvar oka, takže si túto srandičku určite nebude môcť na oko ani priložiť (ja rozhodne nie). Šablónka na obočko by sa sčasti použiť dala, ale neviem, kto by chcel mať takto vykrojené obočie. Linka? Skúšala som, no nech šablónu prikladám akýmkoľvek spôsobom, nijako mi na viečko nepasuje. Jediná použiteľná časť je práve na zobáčik linky. Tú som už dvakrát použila a nebola to až taká blbosť. Viem si linku spraviť aj bez šablóny, no v prípade, že použijem mäkkú kajalku, šablóna mi pomôže ju neroztiahnuť.




Zrkadielko nechýba ani tu.


No a poďme k samotným tieňom. Tie sú v paletke perfektne naskladané a aj vyzerajú nádherne. Spolu je to 18 tieňov, z ktorých tri sú koncipované aj ako tiene na obočie.

In The Buff (Basics)
Prvých šesť tieňov je najsvetlejších a sú to odtiene vhodné na každodenné nosenie. Prvý Whipe out je matný, niekto by povedal, že aj slabšie pigmentovaný, no pre mňa je to dokonalý odtieň na rozjasnenie pohľadu vnútri oka či pod obočím. Druhý High Tide obsahuje niekoľko väčších trblietok, ktoré mi trocha vadia, ale je ich našťastie len málo. Ostatné tiene sú jemne metalické. Všetky sú primerane pigmentované, avšak pri líčení navzájom dosť splývajú.




Mavericks (Splash of color)
Ďalšia šestica je hravá a farebná. Žiadne šialené farby nečakajte. Sú to farbičky, ktorými spravíte z každého obyčajného líčenia neopozeraný look. Páči sa mi, ako sú farby nakombinované a hlavne obdivujem ich dymový podtón. Sú perfektné ako farebný "hajlajt" do kútika oka, do stredu viečka, ako farebná linka (najmä spodná). Jediná chybička je, že ak si chcete spraviť farebné líčenie s viacerými farbami, pri rozmazávaní sa farby zlievajú do jednej. Celkovo pri rozmazávaní treba dávať pozor, aby sa farba úplne nevytratila. Pri týchto odtieňoch som si uvedomila, aké dôležité je vždy pracovať so správnym štetcom.



Curve & Angle (Brow/Shadows) + Catch a Wave (use wet or dry)
Posledná šestica je dokonalá. Predovšetkým odtiene určené na vyfarbenie obočia a tiene zároveň. Všetky tri majú studený podtón a sú naozaj skvelé na obidva svoje účely. Mne sa na obočie hodí stredný odtieň Dig It, ale použila som ho len párkrát. Inak mi farbičky vyhovujú na "blendenie" v záhybe oka. Nemám im čo vytknúť.
Tri najtmavšie farby umiestnené v poslednom riadku využijem menej, ale to neznamená, že by mi v paletke vadili. Čierna je pekne čierna, matná a dosť maslová, čo spôsobuje, že sa s ňou trocha ťažšie pracuje, avšak na oku potom pekne drží. Stredná tmavohnedá je super krásna, čokoládová a studená, perfektná ako základ pre ostré hrany. Odtieň Stoked ma asi jediný nezaujal. Niežeby sa mi nepáčil, práveže tmavosivá s fialovým nádychom a jemnými trblietkami znie skvele, ale je slabšie pigmentovaná a horšie sa s ňou pracuje. Po nanesení na oko je taká nijaká a treba na ňu asi naozaj dobrú bázu, aby jej krása vynikla.



Veľmi som si želala, aby recenzia na paletku Balmsai bola nadšená a obsahovala len superlatívy. Napriek tomu, že sa z jej vlastníctva teším, musím ešte raz priznať, že ma trocha sklamalo to zlievanie sa farieb. Niečo podobné som o tieňoch theBalm už čítala a sama to potvrdzujem. Rozmazávanie im vôbec neprosieva. Avšak ak si nájdete správnu techniku, správnu bázu a správne štetce, dokážete z paletky vyťažiť maximum. Na mojej poličke je varená-pečená a siaham po nej často.


Obsah: 14,4 g (18 tieňov)
Cena: cca 30 €

Kto ju tiež má?

Pekný deň!

12 komentárov:

  1. Nemám, no paletka sami na prvy pohlad velmi paci, odtiene tienov su krásne no po pozretí swatchov ma nechala chladnou...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vždy, keď sa na ňu pozriem, poteším sa :) Ako sa poznám, aj keby na ňu boli všade len zlé recenzie a ja by som ju chcela, kúpila by som si ju tak či tak :D

      Odstrániť
  2. Paletka vyzera nadherne.To zlievanie tienov spominala Lou uz pri Nude tude, takze som po nej prestala poskulovat a v pripade tejto Tvojej neprekvapilo. To samozrejme nemeni nic na tom, ze Ti prajem veeela radosti s touto kraskou.
    Farby krasne, ja by som ale vacsinu nevyuzila, pohybujem sa skor v tom nudnom nude spektre :-).
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Včera som ňou bola tiež nalíčená, trocha farebne a čo sa stalo? Na pravom viečku všetko držalo tip-top, na ľavom som mala tiene mierne zliate. Ale musím povedať, že sa to stalo po nejakých šiestich hodinách, bez bázy a moje viečka sú mastnejšie. Mám pocit, že tieto tiene sú niekedy super, inokedy sa v nich človek nevyzná :D

      Odstrániť
  3. Ach, škoda toho zalievania sa... Ja som sa zatala, že tiene už nekupujem, ale za to uvažujem vyskúšať niečo od Sleek, videla si už matné lesky? <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška, tak ja sa ti teda priznám! Práve som si objednala ďalšiu paletku (Naked 3 - konečne) a ešte jeden monotieň Clarins. Nič z toho nepotrebujem, ale neviem odolať, ach :D
      Matné lesky mi ani nespomínaj, nejaké súrne potrebujem, ale mám 4 Meltedky, s ktorými si zatiaľ vystačím...

      Odstrániť
  4. so zlievaním súhlasím, avšak pri mojom každodennom štýle líčenia je mi to šumafuk, lebo jednoducho nepotrebujem, aby boli farby od seba oddelené. dá sa povedať, že si robím "smokey" eyes, takže mi to vyhovuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, ale keď chcem mať pri peknom neutrálnom líčení v strede viečka napríklad oživenie zeleným tieňom, nechcem, aby sa mi po pár hodinách tá farba vytratila :( Ako hovorím, správny podklad to dokáže zachrániť, lenže ja bázu nepoužívam...

      Odstrániť
  5. Jaaa ju maam. A tesim sa z nej lebo je nadherna:). Mna inak v prvom momente sokovala ze aka je pidi oproti mojim predstavam :) Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, super :) Mňa tiež prekvapila jej veľkosť, ale ja som si myslela, že bude menšia. Inak, musela som si ju ísť "ochytať" a pootvárať, lebo je naozaj krásna :)

      Odstrániť
    2. Nooo. Su proste najlepsiee tie obaly:). Odporucam este omrknut sexy mamu a bazu pod ocne tiene, pretoze s nou tieniky super spolupracuju:)

      Odstrániť
    3. Mňa práve dosť láka lícenka Frat Boy :)

      Odstrániť