piatok 11. júla 2014

Jolie Blue

Ahoj, kočky!

Modrú na nechtoch často nenosím, hoci sa mi na druhých veľmi páči. V zbierke mám asi len dva tmavomodré laky, jeden z nich je skoro čierny, a jeden svetlulinký perleťový. Hľadala som však modrú krémovku, ktorá by mala farbu letnej oblohy. A že to bolo náročné hľadanie. Pokukovala som síce po jednom studenom svetlomodrom od Maybelline, ale nikde som ho nenašla. Napokon mi padol do oka kúsok v tak krásnom odtieni, že hľadanie ideálnej modrej môžem hneď ukončiť.

RIVAL DE LOOP, LE JOLIE FLEUR Č. 03 JOLIE BLUE

Vôbec som nečakala, že z modrého laku sa stane môj obľúbenec. Tento lak ma ale dostal viacerými dôvodmi a ja vám ich všetky prezradím. Čím však začať. Vôňou! On totiž prekrásne vonia. Nevedela som, že ide o voňavý lak, hoci je to na fľaštičke zreteľne napísané. Tak ale, kto by veril "voňavému" laku, nie? Len čo som si nechtíky nalakovala, čudovala som sa, kde sa berie tá príjemná ovocná vôňa. A fakt mi chvíľu trvalo, kým som pochopila, že vychádza z mojich čerstvo nalakovaných nechtov. Na fľaštičke sa píše, že je to vôňa čučoriedok. Nie som si tým celkom istá. Istá som si ale tým, že vôňa je veľmi príjemná a ovocná. Cítiť ju celkom intenzívne aj pár hodín po nalakovaní, dokonca ešte druhý deň som ju cítila, keď som si nechty dala do blízkosti nosa. Paráda! Dokonca pri lakovaní ani necítiť ten typický "lakový" zápach. Trocha ľutujem, že som z nekúpila aj ostatné odtiene, lebo boli síce krásne, ale podobné už aj tak mám.
Prejdime k samotnému laku. Je to krásna modrá krémovka, naozaj farba letnej oblohy, ktorá sa neskutočne dobre lakuje. Odtieň je dosť chladný, predože má silný sivý základ, na slniečku však necháva vyniknúť tú modrú. Lakovala som v dvoch vrstvách, ktoré mu úplne stačia na plné krytie, hoci priznávam, že na prostredníku je viditeľná malinká lysynka. Keďže som na nechty chcela použiť aj nejaký nail art, veľmi ma to netrápilo. Páči sa mi tenší štetček, s ktorým sa výborne manipuluje a nechty som si nalakovala hádam aj bez akéhokoľvek zájdenia lakom na pokožku.
Minule som sa sťažovala, že mi teraz laky dlho na nechtoch nevydržia, pretože sa mi končeky dosť štiepia. Lenže tento lak držal perfektne celé tri dni, nikde ani šupinka odlúpnutá či ošúchaná. Tak teraz neviem, či mi náhodou parádne nezacelil nechtíky. Tradične som pri lakovaní použila podlak i nadlak.
Lak má jedinú chybičku - na Slovensku ho nezoženieme :(
Obsah: 10 ml
Cena: niečo do 2 eur, ale nepamätám si presne

Tu je lak dosť osvetlený bleskom, takže trocha viac žiari. Za bežného denného svetla je viac viditeľný jeho sivý podtón, odtieň na ostatných fotkách zodpovedá skutočnosti.






Farba ma veľmi lákala k nejakému nail artu. Keďže v tomto smere až tak šikovná nie som, zvolila som jednoduchý chanelovský štýl tvídovej látky. Ťahalo ma to k bielej farbe, takže som bielym lakom Look by Bipa (štetček som zbavila väčšiny farby) spravila niekoľko vertikálnych a niekoľko horizontálnych ťahov, a bolo. 



Myslíte, že v prípade tohto laku platí "modrá je dobrá"? Mne sa teda pozdáva.

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Tak to je krásna farba a voňavý lak? Taký som ešte nemala. Závidím, že máš možnosť navštíviť Rossmann, podľa mňa na Slovensku veľmi chýba :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Farba je krásna, lak hneď zožal úspech. A tá vôňa ma celkom dostala. Keď ho otvorím, cítiť ho ako klasický lak, ale už pri lakovaní a najmä po ňom je jeho vôňa fakt príjemná ovocná :)
      Rossmann je skvelá drogéria a tiež sa teším, keď sa mi tam raz za čas podarí dostať. Čo sa týka dekoratívky, stále tam majú nejaké zľavy.

      Odstrániť
  2. Barva je krásná, ale mě tentokrát víc zaujala ta vůně, protože voňavý lak jsem ještě nikdy neměla, ale ráda bych vyzkoušela. Zrovna nedávno o jednom voňavém laku mluvila i Lisa Eldridge, ale ta měla myslím Revlon.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tých voňavých lakoch Revlom kedysi tuším písala aj Rendy, ale pokiaľ si dobre pamätám, veľmi nadšená nebola. Ja som spočiatku netušila, že ten lak má voňať, až pri lakovaní som sa čudovala, čo to môže byť. Fakt sranda. Ak sa mi v blízkej dobe podarí dostať do DE, kúpim si ešte aspoň béžový, ktovie, ako bude voňať ten. Ale bola to len limitka...

      Odstrániť
  3. Odstín je překrásný ♥ A ten nail art moc povedený. Však v jednoduchosti je krása. :)
    Jinak voňavé laky mám dva a to od Ruby Wing. Je to super, když tak voní. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtieň je fakt super, je to nádherná farbička. A tá vôňa ma dosť prekvapila, no je to príjemné, keď namiesto zápachu ucítim niečo pekné :)

      Odstrániť