pondelok 2. decembra 2013

BB combo od L`Oréal (bb krém + bb púder)

Ahoj!

Verte mi, že "bébéčka" ma nechávali chladnou poriadne dlhú dobu. Po svojej prvej skúsenosti s BB krémom som nemala chuť skúšať ďalšie a či je piatok alebo sviatok, uprednostňujem mejkap. Dala som sa však tak trocha nachytať, ako inak, na pekný obal.


Nude Magique, BB cream


Recenziou tohto BB krému nebudem veľmi aktuálna, keďže na trhu je už niekoľko mesiacov, no aj tak dúfam, že pre niekoho môže mať hodnotu. Aj v prípade tohto krémiku si výrobcovia dali záležať, aby v sebe ukrýval maximum benefitov v jednom. Našťastie sa držali pri zemi a nevytvorili produkt 100 v 1, ani 9 v 1, ale takých primeraných 5 v 1. Je ale ťažké určiť, o ktorých 5 benefitov ide, keďže všade, kde som sa o kréme pokúšala získať informácie, bolo napísané niečo iné. V podstate však ide o to, že s použitím Nude magique budete mať prirodzene vyzerajúcu pleť, ktorá bude hydratovaná, nezaťažená a žiarivá. Obsahuje antioxidanty a vraj aj SPF 12, lenže na mojom balení (zakúpené v Nemecku) sa nič o slnečnej ochrane nepíše, ako je to na iných baleniach (s anglickým popisom).
V ponuke sú dva varianty: pre svetlejší a pre tmavší tón pleti. Balenie je pekné a praktické. Úzka biela tuba s lesklým svetlofialovým skrutkovacím uzáverom v sebe ukrýva 30 mililitrov bielej polotekutej hmoty s drobučkými čiastočkami pigmentov. Tieto pri rozotieraní menia celý krém na farebný a hlavne farebne prispôsobiteľný tónovací krém.
Toto si o ňom myslím ja...
BB-čko som si kupovala predovšetkým kvôli jeho peknému obalu a zo zvedavosti, ako sa krémik bude meniť z bielej hmoty na farebnú. Tento efekt ma zaujal dostatočne. Už som spotrebovala viac ako polovicu balenia, ale stále ma tento proces baví. Tie jemné pigmenty pri nanášaní na pleti trocha cítiť, čo môže niekomu vadiť. Z dvoch odtieňov som si vybrala ten svetlejší a urobila som dobre, pasuje mi skvelo (alebo sa tie pigmenty naozaj prispôsobujú farbe pokožky). Po dôkladnom rozotretí je pleť rozžiarená, jej tón je vyrovnaný. Efekt masky nehrozí, textúra krému je veľmi ľahučká, skôr by som ho nazvala tónovacou emulziou. Krytie je nižšie až stredné, ja ho najradšej používam samostatne k zdokonaleniu pleti, prípadne s dobre krycím korektorom na vyššie krytie. S vrstvením to netreba skúšať, podľa mňa tým nič nodosiahnete, tak sa jeho krycia schopnosť nezvýši.
S krémikom som natoľko spokojná, že sa už chystám kúpiť si druhé balenie. Mám mastnejšiu T-zónu, ale hoci je krém hydratačný, niekedy si pleť ani nemusím prepúdrovať a leskne sa minimálne. No veľká spokojnosť na mojej strane.
Odporúčaná cena: 11,99 €. (V súčasnosti sa dá zohnať aj za výhodnú cenu v DM s použitím kupónu zo zľavovej knižky. A ešte pikoška, v Nemecku som ho videla za ceny od 14 eur vyššie.)




Nude Magique, BB powder


Po zhliadnutí reklamy na BB púder Nude Magique v časopise som ani dlho neváhala. Chcela som svojmu obľúbenému BB krémiku dopriať kamaráta z rodiny. Čo môže byť lepšie ako vzájomne sa dopĺňajúca kozmetika. Púder takisto sľubuje 5 v 1, ale to si nebudeme všímať. Jeho úlohou je predovšetkým pleť zmatniť (a tento efekt čo možno najdlhšie udržať), nevysušovať a nemeniť farebný tón pleti. Dodáva sa asi v 3 farebných variantoch: pre svetlý, stredný a tmavší typ pleti.
Odporúčaná cena: cca 6 - 7 eur.
Toto si o ňom myslím ja...
Za tú cenu som si viac nemohla želať. Púder je mimoriadne jemný, doslova púdrový. Ja som si vybrala ten najsvetlejší odtieň, hoci nie som veľmi bledá, ale púder pekne splynie s BB-čkom. Výrobca sľubuje 8-hodinový matný efekt, no tak dlho mi pleť naozaj nezmatňuje. Je pravda, že ho nepoužívam v hrubých vrstvách, len v jemnučkom púdrovom závoji, v ktorom udrží pleť zmatnenú približne 4 - 5 hodín. Balenie je spratné, obsahuje 9 gramov púdru, zrkadielko, dokonca hubku na nanášanie a aj tak sa zmestí všade. Aj keď som s púdrom celkom spokojná, myslím, že existujú lepšie, takže nad ďalším balením v budúcnosti neuvažujem. Radšej budem skúšať nejaké iné, veď možností je toľko...





Pleť s použitím BB krému Nude Magique (celá tvár) a púdru Nude Magique (T-óna).
Pre upresnenie, stále nechápem celú tú mániu okolo písmeniek BB a CC. Teoretické popisy som čítala, avšak zastávam názor, že si môžem vybrať buď mejkap alebo tónovací krém. Čo sa týka BB púdrov, BB leskov na pery, BB odličovačov... no comment :)

Aký je váš názor na výrobky typu BB? Skúšali ste dnes recenzované produkty? Vyhovujú vám?

Pekný večer :)

4 komentáre:

  1. pěkně podrobná recenze :-) já s těmito produkty nemám vůbec žádnou zkušenost, tak jsem si ráda početla :-)
    ChickWithKick and her life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Toto je moje druhé BB, na to prvé si stále neviem utvoriť konkrétny názor, lebo sa mi nezdá dobré ako také, ale na pokožku pôsobí skrášľujúco (ako dobrý denný krém). Zato z BB od LOréralu som dosť natešená, robí mi skvelú službu a je mi veľmi príjemný už pri nanášaní.

      Odstrániť
  2. tak poteší aspoň to, že ten BB krém majú niekde aj drahšie:), ja som skúšala tester svetlejšieho a bol na mňa oranžový, tak som ho tam nechala nech sa s ním poteší niekto iný:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všimla som si, že viacero vecí Loréal a Max Factor je na SVK na lepšie ceny ako v zahraničí. Niekedy je to skoro 50 %-ný rozdiel v cene aj mimo akcie. A s odtieňmi je to veľakrát hazard. Ja som na toto BB neskúšala ani tester, žiaden nebol, preto som sa rozhodla pre ten svetlejší a pasuje mi veľmi dobre. Ak mi niečo farebne nesadne, tak miešam (mejkap s mejkapom, príp, farebne dolaďujem púdrom a bronzerom). Niekedy je to celá veda, nie?

      Odstrániť