utorok 25. novembra 2014

Dr. Hauschka boduje aj zubnými pastami

Ahoj, kočky!

Možno ste aj vy patrili medzi tie šťastlivkyne, ktoré na facebookovej stránke Dr. Hauschka Česká republika zaregistrovali výzvu s možnosťou otestovania ich dvoch zubných pást. K šťastlivkyniam som sa zaradila aj ja a dodnes sa z tohto počinu teším.
Už nejaký čas používam soľnú zubnú pastu (od inej značky) a som s ňou spokojná, zvláštna slaná chuť mi nevadí. Preto som bola zvedavá aj na soľný variant od Hauschku. Ešte viac ma však lákala mätová pastička, do ktorej som sa pustila okamžite, len čo som balíček otvorila.


Pasty prišli v celkom veľkom testovacom balení - 8 mililitrov vystačí na dostatočné odskúšanie a vytvorenie si názoru, aj keď tak asi nezistím, či pasta zamedzí tvorbe zubného kazu. 


Ku každej paste bol aj príbalový letáčik v nemčine a v angličtine, takže ak nepochopím v jednom jazyku, poslúžim si druhým. A viete, že ja tieto letáčiky čítam rada a vždy, dokonca aj viackrát?


SOĽNÁ ZUBNÁ PASTA

Prvé dve použitia som bola trocha prekvapená z tej chute. Ako som už spomínala, už viackrát som mala soľnú pastu inej značky a bola dobrá, tá príchuť mi nevadila a vlastne mi vyhovovala. Hauskchov variant je trocha iný, povedala by som, že menej soľný, no viac v ňom cítiť nejakú bylinku (bylinky). Rýchlo som si na to však zvykla a teraz je to okej. Zúbky čistí výborne, keď si po nich prejdem jazykom, sú hladké, a to je pre mňa momentálne veľmi podstatné, pretože tento pocit som na niekoľko mesiacov veľmi "postrádala". Pasta má žltkastú farbu, netreba jej veľa, má nižšiu penivosť a celkový pocit pri jej používaní je taký "zdravý". Neobsahuje mentol a je vhodná pre citlivé zuby.



MÄTOVÁ ZUBNÁ PASTA

Na obrázku je už len prázdny obal a ja mám v pláne ho nahradiť plným balením. Táto pastička ma natoľko oslovila, preto si zaslúži byť neustále v mojej spoločnosti. Hneď od prvého použitia som vedela, že budeme kamošky. Čisté zúbky s hladučkým povrchom sú pre mňa dôležité a ak sa k tomu pridá príjemná osviežujúca mätová príchuť, nie je čo riešiť. Pasta má jemnú zelenkavú farbu, taktiež nižšiu penivosť, posilľuje ďasná a účinne chráni pred zápalmi. Výborná.



Táto krátka recenzia vznikla spontánne, pretože výrobky si určite zaslúžia, aby o nich vedelo čo najviac ľudí, stoja za to. V neposlednom rade je to vlastne spôsob môjho nezabúdania, keďže si ich tu môžem pripomenúť.

Aké sú vaše skúsenosti s týmito pastami (ak ste ich tiež testovali).

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Pravdepodobne si koupim tu matovou pastu,uplne jsem na ni dostala "chut" po Tvoji recenzi;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, ja som z nej nadšená. Skvelá je :)

      Odstrániť
  2. Doteraz som týmto pastám neprišla na chuť, chýba mi penivosť, ale to je len sila zvyku...musím vyskúšať túto, si ma namotala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, sila zvyku. Keď som mala svoju prvú soľnú, bolo to veľmi zvláštne. Pred rokom som si vyrobila "pastu" z kokosového oleja, čo bolo ešte zvláštnejšie, avšak účinné :)

      Odstrániť