nedeľa 7. februára 2016

Favourites - January '16

Ahoj, kočky!

Prví tohtoroční obľúbenci budú zodpovedať mojej momentálnej situácii - minimum šminiek, každý deň skoro rovnaký makeup, ktorý sa snažím ako-tak udržať v kolonke "výrazný". Alebo aspoň "klasický". Okrem toho som do života zaviedla novú vlasovú rutinu, a tá sa nezdá byť zlá.


Po pár prečesaniach bolo jasné, že kúpa (hoci lacnejšej) kefy Ebelin s diviačími štetinami bola big deal. Výborne rozčeše aj moje kučeravo-vlnité vlasy, tie sú lesklejšie a lepšie sa s nimi ďalej pracuje. Akurát sa mi zdá, že po "vypraní" (mokré čistenie šampónom a vodou) je nejaká nesvoja a pri česaní už vlasy akosi elektrizujú. Po čase to zasa prejde. Inak nie je ľahké ju vyčistiť - aspoň v mojom prípade, keď ju mám plnú vlákien z deky, ktoré sa tam zachytávajú z mojich vlasov. Znie to divne? Možno aj morbídne? No, ono to tak je, keď máte fajnú teplú deku, ktorá je totálne divná a ako jediná mi toto robí, zo žiadnej inej deky vlákna vo vlasoch nenachádzam. A to na nej ani nemávam hlavu... Pomóc!
Vlasové sérum s rastlinným keratínom Lavera som kupovala z núdze, keď sa z neho vykľula zaujímavá alternatíva olejčekov, ktoré som doteraz uprednostňovala. So sérom sa mi ešte nestalo, že by vlasy pôsobili mastne, naopak pôsobia ľahko a čisto (v zmysle akoby som ani nepoužívala nejakú ďalšiu starostlivosť). Recenzia bude.
Celý január som nevytiahla iný korektor ako Age Rewind od Maybelline. Bolo to preto, že som iný pri sebe nemala, ale tento som mala pri sebe preto, lebo sa naň spolieham. A vypláca sa to.
Ako som už viackrát spomínala, žijem mesiac (viac ako mesiac) s minimom šmieniek, čo pre mňa znamená nielen výzvu, ale aj slušné improvizačné vybavenie. Keď neviem, čo so sebou, siaham po osvedčených linkách (YSL Babydoll alebo Essence Easy 2 Use) a po niektorom z obľúbených rúžov. Podľa nálady je to buď MAC Ruby Woo (nosím ho aj keď vyzerám unavená, lebo úžasne rozžiari tvár) alebo prekrásny ružový ZAO č. 462 (ten bol aj v decembrových obľúbencoch).

Ktoré výrobky ste si vy obľúbili v januári?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Ja som si teda dosť v januári obľúbila novú pleťovku :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kartáč mám též ráda a rtěnka Zao mě hodně zaujala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kefa je vážne super, ale čoraz horšie sa čistí, neviem ju zbaviť tých "dekových žmolkov" a hrozne ma to hnevá. No, je ľahké kúpiť si novú, ale pri jej kúpe som určite nemala v pláne kupovať ju každý tretí mesiac... :(

      Odstrániť
  3. Tú kefu chcem už dlhšie vyskúšať a asi tak urobím, ale s tou dekou to je fakt divné :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obávam sa, že si budem musieť naozaj kúpiť ďalšiu, lebo ju nedokážem poriadne vyčišiť a naposledy som z nej vytrha niekoľko štetiniek. Som veľmi nahnevaná na tú deku! Avšak môžem potvrdiť, že kefa vlasy prečeše "dočišta"...

      Odstrániť
  4. S tou kefou si ma úplne namotala a kúpila som si presne tú istú. Aj na moje večne rovné polodlhé vlasy je super a už mi ju stihol uchmatnúť aj priateľ (ktorý má dlhšie vlasy než ja momentálne) a oznámil mi, že aj on takú chce :) Linky od Essence sú tiež mojimi obľúbencami lebo kreslia krásne natenko.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne si myslím, že tá kefa je super, ale moja je čoraz "špinavšia" a nedá sa mi poriadne vyčistiť. Som z toho smutná, lebo aj keď nebola drahá, nechcem si každé dva-tri mesiace kupovať novú. Normálne uvažujem, že si kúpim také tie "minihrabličky" na čistenie kief :D
      No a linky Essence - tie moje už melú z posledného, ale darí sa mi každé ráno ešte čo-to vydolovať. Podľa mňa s nimi linku zvládne aj úplný začiatočník.

      Odstrániť