utorok 1. júla 2014

Dobronzova

Ahoj, kočky!

Oficiálne začali "veľké prázdniny"! Dva mesiace ničnerobenia pre žiakov, študentov a učiteľov. Dva mesiace závisti nás ostatných, pracujúcich. Mne to teda nevadí, prázdniny som nikdy, vážne nikdy nemala rada, pre mňa bola škola to najlepšie miesto na zemi. Júl a august si preto radšej spájam s kreatívnym obdobím, slniečkom, čítaním kníh a časopisov na deke, domácim ľadovým čajom a tonami čerstvého ovocia. A ešte s pekne opálenou pokožkou. Článok o opaľovaní vám tento rok na stopercentne neprinesiem, pretože sa aj tak veľmi neslním a bronz chytám dosť rýchlo. Radšej vás inšpirujem na bronzovú manikúru.

LOOK BY BIPA, SPECIAL EFFECT, Nr. 10 BRONZE CHANGER

Začnem snáď tým, že bronzová nikdy nebola moja farba. Ani teraz som jej veľmi neprišla na chuť, hoci som zistila, že ako očný tieň mi celkom pristane a zvýrazňuje moju zelenkavú dúhovku. Na nechtoch som jej dovolila pobudnúť raz minulé leto, druhýkrát teraz. Tento rok som s ňou zrejme neskončila, pretože som jej našla skvelého parťáka na pery (o tom sa dočítate v najbližších dňoch) a myslím, že by si zaslúžila aj vedľajšiu úlohu v nejakom nail arte.
Každopádne lak značky Look by bipa, ktorý som minulý rok objavila v rakúskej Bipe ma mimoriadne prekvapil. Medzičasom som si dokúpila niekoľko zástupcov kolekcie Special effect a nebudem sa ani zdráhať postupne vám ich ukázať. Bronzový "menivý" poklad by som prehliadla, keby som si ho nechytila. Pri otáčaní malej fľaštičky sa lak so mnou začal nehanebne zahrávať, bronzový základ zrazu obalil do prenádhernej hadej kože, ktorá sa zrazu menila na zlato-zeleno-fialovú dúhu. Neskutočný pohľad, to vám poviem. Má len jedinú chybičku. Absolútne sa nechcel dať odfotiť. Trošičku si ten efekt môžete všimnúť na prvej fotke v spodnej časti fľaštičky, trocha viac to badať na poslednej fotke. Ak ste niekedy obdivovali olejové škvrny v garáži, budete vedieť, o čom hovorím. Efekt je tak unikátny, že na nechtoch sa dá spozorovať len v tieni a len v určitom uhle, ale je tam. Stačí mi aj to vedomie jeho existencie, aby som si ho na nechtíky nalakovala. Samotné lakovanie prebieha úplne pohoďácky. Zdá sa, akoby mal lak tekutejšiu konzistenciu. Nie je to tak, to len všetky tie miniatúrne ligotavé čiastočky spôsobujú pri lakovaní efekt tekutého piesku. Páči sa mi jeho okrúhly štetček (ten som už tradične zabudla odfotiť), ktorý sa po priložení na necht mierne roztiahne a pekne sa prispôsobí tvaru nechtu. Treba si však dávať pozor na spomínaný "tekutý piesok" - ak na štetček naberiete viac laku, ľahko sa roztečie do strán. Stalo sa to aj mne, ako vidíte, pretože som sa s lakovaním dosť ponáhľala. Naniesla som dve tenučké vrstvy, ale chcela som poriadny bronzový efekt, tak som tretiu vrstvu naniesla štedro a takto sa mi to vyplatilo.
Momentálne neviem dostatočne zhodnotiť výdrž laku. Začali sa mi celkom statočne odlupovať končeky nechtov, s ktorým išiel dolu aj lak. Stalo sa mi to možno až na druhý, resp. skoro tretí deň, ale myslím si, že vrstva laku to odlupovanie predsa len troška oddialila.
Aj keď to nie je celkom moja šálka kávy, bronzové nechtíky vedia spraviť letnú náladu, ak sa doplnia napríklad tyrkysovým či korálovým doplkom, oblečením, ale vedia doplniť aj tlmené jesenné líčenie a jednoduchý outfit. Farba sa asi nebude hodiť každému, predsa len je to farba drahého kovu a bronz je celkom náročný na podklad. K opálenej pokožke je to však určite vhodný doplnok.
Obsah: 5 ml
Cena: 1,99 €

Čo vy a bronzová? Nosíte, či sa jej stránite?







Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Bronzové odstíny miluji hlavně při líčení,myslím, že mi taková barva sluší,ale v jiných případech už ji tak ráda nemám, každopádně tady na tomhle laku to vypadá opravdu pěkně a vůbec by mi nevadilo nosit takové nehty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K bronzovej som mala niekedy doslova odpor, ale ako píšem, na očiach ju už znesiem a tiež sa mi hodí, na nechtoch si na ňu zvykám. Ako také osvieženie ku všetkým krémovým lakom je fajn :)

      Odstrániť
  2. Tenhle je vážně úžasný! Možná si ho pořídím taky, díky za tip :)
    http://nialsfashmania.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť