utorok 1. apríla 2014

March FAVOURITES

Ahoj, kočky!

Tento mesiac sme tu skoro nemali ani pravidelný príspevok o obľúbených výrobkoch za uplynulý mesiac. Poctivo som so do diára zaznamenávala, čo som rada používala, avšak niečo sa pokazilo. No, pokazila sa moja pleť. Asi to pozná väčšina z vás, raz za čas sa pleť vzbúri a prestane jej vyhovovať všetko, o čom ste si mysleli, že budete používať večne. Stalo sa. Moja pleť sa zrazu vzbúrila proti skvelému mejkapu Lancôme, opäť si bláznivo obľúbila púder Catrice, nevyhovovali jej žiadne krémy, vadili jej obľúbené odličovacie tampóny... Toto som u seba dávno nespozorovala. Pripisujem to aj tomu, že som bola chorá a telo tiež reagovalo, no dúfam, že sa zasa všetko vráti do normálu. Napriek tomu sa napokon pár obľúbencov našlo...


Musím začať lakmi na nechty, lebo práve v tejto oblasti sa mi v marci darilo. Natrafila som na dokonalú lakovú limitky Luxury Lacquers od Catrice, a hneď som si tam našla svojich obľúbencov. Všetky laky, ktoré na fotke vidíte, sú nádherné. Môžem dokonca povedať, že sú jeden krajší ako druhý a najkrajší je vždy ten, ktorý mám aktuálne na nechtoch. Limitka je dostupná aj na Slovensku, tak vám všetkým odporúčam poobzerať sa po nich. U mňa už môžete nájsť niektoré aj nafotené (tu, tu a tu) a čoskoro pribudnú ďalšie. Insta-Dri nepotrebuje ani ďalší komentár. Je to jednoducho vychytávka, ktorú musí mať každá nechtová maniačka.


Zo škatuľky zásob dekoratívky som vytiahla jednu mňamku - ten najcukríkovejší rúž na pery Swarovski. Kúpila som ho už dávnejšie vo Swarovski svete vo Wattense (Rakúsko) a myslím, že nikde inde sa ani kúpiť nedá (ale to neviem určite). Okrem toho, že balenie je prekrásne, v štýle parfému Aura, rúž je krémový, skoro až balzamový, jeho vôňa je to, čo z neho robí objekt túžby. Vonia ako skvelé šumivé ovocné cukríky po celý čas, čo ho mám na perách. V dm-ke som našla parádne očné tiene v studených prírodných odtieňoch. Sú od s-he a stoja za vyskúšanie. Ich výdrž síce nie je celodenná, ale za tých pár eur rozhodne stoja. Keďže moja pleť akosi prestala spolupracovať s mejkapom, vytiahla som nepoužívaný CC krém od Max Factor. Nie je to nejaký zázrak, vlastne vo všeobecnosti to nie je môj obľúbenec, no v ťažkých chvíľach ma vie celkom podržať. A ten púder Catrice mi zasa celkom vyhovuje, preto sa znova dostal do tejto rubriky.


Nakoniec tu máme ďalšie veci, ktoré som dlhšie nepoužívala, ale teraz som ich znova objavila. Ťažšieho Aliena Essence Absolue som odložila na chladnejšie mesiace a vytiahla som diorácky Hypnotic Poison. Nie je to moja naj vôňa, ani ju na sebe necítim celý deň, hodí sa mi však na tieto volnejšie dni. Na fb som sa chválila, že som sa konečne naučila používať orezávatko. V čase, keď moj pleť reagovala na každý dotyk omnoho intenzívnejšie, mi skvele poslúžilo pri úprave obočia. Ale pinzeta je pinzeta... Teraz príde mierny šok. Stále sa tu dušujem, že odkedy som si prvýkrát spravila vlastný domáci píling, žiadny drogérkový nechcem. A tu ho máš! Na obranu len dodávam, že túto tubu som si veľmi dlho šetrila a odkladala, pretože som si ju priniesla z dovolenky a nedá sa bežne zohnať, vonia aj vyzerá ako medovo-škoricový krém a mám chuť ho radšej zjesť ako nanášať ho na pokožku. Lenže povedala som si, že nemá zmysel ho odkladať, radšej si ho užijem do konca.


Zažívaje aj vy takéto pleťové výkyvy? Čo vás v takých chvíľach zachraňuje?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Mne sa bežne stáva, že jednu dobu si na pleť môžem dávať "všetko čo chcem," a potom o pár dni neskôr moja pleť zle reaguje aj na čistiaci gél, ktorý mám od la roche posay no a potom si už s ňou neviem rady...Ten rúž od Swarovski vyzerá skvelo, ani som nevedela, že vyrábajú aj rúže.

    http://beautyandfashiontipsbynicol.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teda, u mňa je to teraz extrém. Aj mastnejšia pleť na nose sa mi totiž začala "šúpať"! Nechápem.
      Rúžik je fakt super, ale dá sa asi kúpiť v tej jedinej predajni vo Wattense.

      Odstrániť
  2. Joj ten peeling má krásny obal..:) Moja pleť je v jednom výkyve stále..:/ Osvedčil sa mi sudokrém- zinková masť, ale len na noc a ak potrebujem "vysušiť.." Suchá pleť mňa nebude trápiť asi nikdy (ani moja 66 ročná babka nemá suchú pleť, o mamine ani nehovoriac)..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nad tým sudokrémom už dlhšie uvažujem. U kamošky som videla aj také celkom malé balenie…

      Odstrániť
  3. podla mna ten peeling vyzera skvostne! bola by skoda vyhodit ho :)
    Ak mas rada NIVEU pozyvam na na giveaway o uplne nove telove mlieka, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu. A ako krásne vonia. Ako také sladučké koláčiky :)

      Odstrániť