nedeľa 26. apríla 2015

Líčenie: Melted Coral

Ahoj, kočky!

O pár dní tu máme prvý máj, čo je pre mňa tak trocha výzva. Nič výnimočné, len občas siahnuť po samoopaľováku. Som tmavší typ, no nemám rada, keď po zime ukážem ramená a lýtka a tie sú svetlejšie ako tvár. A keďže je mi stále zima, trvá to, kým ich odhalím, takže tvár naberá bronz a zvyšok zostáva v hanbe.

Moje dnešné líčenie pôsobí už naozaj letne a slniečkovo, evokuje mi dovolenku, pláž a veľkú pohodu. Snáď aj vám pripomenie niečo príjemné.


Nemyslite si, že už mám za sebou dovolenku pri mori. Ešte nie. Ale podarilo sa mi vykúzliť príjemné opálenie pomocou tmavšieho púdra, ktoré vyzeralo veľmi prirodzene. Prvá fotka je trošička skreslená, o odtieň tmavšia, ostatné zodpovedajú realite.


Zámerom tohto líčenia bolo ukázať v hlavnej úlohe krásnu výraznú Melted Coral. Podobné farby sa mi v lete mimoriadne páčia a často po nich siaham, ale teraz som túto farbu chcela ozvláštniť aj zaujímavým očným makeupom. Nie iba obyčajnou linkou. (Mimochodom, tá moja top linka od YSL sa k nej perfektne hodí.) Viete, že Melted-ky mám naozaj rada a pomaly si z nich vytváram zbierku. Uprednostňujem výrazné farby, z ktorých Coral najvýraznejšia nie je, zato je to moja najoranžovejšia farbička.



V líčení som sa teda celkom rozšupla. Najskôr som na pleť rozotrela tekutý minerálny makeup Face Stockholm, ktorý je sám o sebe dosť svetlý, no s púdrom Les Beiges od Chanel sa spojil do pekného teplého odtieňa slnkom pobozkanej pokožky. Aby toho slnka nebolo málo, na jabĺčka líc som naniesla pár zrniek bronzujúcej lícenky Too Faced. Tá tvári nedodala farbu, ale zlatistý rozžiarený nádych. Žiadalo sa mi ešte trocha plastickosti, preto som pod lícne kosti nakreslila "tieň" svojou najobľúbenejšou kontúrovacou lícenkou Nyx v odtieni Taupe.
Obočie dostalo tvar vďaka tmavému púdrovému tieňu z paletky Oriflame. Líčenie očí prebehlo veľmi rýchlo. Na celé pohyblivé viečko som plochým štetcom naniesla vrstvu Color Tattoo (Maybelline) v odtieni Permanent Taupe, na ktorú som väčším rozmazávacím štetcom nanášala vrstvu po vrstve sivohnedý tieň z paletky p2. Farbu som ťahala až za okraj označený Color Tatto a rozmazávala ju do stratena smerom k obočiu. Keď som bola s intenzitou farby spokojná, ceruzkovým štetcom som do vnútorného kútika oka naniesla druhý - svetlomodrý - tieň z paletky. Do vonkajšej tretiny viečka som naniesla sivú perleťovú linku (p2) a spravila ňou aj malý chvostík.
Zostávajú mi len pery, ktorým bola určená oranžová. Vzala som si teda štetček na rúž a snažila som sa vykresliť čo najpresnejšiu líniu pier. Potom som pery už len vyplnila farbou a veselé šťavnaté líčenie bolo na svete. Joj, a riasenku! Riasenku nezabudnite.



Aby som nezabudla, spravila som si aj "beach waves", ktoré na fotkách vôbec nevidno. Akurát na tejto jednej, na ktorej sa síce tvárim dosť divne, ale vlnky sú tam celkom vidieť :D




Použité produkty:



Dajte mi vedieť v komentároch, či sa vám takéto líčenie páči a či si so slniečkom vychutnávate aj farby.

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Veľmi pekné, hlavne ten prejasnený vnútorný kútik :) ! Toto vyskúšam asi aj ja, aj keď to CT v odtieni Permanent Taupe používam skôr na obočie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A ďakujem aj za super tip - musím to CT vyskúšať na obočie tiež. Vôbec mi to nenapadlo.

      Odstrániť
    2. Mne úplne sedí lebo som šedivý blond a všetky blond bývajú väčšinou teplého odtieňu. A super drží celý deň :)

      Odstrániť
    3. Tak to áno. Ja mám tmavohnedé, ale pristanú mi skôr sivasté odtiene. Musím ho zajtra skúsiť, ak nezabudnem.

      Odstrániť