štvrtok 24. júla 2014

Líčenie: Goldie Plum

Ahoj, kočky!

Nespravíme si Vianoce? Netreba ani sneh, ani ozdobený stromček, dokonca ani perníčky či darčeky. Spravme si Vianoce líčením. (Ono to malo celé vyzerať inak, zlatý tieň som pôvodne chcela použiť v slávnostnom letnom líčení. Lenže zlatý tieň si robil čo chcel a plačom a kvílením sa dožadoval lesného ovocia. Tak som mu ho dopriala, rovno na pery. A mne to celé jednoducho pripomenulo Vianoce. Presne ten čas, keď je človek plný spokojnosti a očakávania.)

Postup:

  1. Pleť som zjednotila kompaktným mejkapom Alverde, ktorý som jemnučko prepudrovala bronzujúcim púdrom Dior. 
  2. Čiernou ceruzkou Givenchy som doplnila a zvýraznila obočie.
  3. Na očné viečka som naniesla tenkú vrstvu podkladovej bázy Essence.
  4. Hlavným odtieňom líčenia očí je zlatá farba, ktorú som použila z paletky Dior (minuloročná jesenná limitka Golden Winter, paletka č. 644). Zlatý tieň som prstom "nalepila" na podklad na celé pohyblivé viečko.
  5. Taupe odtieňom (v paletke vľavo dole) som urobila oblúk po celej "očnej" kosti, aby som prehĺbila pohľad. Studeným ružovo-béžovým tieňom (v paletke vľavo hore) som namaľovala spodné viečko.
  6. Na vonkajšiu polovicu horného viečka som nakreslila silnejšiu linku čiernou gélovkou od Maybelline. Na vnútornú polovicu viečka som zasa použila zlatú ceruzku Essence, ktorú som v mieste stretu s čiernou linkou trocha pretiahla a obidve linky vzájomne spojila.
  7. Pre dramatickejší a slávnostnejší efekt som použila polovičné umelé riasy na vonkajšie kútiky očí. Riasy som ešte pretrela jednou vrstvou riasenky Wah Wah Woom.
  8. Keďže oči i pery budú výrazné, nepoužila som lícenku, akurát som pod lícne kosti naniesla trocha bronzujúceho púdra Catrice.
  9. Pery mali mať pôvodne celkom iný odtieň, ale ten zlatý tieň si vyžiadal polomatný rúž Alverde v odtieni lesného ovocia. Podľa mňa to bola dobrá voľba :)
Trocha výstrednosti občas nezaškodí, a hoci v lete máme radšej jemnejšie farby a menej líčitiek, vôbec mi nevadilo rozbiť zabehnutý stereotyp. Poznáte to?







Pekný deň!

20 komentárov:

  1. Súhlasím s Ninou - mega!:-) A ten rúžik od Alverde, čo máme rovnaký♥, a ten bronzer od Catrice, čo si tak chcem kúpiť, a tie trblietky na očiach, čo hádžu krásne ligotavé slnečné odlesky... nádherné (v každom ročnom období:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dandelijonka, ty jedna lichotníčka! Rúžik je mega a tie jeho líštičky, to sú mega kamošky <3 Bronzer Catrice je parádny, vôbec nie je tmavý, ani príliš ligotavý, je taký fajnesky, som nadmieru spokojná, tak sa budem tešiť, keď budeme mať ďalšieho spoločného obľúbenca :)

      Odstrániť
  2. Krásné líčení :) Právě teď hledám inspiraci, protože máme v rodině svatbu a tenhle look se určitě řadí do výběru :) http://nialsfashmania.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, to je také povzbudzujúce, keď mi niekto napíše, že ho moje líčenie inšpiruje. Uži si potom svatbu :)

      Odstrániť
  3. Jej to je nádherné, ja mám veľmi rada takýto štýl líčenia, tie tiene sú krásne a ten rúž ti veľmi pristane!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Peti. Tieto tiene mám veľmi rada a rúž je skvelý. Prekvapuje ma, že aj tá farba mi pristane (lebo som si ho kupovala najmä kvôli obalu, typická ja...) :D

      Odstrániť
  4. Sánka dolu... O_o
    CHIC mademoiselle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mi len Miška môže niečo také krásne napísať :) Ďakujem ti...

      Odstrániť
  5. Tie oči sú úžasnééééé, krása :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Páči sa ti to, Darinka? Tak to sa tešííím!!!

      Odstrániť
  6. Vypadáš jako panenka. Sice je to hodně slavnostní, ale pro takové líčení se vždycky najde příležitost :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že ako panenka, to je ale krásne slovo, ktoré mi bude hádam v ušiach znieť dnes celú noc :)

      Odstrániť
  7. wau, máš krásnu pleť a líčenie k tomu topka!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pleť mám síce v celkom dobrom stave, ale za veľa vďačím mejkapom, ktoré mi mometnálne robia vážne dobrú službu. Asi existuje niečo také, ako šťastné mejkapové obdobie, lebo sa v ňom práve nachádzam :D Hihi, dúfam, že to vydrží :)

      Odstrániť
  8. och uzasne foto, fakt ti to sekne..ja by som to nazvala goldie plum glam :-) inak ten ruz je tak malo vyrazny, alebo to spravili foto? Lebo ja som si ho chcela kupit a zdal sa mi velmi tmavy...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dorotka :) Ten rúž sa dá parádne vrstviť a regulovať tak jeho sýtosť, pretože je trocha "pevnejšej" konzistencie. Ja som si ho naniesla v slabšej vrstve, lebo som už nechcela príliš prebíjať oči, no farebne mi to tak ladilo. Inak je to veľmi fajn rúžik :)

      Odstrániť