štvrtok 16. októbra 2014

Autumn Mix & Match

Ahoj, kočky!

Spomínate si ešte na leto? Na to farebné, výrazné, neónové leto? Alebo aspoň na moju farebnú predstavu o ňom? Ja už pomaly zabúdam a pozvoľna sa poddávam temným silám jesene. Podvoľujem sa moci prírody, ktorá nás očaruje svojou dokonalou farebnou hrou a prijímam jej výzvu, kto sa s farbami vyhrá lepšie. Viem, že je neprekonám, tak ju aspoň napodobním. Veď napodobovanie je najúprimnejšou formou obdivu. Jesenný mix & match začína!

Trvalo mi možno až tri týždne, kým som dala dokopy dnešných účastníkov zájazdu. Po prvej selekcii mi vo výberovej miestosti zostávalo príliš veľa kúskov, ktoré by sa do zájazdového minibusu nezmestili. Preto sa termín výletu neustále odkladal. Z času na čas do miestnosti vstúpil nejaký nový účastník, iný zasa odišiel, ale aj tak nebolo jasné, kto ten výlet nakoniec absolvuje. Pokročilý čas však vzbudil takú vlnu nevôle, že ako vedúca zájazdu som sa musela vyjadriť a vybrať vyvolených. A zrazu to išlo samo.


Päť rúžov, desať lakov. Jednoduchá matematika, ťažký farebný výber. Výsledok prekvapil aj mňa samotnú a nakoniec si myslím, že výber bol úspešný. Ak niekoho inšpirujem, budem sa len tešiť. Je tu niečo pre každého - neutrálky, žiarivky i temné lady.


KRVAVOČERVENÁ * ČIERNA

Bez červenej by sa náš výlet neobišiel. Kto našiel ten svoj odtieň, vie, že červenú musí mať pri sebe v zálohe, veď keby niečo... Ak treba klasiku, doplní ju červený lak, ktorý má v mojom výbere jeden z najdokonalejších červených odtieňov. V prípade miernej provokácie môžem zasa siahnuť po tajomnom čiernom laku s ružovými trblietkami, ktoré sa v niektorých uhloch javiac dočervena. Takto celý look nepôsobí prvoplánovo, no stále zvodne.
lak Manhattan, Super Nails, č. 07 Superb Sparkle




BRONZOVÁ * ORANŽOVÁ * "CHROBAČIA"

Znie to ako veľmi zvláštna kombinácia. Čistá bronzová tu rozhodne nesedí, ale nevedela som prísť na jednoslovné pomenovanie odtieňa rúžu. Ten je vlastne ružovo-bordovo-hnedý s veľkým obsahom zlatistých trblietok, no vo finále na mňa pôsobí ako silný bronzový hrdina tohto obdobia. Prezradím vám, že ho čoskoro uvidíte v najkrajšom jesennom líčení, v ktorom prekonal moje očakávania a zo zadného nepohodlného sedadla autobusu sa presunul o čosi bližšie k ostatným cestujúcim. Spoločnosť mu robí chladivý stredne oranžový šťavnatý láčik a ten druchý je "chrobačí". Ako inak ho nazvať, keď vyzerá ako práve vyleštené krovky poľných chrobákov. Pre mňa ideálny mix na váľanie sa v kopách napadaného lístia...
rúž Estée Lauder, Pure Color, č. 87 Sunstone
lak Essence, LE Kalinka Beauty č. 03 From Russia With Love




VÍNOVÁ * FIALOVÁ * SIVO-BÉŽOVÁ

Do tohto mixu som sa zamilovala vo chvíli, keď som uvidela fotky. Rozmixované lesné plody sú v tomto dokonalom rúži priam cítiť a presne tak aj vyzerá, akoby som práve dojedla misku plnú šťavnatých čučoriedok, malín, ostružín. Pár kvapiek mi spadlo aj do čerstvo nalakovaného fialového laku a vzišiel z toho odtieň tajného elixíru lásky. Avšak ani sivasto-béžový láčik nezaostáva, ale vytvára  neskutočne zaujímavý kontrast. Cítim sa ako kráľovná lesa.
rúž Alverde, limitka, č. 20 Waldbeere
lak Ciaté, Paint Pots, Wait Until Dark
lak Essence, LE Love Letters, č. 03 Grey-Headed Lovebird




ČERVENÁ * BÉŽOVÁ

Slnkom prežiarená červená, tá nám tu nesmie chýbať. Je iná ako krvavá, je hravá a rozžiari každučký deň, spraví náladu. Či už zladená s lakom alebo v kontraste s béžovou, vždy ma prinúti sa usmiať. A aby ste sa mohli viac tešiť, rúž i béžový lak tu ešte uvidíte v recenzii, na ktorú sa dosť teším, pretože ten lak, hmm, ten je vážne kúsok.
rúž Manhattan, Blogger's Choice, č. 2 Papayeah!
lak Catrice, Ultimate Nail Lacquer, č. 690 Fred Said Red
lak Manhattan, Blogger's Choice, č. 002 Ni Hao In The Morning




NUDE * STARORUŽOVÁ * MORSKÁ

Niečo na každodenné nosenie, keď nemám chuť experimentovať. Neutrálny odtieň rúžu príjemne doplniť, ale aj trocha roznežnil metalický staroružový lak. Mne táto kombinácia evokuje teplú deku, knižku a čaj. Ak však treba vyraziť do mesta na kávičku, hlboká tmavomodrá na nechtoch jasne signalizuje, že trendy nikdy nemajú dovolenku.
rúž Maybelline, ColorSensational, č. 740 Coffee Craze
lak Essence, Colour & Go, č. 164 Crazy Fancy Love
lak Essence, LE Aquatix, č. 06 Under Water Love




Autobus s cestujúcimi dorazil do cieľa. Cestu si všetci užili, hoci bola dlhšia ako čakali. A teraz si spoločne užijú túto krásnu jeseň. Vy mi dajte vedieť, aké farebné kombinácie sú v tomto období vašimi najobľúbenejšími, prípadne ktorá kombinácia z mojich mix & match vás oslovila najviac.

Pekný deň!

20 komentárov:

  1. zapačila sa mi ta krvavočervena* čierna, ja popravde doma nemam žiadny červeny lak ale už dlho pozeram po nejakom ale ešte som sa zatial pre žiadny nerozhodla,a ten čierny manhattan je krasny riadne sa mi pači:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja vlastne červených veľa nemám, možno len tri a pritom sa mi dosť hodia a červená je červená, aspoň jeden červený lak treba mať v zálohe. Ten čierny lak Manhattan je dosť pekný, na nechtoch pôsobí zaujímavo.

      Odstrániť
  2. Mě se moc líbí rtěnka která je do fialova! Ta vypadá nádherně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A je aj tak krásna, tá fialová "rtěnka", tiež som z nej nadšená :)

      Odstrániť
  3. Tie tvoje nechty vyzerajú perfektne v každom odtieni laku!! Páčia sa mi všetky variácie, no najviac asi tá s červeným lakom a rúžom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Peti, sama musím priznať, že väčšina lakov sa mi hodí, čo je pre lakovú maniačku celkom pozitívum :D

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Ďakujéém! Ja som z tých farieb hneď lepšie naladená :D

      Odstrániť
  5. Ten rúž od Alverde č.20 je dokonalý, normálne som sa doňho zamilovala, má aj dobrú výdrž?:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je dokonalý, neskutočne je krásny a keďže je matný a trocha suchší, výborne drží. Dokonca ani nevysušuje. Bol to skvelý nákup.

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Ó, ďakujem :) Ale je to len zlomok mojej zbierky…

      Odstrániť
  7. neviem sa rozhodnúť. páči sa mi z každého rožka troška. ale závidím ti zbierku rúžov..och...
    ja od minulého mesiaca nosím geláče, takže neexperimentujem. teraz mám francúzsku manikúru. aspoň rúže striedam jedna radosť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na rúže mám dosť slabosť, ale snažím sa trocha krotiť pri nákupe nových a trocha viac míňať tie, čo doma mám. Striedanie farieb (čohokoľvek - rúžov, lakov, tieňov) je v dekoratívke úžasná hra, ktorá ma strašne baví :D

      Odstrániť
  8. mne sa páči kombinácia so šedým lakom:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. skvele kombinace:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na mem blogu, budu rada kdyz se pripojis:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2014/10/giveaway-design-your-own-cases-and.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Limitku od Alverde mám tiež, je krásne fialová, na jeseň ako stvorená :) Už mi k nemu len ten fialový lak od Ciaté s mašličkou chýba (i keď pár fialových veru v zbierke mám, musím si najbližšie nalakovať nechty na fialovo :) )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten rúž od Alverde ma teda poriadne prekvapil, aký je skvelý a tá farba je tak krásna. Najviac sa mi páči práve s tým sivastým lakom, ale Ciate je jeden fantastický a fantasticky krásny kúsok.

      Odstrániť