štvrtok 17. júla 2014

Líčenie: Paradise Pastels

Ahoj, kočky!

Včera Petra (PetraLovelyHair) zverejnila video s krásnym dúhovým pastelovým líčením. Inšpirovalo ma k tomu, aby som konečne vytiahla svoju pastelovú paletku tieňov z tohtoročnej jarnej limitky Dior. Pravdupovediac, veľmi ju nevyužívam, pretože má slabšiu pigmentáciu oproti ostatným svojim sestričkám. To by ma však ako správnu mejkapovú maniačku nemalo odradiť a mala by som vyskúšať všetky možné prostriedky, aby som z nej vytrieskala maximum. Stalo sa. Ja sama som s výsledkom veľmi spokojná a každú chvíľu sa odbieham pozrieť do zrkadla. Je to na mňa dosť nezvyčajné líčenie, no pôjdem takto aj do práce a som celkom zvedavá na reakcie. Musím ale povedať, že na fotkách je celé líčenie troška skreslené, pretože pleť mám opálenejšiu a aj vďaka úžaznému púdru Chanel vyzerá zdravšie a sviežejšie. Skúšala som pred foťákom rôzne pózy, bles, bez blesku, rôzne nastavenie scény, ale nevyšlo to. Líčenie očí je vlastne zachytené dosť presne, akurát si to môžete predstaviť o stupeň intenzívnejšie, avšak nie je dobre zachytený ten kontrast opálenej pleti a pastelových tieňov. Ten kontrast je naživo totiž skvelý a ja som skoro nadšená. Neberte to, prosím, narcisticky, ale tak mejakap nám má slúžiť na to, aby sme so sebou boli ešte spokojnejšie a mne to práve v tomto prípade vyšlo :)
Jediný nedostatok dnes vidím akurát v zvolenom rúži. Tu som šliapla vedľa s týmto korálovo-ružovým odtieňom. Ale už viem, že nabudúce k tomuto líčeniu doladím studený ružový perleťový rúžik Astor, ktorý síce vyzerá trocha staromódne, ale pasuje tu perfektne.

Postup:
  1. Z mejkapových zásob som vytiahla pomaly už deduška MAC-ka Face and Body Foundation v odtieni C4, ktorý som naniesla v dvoch tenkých vrstvách. Prvú vrstvu som zapracovala do pleti flat top štetcom, druhú už len prstami.
  2. Keďže líčenie očí bude veľmi svetlé, aj očné okolie by malo byť zosvetlené. Na to mi poslúžil korektor v tyčinke od Catrice. Maskovala som ním aj odtlačky po okuliaroch na koreni nosa.
  3. Mejkap som úplne jemnúčko prepúdrovala úžasným púdrom Les Beiges od Chanel, ktorý na pleti nevytvára žiadne nánosy, ale dodá jej zdravé vyžarovanie.
  4. Líčkam som dodala šťavu a trocha lesku lícenkou Essence z minuloročnej limitky Me & My Ice Cream.
  5. Obočie som tentokrát zvýraznila jemnejšie, a to tmavším odtieňom púdrového tieňa na obočie zo setu Oriflame. (Mimochodom, odkladám ceruzku, vraciam sa k púdrikom.)
  6. Aby na očiach jemné pastelové farby držali a bolo ich aspoň trocha vidieť, naniesla som na celé viečko ceruzkový tieň Stays No Matter What od Essence v šampanskom odtieni. Viac by sa mi síce hodila biela ceruzka alebo krémový tieň, ale nič také nevlastním.
  7. Na takto pripravené viečko som začala nanášať tiene v smere od vnútorného kútika oka - svetložltý tieň (v paletke v strede), do stredu viečka svetlý ružový tieň (v paletke vpravo dole) a do vonkajšieho kútila svetlomodrý tieň (v paletke pravo hore). Širším blendovacím štetcom s trochou svetlosivého tieňa (v paletke vľavo hore) som všetky farby spojila a akoby vytiahla smerom k obočiu.
  8. Na spodné viečko som nakreslila nedbalú linku zelenou ceruzkou so zlatým shimmerom z limitky Essence.
  9. Linku na hornom viečku som najprv spravila béžovou ceruzkou Alverde, ktorú som od stredu oka po vonkajší kútik prefarbila fialovou ceruzkou Essence.
  10. Béžovou ceruzkou Alverde som nakreslila aj linku na waterline.
  11. Vrchné a troška aj spodné riasy som zvýraznila čiernou riasenkou Wah Wah Woom. Škoda, že to na fotkách nevidno, ale tie spodné riasy mám teraz také dlhééé...
  12. Na pery som naniesla rúž Dior Fluid Stick v odtieni Magique, ale túto voľbu trocha ľutujem. Nehodí sa mi k tomuto líčeniu, spomínaný studený ružováčik od Astor ho doplnil perfektne.
Dajte mi vedieť, kočky, čo si o tomto líčení myslíte a či aj vy nosíte takéto "pastelky".















Pekný deň!

3 komentáre:

  1. velmi ti to pristane, dokonca aj ten ruz sa mi k tomu paci:) mozem sa opytat, vydrzi ti ta alverde kajalka na waterline? ja mam strasny problem,ze mne zatial ziadna kajalka nevydrzala viac ako dve hodky a potom sa strati alebo ulozi v kutiku oka a vyzera to odporne.inak,pastelove licenie nenosim,ale chcem vyskusat nejaku pastelovu farbicku ako spodnu linku k hnedym smokey eyes na ozivenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne viem, o čom píšeš, Baši. Aj ja to tak mám s waterline, skoro nič mi tam nedrží. Ani táto Alverde mi nevydržala dlho pekná, ale aspoň mi nezaliezla do kútika oka (to tiež nenávidím!), skôr sa akoby vytratila. Dobrú skúsenosť mám ale s ceruzkou s-he, tou dvojfarebnou čierno-bielou. Perfektne sa ňou maľuje a celkom dobre drží aj na waterline (obidve farby). Úplne najlepšiu na tento účel mám čiernu od Esteé Lauder, ale tá s-he sa jej pomaly vyrovná a je omnoho lacnejšie.

      Odstrániť
    2. Mimochodom, pastelová spodná linka k hnedým tieňom bude super. Mne sa v poslednom čase veľmi páči farebná spodná linka :)

      Odstrániť