pondelok 24. novembra 2014

CHI Keratin Silk Infusion

Ahoj, kočky!

Rok a pol musel čakať. Nie na používanie, pri tom sa stretávame už peknú dobu, len na svoj výstup v recenzii.


Odkedy vypukol keratínový boom, chcela som ho na svojich vlasoch. Zvažovala som poriadnu keratínovú kúru, lenže ako osoba s vnútorným nepokojom pri predstave kaderníckeho kresla, vedľa ktorého stálo až priveľa kaderníčok, ktoré nechápali moje jednoduché požiadavky, som túto túžbu nikdy nezrealizovala. Po čase (pár rokoch) som si nastajlovaná užívala drahé lattéčko so svojimi nastajlovanými kamoškami v štýlovom bratislavskom podniku, keď téma padla na vlasy. No, ako inak, keď sme už prebrali všetky červené odtiene našich rúžov. Ja som bedákala nad svojimi vlasmi, kamoška ma upokojovala zaručenými radami. Olejček CHI s keratínom a hodvábom. Z ďalších okamihov si pamätám už len to, ako sedíme v aute a upaľujeme do špecializovanej predajne. Chvíľu nato som zbavená 16-tich eur a v hlave mi hrá pesnička, ktorej refrénom sú moje dokonale hebké vlasy.


Pár dní som sa z olejčeka len vytešovala pohľadom, kým som sa odhodlala prvýkrát ho použiť. Ale aké veľké bolo moje sklamanie. Olejček s vlasmi nespravil nič. Nič viac ako iný olejček, ktorý som práve používala a bol niekoľkonásobne lacnejší. CHI teda putoval na dno čierneho plastového obydlia mojich kozmetických čakateľov.


Skoro po roku som ho vybrala znova. Dôvod bol jednoduchý. Ten iný olejček sa mi minul a bolo treba spotrebovať tento. Medzičasom som si našla aj skvelú vychytávkovú metódu, ako vlasy po umytí a ošetrení upraviť, aby som s nimi bola ráno spokojná. A zrazu som bola spokojná aj s CHI. Už mu nemám čo vytknúť - vlasy vyživí, skrášli, nepôsobia vysušene, niekedy dokonca zľahka lietajú tak, ako ja chcem (nemyslím tým neukočírovateľné poletovanie okolo hlavy).
Nezabudnúť na vôňu - vonia pekne, jemne, kvetinkovo, nevtieravo.


Vyzerá to tak, že som s olejčekom spokojná. Som, to nemôžem poprieť. Moje vlasy zachraňuje, pretože neošetriť ich olejom po umytí, niekedy aj medzi dvoma umytiami, by som trpko oľutovala. Problém je len v tom, že podobnú starostlivosť mi dokážu poskytnúť aj iné oleje, či už špeciálne upravené len na vlasy, alebo rôzne iné jednodruhové. Pomer účinku, zloženia a ceny v tomto prípade hrá v prospech tých jednodruhových, napríklad kokosového oleja.
Takže moje odporúčanie na záver. Odporúčam. Odhliadnuc od vyššie vymenovaných vlastností je výhodou tohto olejčeka jeho jemná konzistencia, ľahká olejnatosť, je to druh suchého oleja a na vlasoch nehrozí pocit mastnoty, ktorý môžu spôsobiť práve tie jednodruhové oleje. Míňa sa pomaličky, pričom ho používam 2 až 3-krát týždenne už niekoľko mesiacov a ešte nie som ani v polovici tohto maličkého balenia. Na to, aká som z neho bola na začiatku sklamaná, som teraz dosť spokojná. No ale za tie peniažky...
Obsah: 59 ml (ehm...)
Cena: cca 16 €


Len tak pre info, bez Tangle Teezer(a) už nedám ani deň. Ten pocit pri rozčesávaní vlasov je s ním o inom.

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Akurát ma moja kaderníčka nahovárala, nech si kúpim celú sadu...Tak ju asi sklamem :-) A zostanem verná GOLDWELL značke...Ďakujem za recku,, som bohatšia o cca 45 eur, radšej si kúpim CLARINS tiene :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tento olejček teda zázračne nepomohol, ale zasa kamoška naň nedá dopustiť... Za seba hovorím, že rovnakú službu by spravil aj baleácky :)
      Jú, tie Clarins tiene...

      Odstrániť
    2. Ja som sa už viackrát presvedčila p tom,že produktov,ktoré nenesú extra zvucnu značku je oveľa viac lepších a neporovnateľne lepších,ako sú tie značkové...No a clarins tiene sú môj sníček už dávno a moc sa na ne teším :-)

      Odstrániť
    3. Presne tak, stáva sa to často. Ale ide asi aj o to, na čo je človek (pleť, vlasy) zvyknutý, resp. niektoré veci jednoducho potrebujú viac času, aby sa ukázali.

      Odstrániť