pondelok 17. novembra 2014

Dermacol Perfect base cream

Ahoj, kočky!

Posledný deň predĺženého víkendu sa nám začal a ak premýšľate, ako ho zmysluplne stráviť, mám pre vás malý tip. Predsa oddychovým čítaním. Napríklad aj mojej krátkej recenzie príjemného krémiku od Dermacolu.

DERMACOL, PERFECT BASE CREAM

Ešte v máji minulého roka som si prvýkrát objednávala z eshopu Dermacolu. S výrobkami od tejto značky som dovtedy mala minimálne skúsenosti, mala som vyskúšané nejaké mlieka na opaľovanie a asi samoopaľovák. Chcela som vyskúšať viac. Takže som si objednala z každého rožka troška a univerzálny ľahký krém, ktorý ma zaujal obalom, ale aj popisom "base cream" (aj keď do dnes nechápem, ako to mysleli, ako základný krém alebo podkladový krém), "s výťažkom s morských rias", "pre mladú pleť". Ako sa s týmito krásnymi slovkami zžila moja pleť? Tiež bola tak nadšená?


Krém som začala používať pár týždňov po nákupe, čiže v lete, a vtedy mi veľmi nesadol. Mám zmiešanú pleť, (už nie tak mladú), ale typovo vlastne príbuznú mladej pleti, lenže s použitím tohto krému sa mi omnoho viac mastila, púdrovanie veľmi nepomohlo. Zato neskôr v chladnejšom počasí som krémik ocenila. Akoby na pleti vytvoril ochrannú vrstvu proti chladu a vlhku. Ale aj to sa pokazilo s použitím mejkapu. S mojimi mejkapmi si vôbec nesadol, dokonca sa mi viackrát stalo, že pri nanášaní mejkapu krém "cuckovatel". Zatiaľ to teda vyzerá, že o spokojnosti tu nebude ani reči. Zostanem ešte chvíľu pri negatívach a prezradím, že ak hľadáte kozmetiku s "chutným" zložením, na tomto kréme si nepochutíte.


Je však pár dôvodov, prečo krém začínam znova používať. Okrem "klimatickej bariéry" ma v zime dokáže zbaviť suchých miest a šupiniek, ktoré sa mi zvyknú v tomto čase objaviť napríklad v okolí líc a nevedia si s nimi celkom poradiť ani moje obľúbené olejčeky. Je to skvelý cestovný parťák, lebo ho okrem tváre môžem použiť na celé telo, a to takým šetrným spôsobom, že si malú kvapku rozotriem v dlaniach a tie len prikladám na pokožku.
Páči sa mi aj jeho vôňa, ktorá mi pripomána také tie klasické krémy, ktoré používali naše maminky, ale neviem ju veľmi definovať. Konzistencia je ľahká krémová, dobre sa rozotiera, ale aj keď sa vstrebe, na pleti zostane vrstva ako pri použití silikónovej bázy pod mejkap.


Mladým kočkám ale krém rozhodne do pozornoti ponúkam. Vyhovovať bude najmä suchšej pleti a ak si sadne s mejkapom, určite bude veľmi dobrý ako podklad, pretože pokožku naozaj dokáže vyhladiť, na pohľad aj na dotyk.
Obsah: 50 ml
Cena: cca 4,15 €


Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Vďaka za recenziu, dermacol produkty mám rada :)
    Chcela by som ťa pozvať na nový web, kde si môžeš vymeniť svoju nepotrebnú kozmetiku a získať kozmetické balíčky za pár drobných. Klikni na : http://makeawish.webnode.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že potešila.
      Ja sa idem hneď pozrieť na ten web :)

      Odstrániť
  2. Vau vyzerá to skvele :) Určite sa na to pozrem v drogérke a možno aj vyskúšam ;)

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že ho nájdeš a že budeš spokojná :)

      Odstrániť
  3. Škoda, veľmi ma zaujal :) ja som väčšinou s krémami nemala nikdy žiaden problém, ale v poslednej dobe tiež zisťujem, že sa moja pleť správa vždy ináč, či ej leto, zima ..:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy som si stavy a zmeny svojej pleti skoro vôbec nevšímala, ale odkedy si to všímam viac, prišla som na to, že niečo mi robí lepšie, niečo horšie. Tento krémik je fajn, akurát nie celkom pre mňa.

      Odstrániť