štvrtok 17. apríla 2014

Gosh podkladová báza pod mejkap

Ahoj, kočky!

Práve testujem jeden mejkap, s ktorým si neviem rady. Ide o dosť zvláštny výrobok od značky, ktorá mala mejkapy vždy veľmi kvalitné, preto nechápem, kde spravili "soudruzi z Dederónova" chybu. Práve zúfalá situácia so spomínaným mejkapom ma naviedla zaloviť v mojej zázračnej škatuli plnej kozmetiky (novej alebo práve nepoužívanej) a vytiahnuť odtiaľ podkladovú bázu.

Dodnes si pamätám sitáciu spred skoro piatich rokov, keď som v jednom švajčiarskom supermarkete objavila v stojane značky Maybelline malinkú sklenenú nádobku s transparentným čudom pastovitej konzistencie. Mali tam aj tester. Ďobla som prstom do tej zvláštnej hmoty a drobučkú kvapku som si rozotrela na chrbát ruky. A zažila som mierny šok. Teda dosť veľký šok, lebo som utekala za T. ku kase, aby som mu ukázala, čo sa stalo s mojou pokožkou na ruke. Tá bola zrazu úplne hladká a jemná. T. zostal asi šokovaný zo mňa, lebo mi tú nádobku (ktorú som si prezieravo zobrala zo stojanu, aby bol aj T. v obraze) vzal z ruky a položil k nákupu. Takto som sa stretla s podkladovou bázou pod mejkap. Neskutočne som si ju chránila, vždy som používala len kvapôčku (a vždy to množstvo stačilo na celú tvár) a bola som unesená z efektu. Lenže to balenie malo len 7 ml (!!!), stálo v prepočte asi 10 € a nedalo sa kúpiť na Slovensku (dodnes na u nás nedá kúpiť). Hoci mi báza vydržala dlho, hľadala som náhradu. Po dosť dlhom čase som si vybrala...

GOSH, FOUNDATION PRIMER CLASSIC

Nebola to kúpa po dôkladnom premyslení a prečítaní množstva recenzií. Jedného dňa som sa rozhodla, že už potrebujem bázu. Bolo to (aké prekvapivé!) práve vo chvíli, keď som blúdila parfumérkou. Do oka mi padli dve, vzhľadovo takmer rovnaké bázy dvoch značiek. Rozhodla som sa pre tú známejšiu značku, hoci bolo o pár eur drahšia. Ako je vidieť na fotkách, minula som už pol balenia, čo by mohlo predznamenávať moju spokojnosť s výrobkom. Spočiatku som bázu používala denne pod mejkap a bola som dosť spokojná. Efekt vyhladenia pleti bol viditeľný, hoci nie až tak krásne ako pri báze Maybelline. Nezaznamenala som ani drolenie na pleti pri kontakte s mejkapom. Bolo aj očividné, že mejkap s bázou vydrží dlhšie a pekne sa navzájom dopĺňajú. Toto všetko stále platí, no máme tu aj nejaké ale. Nevyhovuje mi totiž konzistencia. Pre mňa je báza Gosh príliš tekutá, preto ten efekt vyhladenia a výdrže nie je až tak ohromujúci, ako som bola zvyknutá. No a keď si už na tvár naplieskam silikónovú masku, očakávam maximálny efekt, nie iba čiastočný. Všetko ostatné hodnotím pozitívne: jednoduché balenie, praktická pumpička na hygienické a presné dávkovanie (hoci ja ju nestláčam úplne), na tvári sa nedrolí, je neparfumovaná. V poriadku je aj obsah 30 ml a cena cca. 14 €. V mojom prípade určite nejde o výrobok, ktorý si znova kúpim, ale ak hľadáte fajn bázu, táto vám môže vyhovovať. Dokonca si myslím, že je vhodná najmä pre začiatočníčky, ktorým takáto tekutejšia konzistencia bude vyhovovať viac pre jej jednoduchosť zapracovania do pleti.








Používate podkladové bázy pod mejkap? Denne alebo len príležitostne? Máte nejaké tipy na vyskúšanie?

Pekný deň!

2 komentáre:

  1. Ja používam bázu od La Roche Possay. Používam ju každý deň a je úplne super! :)


    http://beautyandfashiontipsbynicol.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, že ani neviem, že majú aj podkladovú bázu. Ale dík za tip :)

      Odstrániť