štvrtok 20. novembra 2014

Líčenie: Večerný YSL

Ahoj, kočky!

Obdobie stužkových slávností je v plnom prúde a asi to má vplyv aj na mňa (hoci na tú moju stužkovú mi už aj spomienky začínajú blednúť), lebo ma to láka k večerným a dramatickým lookom. Ale ak niekto hľadá inšpiráciu na nejaké slávnostné či večerné líčenie, možno ju nájde aj u mňa.

Mojím námetom na túto zvláštnu farebnú kombináciu bol pohľad na sestrinu paletku YSL, ktorú jej trocha závidím a ľutujem, že som si ju nekúpila aj ja. Farby tieňov v nej sú síce na bežný deň len málo využiteľné, ale ja si ich dokážem predstaviť aj ako krásne doplňujúce farby neutrálnych tieňov. Keď som sa znova zadívala na dva najtmavšie odtiene tejto paletky, vedela som, že na ne čoskoro dôjde a že pôjdu spolu na oči. A ja viem, že takto spolu sa nestretli poslednýkrát. Určite si to ešte zopakujú.


Postup líčenia:

  1. Očné okolie som prežiarila svetlým korektorom, aby som vytvorila svetlý kontrast k tmavým tieňom a aby celok nevyzeral ako "modrina".
  2. Pleť som zjednotila mejkapom a jemne zapúdrovala.
  3. Obočie som upravila setom na obočie do želaného tvaru.
  4. Kvôli intenzívnym odtieňom som ako podklad pod očné tiene použila Color Tattoo v odtieni Permanent Taupe, ktorý tieniky skvelo zafixoval.
  5. Plochým štetcom som od vnútorného kútika po stred viečka prikladaním naniesla bordový (v paletke vľavo dole) tieň.
  6. Rovnakým spôsobom som do vonkajšieho kútika naniesla tmavozelený tieň a prstom som obidva tiene zmiešala v bode stretu v strede viečka.
  7. Blendovacím štetcom s trochou matného hnedého tieňa naneseného v nadočnicovom oblúku som sa snažila zmierniť hranicu farebných tieňov a oko prehĺbiť. Pod obočie som tým istým štetcom naniesla telový matný tieň.
  8. Pozdĺž línie rias som spravila matnú čiernu linku.
  9. Riasy som viackrát prešla riasenkou.
  10. Na líčka som použila trocha ružovo-marhuľovej lícenky.
  11. Na pery som použila svetloružový lesk, hoci moja pôvodná predstava bola celkom iná - telovo-marhuľový rúž, lenže ten som vtedy vôbec nevedela nájsť.









Ako sa vám pozdáva dnešné líčenie a táto farebná kombinácia tieňov?

Pekný deň!

10 komentárov: