štvrtok 9. októbra 2014

Líčenie/recenzia: Feathered Fall

Ahoj, kočky!

Pred pár dňami som sa na facebooku chvastala, že už mám jeden krásny tienik z najnovšej limitky Catrice. Nie je to síce ten môj vysnívaný v tmavom petrolejovom odtieni (ten sa asi rýchlo rozchytal), ale tento tmavofialový bol čo sa týka krásy hneď v jeho závese. Tienik dnes asi nebudem veľmi ospevovať. Nie preto, žeby som zlý, ale na ten petrolejový sa len tak niečo nehrabe. Pokojne si ho vygúglite, volá sa Peacocktail.
No ale mám čo mám a chcem vám to ukázať. Môj tienik dostal meno C02 Plum Plumes, ktoré ho dostatočne vystihuje. Ide o krásnu slivkovú farbu, ktorej základ je čokoládovo hnedý. To z neho robí veľmi variabilný tieň, s ktorým sa dá krásne pracovať, len si treba dávať pozor na trblietky. Zvyknú opadávať na miesta, kde si to nikto neželá. Apropo trblietky. Aj o nich musím pochvalne povedať, že sú jemnučko namleté, takže aj na oku budú vyzerať nositeľne a nie priveľmi okázalo. Pri dopadne svetla sa roztancujú ich tyrkysovo-zelené a ružovo-fialové sukničky. Na fotkách s detailom oka celkom dobre vidieť, ako sa s nimi svetlo dokáže pohrať - raz sú nenápadné, potom viac perleťové so zeleným nádychom, inokedy viac fialkové. Hnedý základ tieňa je jednoznačný.
Pokiaľ ide o kvalitu tieňa, pigmentáciu a konzistenciu, je to taký lepší priemer. Určite lepší drogérkový priemer. Spočiatku som čakala viac krémovú konzistenciu, ale aj tak je ešte príjemná a neprášivá. Problémom môžu byť akurát tie trblietky, ktoré sa pri nanášaní nevhodným štetcom môžu rozprášiť po neželaných oblastiach. Odporúčam použiť buď prsty alebo plochý štetec a tieň nanášať na nejaký podklad - podkladovú bázu alebo mastnejší očný tieň. Nosiť ho samostatne neplánujem, podľa mňa je to efektový vrchný tieň, ktorý dokáže z líčenia spraviť zaujímavý klenot.
Obsah: 2 g
Cena: cca 3,45 €







K líčeniu vám poviem len toľko, že sa asi budem musieť naučiť s týmto tieňom pracovať, pretože s výsledkom som nebola celkom spokojná a skoro som ho ani neuverejnila. Som však zvedavá na váš názor, čo si myslíte o takýchto trblietavých tieňoch i celkovo o tomto líčení.

Postup líčenia:
  1. Základ je základ, čiže zjednotená pleť, ktorú som dnes vytvorila zmiešaním dvoch mejkapov v dosť odlišných odtieňoch (Face Stockholm a L'oréal). 
  2. Očné okolie by malo pôsobiť sviežo, aby ho ťažké tmavé farby tieňov priveľmi nezatlačili, preto som ho prežiarila svetlým tekutým korektorom Lumi Magique od L'oréalu.
  3. Nasleduje veľmi jemnučká vrstva púdru Chanel.
  4. Na úpravu obočia som použila skvelú paletku od Oriflame.
  5. Ako základ pod trblietavý tieň som použila tieň v ceruzke Gosh v neutrálnom odtieni, na ktorý som prstom pritláčala Catrice tieň, aby som si štetcom neroztrúsila všetky trblietky mimo očného viečka. Aplikácia prstom však nebola veľmi presná, tak som blendovacím štetcom (bez akéhokoľvek tieňa) prechádzala po celom očnom záhybe (banániku). Pár trblietok to rozvírilo, ale zároveň vytvorilo efekt čokoládového tieňovania.
  6. Ceruzkovým štetcom s trochou fialového trblietavého tieňa som niekoľkokrát jemne prešla aj po spodnom viečku, ale predtým som ho obtiahla ceruzkovým tieňom Gosh.
  7. Na hornom viečku som vykreslila tenučkú linku čiernou ceruzkou (Look by bipa) a štetcom na linky.
  8. Riasy dostali svoju dávku riasenky.
  9. Vzhľadom k výrazným očiam som nechela použiť nápadné líčka, preto som ich ponechala v prirodzených teplých tónoch bronzera Catrice.
  10. Pery sú v prvom prípade taktiež neutrálne - najskôr som ich celé vyfarbila kontúrkou Catrice v nude odtieni, potom som na ňu naniesla tenkú vrstvu krásneho Chanel rúžu v odtieni Secret.
  11. Druhý variant líčenia je o niečo odvážnejší, s červeným rúžom Manhattan. Pre mňa je takýto variant zaujímavejší a vôbec mi nevadí, že sú výrazné oči aj pery.





Použité produkty:


Dali by ste sa nahovoriť na takýto trblietavý očný tieň? A čo líčenie, ktoré sa vám páči viac, s neutrálnym rúžom, alebo skôr s výrazným červeným?

Pekný deň!

15 komentárov:

  1. Ten očný tieň je skutočne nádherný!♥ Veľmi sa mi páčia tie trblietky :) sama zháňam podobný :D
    A k tvojej otázke na konci článku.. ja by som k nemu dala skôr neutrálny rúž :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snáď ten svoj nájdeš aj ty :) Mňa trocha mrzí, že sa mi vtedy nepodarilo zohnať ten petrolejový, lebo pre mňa to bola vlastne len kúpa náhdradníka. Na druhej strane ho iste viem využiť, dokonca ako peknú trblietavú očnú linku :)

      Odstrániť
  2. Tieň je krásny, normálne si ho budem musieť omrknúť u nás v Dmke. Mne sa viac páčiš s tým výraznejším rúžom, má krásnu farbu a veľmi ti pristane :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa, že sa ti k tomu páči ten červený rúž. Je to síce trocha odvážnejšie, ale mne sa kontrasty celkom páčia :)

      Odstrániť
  3. Já si brousím zuby na ten petrolejový, i když mám podobný pigment od Inglotu. Zatím u nás v Rossmannu tahle limitka není, no ale nevím teda, snad to stihnu včas, vsadím se, že jsou tam zas tři kusy ne? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten petrolejový je podľa mňa trhák, trblietavé efekty robí ešte 10krát krajšie ako tento fialový, tak nech sa ti podarí uloviť ho :)

      Odstrániť
  4. Krásny je a samozrejme pekné líčenie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tento tieň sa im vážne vydaril!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Catrice ma zatiaľ stále baví a na tieni sa mi páči, že má hnedý základ, takže pôsobí decentnejšie akoby sa mohlo zdať.

      Odstrániť
  6. Štandardne krásne líčenie :) Nooo, Ja som poslednú dobu začala nosiť výraznejšie pery, keď nie pery, tak oči a to vďaka tvojim článkom a vďaka skvelému vizazistovi, ktorý ma licil počas max-factor akcie v našom meste vo fann parfumérii :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, super, Miška. Podľa fotky si typ, ktorému výraznejšie farby seknú :) Ďakujem aj za pochvalu.

      Odstrániť
  7. Teším sa, že sa páči :) A trblietavé líčenie sa tu ešte objaví...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mne sa tento tienik veľmi páči, ale viem si predstaviť, že so štetcom sa musí fakt nanášať ťažko, ja takéto trblietavé tiene tiež radšej nanášam prstami. Odlesky má nádherné a na večerné líčenie je podľa mňa dokonalý.A me sa viac páči nude verzia pier :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je inak pravda, že mám pár konkrétnych tieňov, ktoré radšej nanášam prstami ako štetcom, dokonca možno aj penovými aplikátormi. S predlžujúcimi sa večermi celkom oceňujem trblietky a lesk v líčení :)

      Odstrániť