nedeľa 28. februára 2016

Líčenie: Changing Green

Ahoj, kočky!

Môžete byť obeťou makeupu a zastrájať sa, že sa tomu nepodvolíte, že vydržíte dlhánske dva mesiace bez celej svojej kozmetickej zbierky, ale raz ten okamih príde... Kúpite si aspoň jednu drobnosť, ktorá to vaše dočasné minimum aspoň na chvíľku pozmení. Takže keď som si tak zbehla do Bipy so zámienkou kúpiť si ďalšiu obľúbenú utierku na riad, nemohlo to dopadnúť inak ako kúpou maličkého tienika. Na svoju obranu musím povedať, že som sa pri stojanoch s dekoratívkou zdržala naozaj krátko a odolala som aj silnej túžbe po nejakom novom odtieni laku.

iQ COSMETICS, SHADOW STICK MONO, CHANGING GREEN


Už párkrát som sa tu vyjadrovala, ako sa v poslednom období líčim rovnako, pretože mám málo šminiek, ale snažím sa o akú-takú obmenu každodenného looku. Dá sa to. Lenže pre mňa je líčenie hra a chcem sa s ním hrať. Preto aj táto nová hračka.


Hračka je to vychytávková. Baví ma hrať sa s obalom, lebo je maličký, spratný a milý. Baví ma jeho farba, ktorá je už notoricky známa a preslávila ju značka MAC (Club), no nájdete ju v portfóliu mnohých iných značiek (Urban Decay, Sephora, Makup Geek). Stačí do vyhľadávača vpísať heslá duochrome changing green brown eyeshadow a môžete sa kochať tou nádherou a vyberať. Ja mám tento odtieň doma už nejaké dva roky v podobe monotieňa od značky Catrice, ktorý už však v ponuke nie je. Obrovská škoda. Našťastie sa zohnať dá a ja môžem farbičku len odporučiť, lebo pristane snáď každej farbe očí.


O samotnom monotieni privátnej značky drogérie bipa sa veľmi rozpisovať nebudem. Kúpila som si ho len cez týždeň a zatiaľ som ho mala dvakrát. Používam ho spolu s mojím obľúbeným podkladom - Color Tattoo v odtieni Créme De Rose, takže mi perfektne drží na oku celý deň. O balení a odtieni som sa už vyjadrila, ale musím dodať poznámku k aplikátoru. Aj keď sa mi takýto typ výrobku páči, pretože na jeho aplikáciu netreba žiadne ďalšie nástroje, ja som do vrchnáčika s tieňom predsa len strčila malý okrúhly štetec. A nestačila som sa čudovať. Štetec z farby vydoloval ešte o dva-tri stupne vyššiu intenzitu, takže je ho budem nanášať skôr štetcom.


K tomuto líčeniu ma inšpirovala jedna kočka na ulici, ktorá mala na očiach krásny ružovo-sivý makeup. Je to kombinácia, ktorú som poriadne dávno nemala a ani dnes ju nemám. Zato ružová ma natoľko zlákala, že sa mi chcelo troška experimentovať. Spomínaným Color Tattoo som si spravila základ na celom viečku. Použila som o niečo viac produktu ako obyčajne, lebo som chcela nechať vykúkať jeho ružovú farbu. Do vnútorného a vonkajšieho kútika oka som naniesla monotieň iQ (použila som jeho aplikátor) a farebné nerovnosti som rozmazala stredne veľkým okrúhlym štetcom. Do stredu viečka, kde bolo len CT, som prstom naťupkala rozjasňujúci svetlučký tieň z paletky Estée Lauder. Od polovice viečka som viedla hrubšiu čiernu linku, ktorú som pretiahla za líniu viečka. Linky mám radšej tenšie, ale použitá fixka od Essence mi už pomaly vysychá, takže sa s ňou horšie pracuje a ja som ňou maľovala a maľovala, dokým nebola dosť intenzívna. No a vzišla z toho takáto linka. Na riasy som použila mix dvoch riaseniek, ktoré teraz používam spolu stále. Chanelka už síce samostatne doslúžila, ale nová Alverďáčka si sama nevystačí, takže jej musím vždy trocha dopomôcť tou Chanelkou.


Použité produkty:


Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Líčení se mi moc líbí a s těma linkama je to přesně takové, jaké bych si to i na sobě představovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och ako ja milujem tieto chameleónske tiene. Niečo podobné mám aj ja od Catrice a ešte od Avonu v ceruzke no tento je oveľa výraznejší. A líčenie s ním sa mi veľmi páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj jaa! Tiež sa mi tak veľmi páčia. Doma ho mám tiež od Catrice a minule som vo výpredajovom stojane videla aj Laveru (či Alverde?). Ďakujem ;)

      Odstrániť