nedeľa 5. októbra 2014

SEPTEMBER FAVOURITES

Ahoj, kočky!

Koho dnes ráno pošteklili na nose slnečné lúče, tomu blahoželám a trocha závidím. Mňa zatiaľ cez okno víta poriadne zamračená obloha a susedov budík vibrujúci na dosť hlučnom povrchu mi naťahoval nervy presne 26 minút. A práve začala druhá vlna vibrovania. Každú nedeľu to isté, dohováranie nepomohlo. Na odreagovanie som vstala, zapla počítač a dúfam, že pri písaní príjemného článku aspoň trocha zmiernim tu hučanie v ušiach. Dáme si dnes septembrových obľúbencov.


Ako vidíte, nahromadila sa mi tu slušná zbierka kozmetiky, ktorá mi v poslednom období urobila radosť a skvele mi poslúžila. Pleťovku od Dr. Hauschka u mňa budete vídať zrejme dosť často, pretože moja spokojnosť je naozaj veľká a zbierka sa neustále rozširuje. Okrem čistiaceho krému, vyrovnávajúceho tonika a denného pleťového olejčeka ma dosť upútal očný krém a krém na krk a dekolt, ktoré som mala len v pidi baleniach vzoriek. Očný krém som si však okamžite kúpila aj v plnom balení, tak mi bol príjemný. Zo vzorky som skúsila a taktiež mi vyhovoval očný elixír od Estée Lauder. Ten si síce kupovať zatiaľ nejdem, no obľúbencom sa stal. Napokon tu máme klasiku, už tretie balenie micelárnej vody L'oréal, ktorá mi zo všetkých vyskúšaných vyhovuje najviac. Na nočnú starostlivosť o pleť som hojne používala pleťový olej Saloos s tea tree. Všetky tieto produkty sa o moju pleť postarali tak, že som september prežila bez akýchkoľkvek vyrážok na tvári. Tie síce bežne nemám, ale aj tak sa mi občas dve-tri objavia. Tentokrát nič.


Aj v starostlivosti o telo som sa pokochala vzorkami, na základe ktorých mám už doma plné balenie sprchovacieho gélu Original Source. Ten zelený je s obsahom éterických olejov z mäty a sprcha s ním je ako aromatia, ktorá priam prečistí dýchacie cesty. Vanilkovo-malinový je zasa ako sladká odmena po ťažkom dni. Tie vône sú neskutočné. Znovuobjavený telový krém v spreji je pre mňa malým prekvapením, pretože pokožku krásne hydratuje a zvláčňuje, okamžite sa vstrebe a ešte aj pekne vonia. No a svojou vôňou ma odzbrojil aj olejček proti celulitíde. Ten sa mi síce nechce akosi používať, ale keď sa už odhodlám, odmení ma obľúbenou vôňou sladkého drievka.


Žlto-tyrkysový balíček bol pre mňa dosť veľkým prekvapením. Je to vlasová maska s arganovým olejom, ktorú som si kúpila v Primarku. A bola skvelá. Takže ak sa ešte niekedy do Primarku dostanem, beriem ju do zásoby. V kombinácii s vlasovým olejčekom CHI (ďalší znovuobjav, ktorý keby nebol tak drahý, asi by som ho dávno vyhodila) a nimbovou vodou Dr. Hauschka sú pre moje vlasy hodnotnou potravou a ja mám pocit, že moje vlasy sa menia, silnejú a už vidím reálnu šancu, že s nimi budem niekedy spokojná.


Posledná položka - dekoratívka - vyzerá tentokrát dosť nudne. Klasicky sa tu objavuje parádny mejkap Lancôme, ktorý mám naozaj veľmi rada. Dopĺňa ho rozjasňovač Essence z minuloročnej limitky, s ktorým si rozjasňujem každodenné líčenia a neviem si ho vynachváliť. Perfektne sa s ním manipuluje a ten výsledný efekt je očarujúci. Ďalšou ligotavou vecičkou je trblietavá očná linka Essence. Ňou rozžiarujem oči a taktiež ma ten efekt uchvacuje. Tekutý rúž Velvet od Bourjois sa tu dostal na poslednú chvíľu, hoci som ho nenosila často. Avšak zachránil mi jeden večer, keď celý čas, napriek pitiu nápojov, na perách držal ako čerstvo nanesený. Je to miláčik. Do výberu sa dostali aj tri nenápadná nové laky, ktoré vám čoskoro všetky ukážem aj samostatne. Neviem, čo sa stalo, ale zrazu mi tie tmavé jesenné farby nerežú a ja sa utiekam k takýmto na prvý pohľad nenápadným, no neskôr uvidíte, že dosť zaujímavým kúskom.


Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Zaujala ma tá linka Essence, nevieš či sa dá ešte kúpiť? Inak pekná zbierka obľúbenej kozmetiky,,,, tie laky na nechty sú krásne!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peti, tá linka mala byť v stálom sortimente, ale na Slovensku som ju nikdy nikde nevidela. Ja som ju kúpila niekedy na jar v Nemecku a odvtedy viac asi nikdy nikde. Mám ešte inú verziu, zeleno-modrú, ktorá je ešte krajšia a ja som z nich unesená.
      Pikoška k lakom z fotky: Mám ich už týždne vyložené na pracovnom stole a stále si ich musím obzerať. Niektoré veci vedia človeka poriadne zaujať :D

      Odstrániť
  2. ty máš teraz metalický, nenápadný mesiac? :)
    inak by som strašne chcela vyskúšať dr. hauschka.. keď sa o tom teraz všade píše a hovorí. odkiaľ kupuješ? daj nejaký tip na výhodný nákup. dúfam, že majú aj cestovné verzie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak akosi. Každý sa teraz vytešuje z tmavých fariem a ja fičím na nenápadných. Hlavne, že sa trbliecu ;)
      Čo sa týka Hauschku a výhodného nákupu, oplatí sa kupovať u nás. Zahraničné e-shopy majú väčšinou vyššie ceny (niekedy naozaj o dosť vyššie), zato napríklad ceny na SVK, AT a DE (kde najčastejšie nakupujem ja) sú si ceny veľmi podobné. Pozri www.parfums.sk, tam si najbližšie plánujem Hauschku objednať aj ja. Len keby mali na sklade hodvábny púder...

      Odstrániť
  3. Tak pro mě skvělé tipy na spoustu produktů které jsem doteď neznala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa teším, ak sa tu niekto dozvie niečo nové ;)

      Odstrániť