nedeľa 20. júla 2014

Líčenie: Modern Arabic

Ahoj, kočky!

Nad podobným mejkapom som uvažovala už nejakú tú nedeľu. Ani neviem, ako to nazvať. Mega linka? To asi nie. Je to vlastne tekutá linka nanesená na celé pohyblivé viečko, padajúca k vonkajšiemu kútiku oka a zarovno pretiahnutá. Veľký zmysel to asi nedáva, no mne išlo hlavne o ten efekt. Niečo takého sa mi veľmi páči, len som nikdy nemala odvahu si to spraviť. Teraz, keď som to vyskúšala, efekt sa mi dosť zapáčil a už sa niečomu podobnému nebránim. Celkom v pohode tak vyjdem s kamoškou na kávu.
Líčenie dostalo názov "Modern Arabic" preto, lebo mne tento smaragdovozelený odtieň pripomína nejaké arabské rozprávky, či niečo tajomné, ale zároveň to grafické prevedenie mi evokuje niečo moderné, novodobé. Modré nechty to len potvrdzujú.

Postup: 

  1. Pri tomto líčení som sa pokúsila o kontúrovanie tváre dvomi odtieňmi mejkapu. Ako kontúrovací mejkap som použila tmavý tyčinkový mejkap Kiko, ktorým som si nakreslila "čiary" pod lícnymi kosťami, na okrajoch čela a nosa a na spánkoch. Svetlým mejkapon Look by Bipa som zasa vyplnila stred čela a nosa, líca a bradu. Plochým štetcom na mejkap som jednotlivé odtiene zapracovala do pleti a spojila.
  2. Okolie pod očami a pri koreni nosa som rozjasnila svetlým korektorom v pere Catrice.
  3. Pohrala som sa aj s púdrami, pričom som postupovala podobne ako s mejkapmi. Svetlým púdrom Catrice som poprášila svetlejšie miesta, tmavším bronzujúcim púdrom Dior zasa tmavšie miesta.
  4. Obočie som dokreslila čiernou ceruzkou Givenchy.
  5. Do vnútorného kútika oka a na spodné viečko som naniesla telovú ceruzku Essence Big Bright Eyes, ktorú som rozmazala dostratena.
  6. Na rad prichádza najťažšia časť líčenia, vykresliť čo možno najpresnejšie pohyblivé viečko zelenou tekutou linkou Look by Bipa v odtieni 11 Smaragd. Napokon sa mi to maľovalo celkom dobre :)
  7. V líčení som použila polovičné umelé riasy, ktoré som si nalepila do vonkajšej polovice viečok. Trocha to vidno, ale efekt sa mi páčil. Mám dosť dlhé vlastné riasy, ktoré tie umelé zvyknú vytláčať, preto s nimi musím celkom bojovať. Na riasy vo vnútornej polovici viečok som použila riasenku Wah Wah Woom.
  8. Pery zostali v útlme, ale aj tak dostali krásnu farbu vďaka svetlunkému odtieňu rúžu Chanel.





Pekný deň!

4 komentáre:

  1. a mne tu s tou šatočkou pripomínaš skôr dávnejšiu kampaň dior :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslíš tú Golden Jungle? Je dosť možné, že som sa inšpirovala tam. Zo všetkých tých informácií, ktoré denne prijmeme, sa mi to v hlave všetko pospája a takto to potom vyzerá :D

      Odstrániť
  2. Ja z Teba raz ODPADNEM !!! Do Vogue s Tebou, okamžite !!! :) Pery, líčka, mihalnice - paráda, ale tie oči - absolútne TOP ! Infikujes ma odvahou v líčení, preto ťa tak rada čítam :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja zlatá, skoro som odpadla z takého komentára :D Sama musím priznať, že vďaka blogovaniu som sa dosť odvážila a z líčenia sa u mňa stala hra, ktorá ma veľmi baví. Na celé leto chystám líčiace články dvakrát do týždňa, tak dúfam, že sa ti budú páčiť aj tie.
      Ešte raz ďakujem za tak povzbudzujúci komentár, Miška :)

      Odstrániť