štvrtok 6. novembra 2014

Ako na dokonalé líčenie pleti. Very easy.

Ahoj, kočky!

Pôjdem s kožou na trh, a to rovno s odhalenou kožou. Jedna čitateľka ma totiž pred niekoľkými týždňami inšpirovala, aby som na blogu zverejnila postup, ako líčim svoju pleť. Priznám to bez problému, na verejnosť chodím najradšej s mejkapom. Nerobím si síce ťažkú hlavu, keď nie som nalíčená a mám niekam vybehnúť, ale so zjednotenou pleťou sa mi žije lepšie. Páči sa mi to a baví ma to.

Keď sa ráno zobudím, nevyzerám takto...


A ja tak vyzerať chcem. Takže podstupujem tieto jednoduché kroky:

Aj keď moja pleť netrpí nejakými závažnými problémami, je tu niekoľko nedokonalostí, ktoré sa snažím zamaskovať. Nikdy som netrpela rozsiahlym akné, z času na čas sa mi na tvári ukáže nejaká vyrážka alebo podráždenie, ktoré maskujem hutnejším korektorom. Bežne však musím bojovať len (myslím, že to je "len") s farebnými nerovnomernosťami ako je začervenanie na lícach (sú to také drobučké červené bodky, ktoré sú zrejme znakom citlivej pleti a ktoré sa mi podarilo značne eliminovať skvelou kozmetikou), žltkasté fliačiky v okolí očí, občas tmavšie kruhy pod očami. Na jabĺčkach líc a na nose mám zrejme rozšírené póry, ale v tomto smere sa vôbec neorientujem, len domnievam. Mám aj tmavšiu pokožku na očných viečkach, takže tú niekedy zosvetlím korektorom alebo mejkapom, ale tejto oblasti sa dnes venovať nebudem.


Líčenie väčšinou začínam prekrývaním nedokonalostí korektorom. Dnes som však nepotrebovala veľa prekrývať (so začervenaním si hravo poradí mejkap), preto len zosvetlím (rozžiarim) okolie pod očami. Zvolila som si na to rozžiarujúci korektor Lumi Magique od L'oréal (pozor, nekryje!), ktorý má ľahkú konzistenciu a neusádza sa v drobných vráskach. Tmavšie kruhy však nezamaskuje. Na pleť ho nanášam aplikátorom, no rozotieram ho jemným vklepávaním prstami.



Najobľúbenejšou časťou celého líčenia je pre mňa nanášanie mejkapu. Ten pocit, keď vidím ako sa neupravená pleť zrazu stáva krajšou a jednoliatou je skoro euforický. Mejkapy striedam podľa nálady, alebo podľa potreby mojej pleti. Niekedy použijem ľahučký fluidný, inokedy hutnejší, hydratačný, zmatňujúci, raz tmavší, potom zasa svetlejší. S mojou pleťou je to tak, že každú chvíľu pôsobí inak, najmä pokiaľ ide o odtieň. Veľakrát musím odtiene miešať. Veľmi dôležité je aj poznať mejkap, ktorý práve používam. Na pleti môže totiž oxidovať, čiže mierne zmeniť odtieň, čo uvidíte aj na obrázkoch nižšie.


Teint Miracle je taký beťárik, ktorý chvíľami pôsobí svetlejšie ako v skutočnosti je (no práve v tomto prípade sa s jeho odtieňom trocha pohral aj foťák a trocha viac ho zosvetlil).


Po dôkladnom zapracovaní flat top štetcom Ebelin sa však pekne prispôsobil odtieňu mojej pleti a vyrovnal jej tón.


Púder nepoužívam vždy, čo závisí od použitého mejkapu. Dnes ho použiť musím, ale len vo veľmi tenučkej vrstve, pretože chcem tvári zachovať zdravý vzhľad, ktorý je podľa mňa polomatný. Najradšej používam väčší huňatý štetec s jemnými štetinkami, ktorý len priložím na púder a odtiaľ znova len priložím na pleť. V prípade potreby cez deň prepudrujem priložením mäkkej hubky s troškou púdru.



Málokedy sa považujem za nalíčenú bez lícenky či bronzera, a dokonca aj bez rozjasňovača. Lícenky a bronzery používam podľa chuti či konkrétneho líčenia. V poslednom čase najčastejšie siaham po teplom bronzujúcom púdri Catrice, ktorý obsahuje aj drobučké zlaté trblietky, tie však bežne na pleti nevidno. Páči sa mi, že pôsobí veľmi prirodzene. Nie je príliš pigmentovaný, skôr tak akurát, aby sa dal prípadne vrstviť. 


Odkedy som okúsila čaro rozjasňovača, nedám naň dopustiť. Spočiatku som používala naružovelo-strieborný, teraz sa nesiem na vlne jemného zlatavého lesku a veľmi preveľmi sa mi to páči.



Tu by som mohla skončiť, ale nemôžem. Som dôsť výrazný typ, ktorý musí mať zvýraznené obočie, inak vyzerám, že mi chýba pol hlavy. Keď nestíham, rýchlo si ho dokreslím ceruzkou, ale obyčajne siaham po púdrovom tieni, vďaka ktorému to obočie vyzerá veľmi prirodzene.


Pri nanášaní mejkapu zájdem aj na pery, ktoré sa takto zosvetlia, čo je pre mňa taktiež neprípustné. Nie som stavaná na to, aby som mala neviditeľné pery. Najradšej nosím výrazné rúže, to už asi viete, ale pre prirodzené líčenie sa hodí mať ma perách tiež niečo prírodnejšie, pokojne v odtieni podobnom mojej vlastnej farbe pier.





Poznatok na záver: Nalíčim sa rozhodne rýchlejšie ako napíšem článok.

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Pekný článok! Ja tiež používam ten rozjasňujúci korektor od Loreal, no ja si ho dávam už na makeup. Bronzer od Catrice mám tiež, v lete som ho dosť často používala, keď moja tvár bola trošku opálená teraz som si s ním dala prestávku, lebo na bledej pleti sa mi zdá byť oranžový :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlastne aj ja občas tento rozjasňujúci korektor použijem na mejkap, keď naň zabudnem :) Inak ho musím používať ako prvý, pretože je na mňa o niečo svetlejší, tak sa mi ho potom mejkapom podarí lepšie zakamuflovať. Bronzer Catrice odkladám už aj ja a teraz som sa celkom oddala tomu náhernému taupe odtieňu od NYX.

      Odstrániť
  2. Ty máš absolútne rovnaký typ pleti ako aj Ja :) Teda aspoň z toho,čo čítam, respektíve vidím mám taký dojem :) Preto najradšej čítam tvoj blog :) Euforické stavy po použití make upu zdieľam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže môj človek, Miška ;) Euforické stavy myslím doslova, ja mám tak rada tú premenu, keď je pleť svieža a žiarivá.

      Odstrániť
  3. Fakt máš nádhernú pleť :) Makeup je jednoducho najlepší pomocník, ja sa tiež líčim pre radosť a pre dobrý pocit

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si, že tak je to fajn, keď nás ten mejkap baví. Bolo by mi ľúto nelíčiť sa (hoci nesúdim kočky, ktoré sa nemaľujú) - pre mňa je to skvelý spôsob zlepšenia nálady a pod. :)

      Odstrániť
  4. Veľmi pekné, ale tebe pristane podľa mňa všetko..:) Inak, som prekvapená, ako tento makeup oxiduje...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá, ďakujem :) Adi, ak myslíš, že zoxidoval tu na týchto fotkách, tak to je trocha skreslené. On vôbec nie je tak svetlý ako na tej fotke, kde ho ešte nemám rozotretý. Zrejme to spravil foťák, i keď netvrdím, že svoj odtieň trocha nezmení.

      Odstrániť