streda 26. februára 2014

Nude nie je žiadna nuda

Ahoj, kočky!

Zrejme ste už zaregistrovali kozmetickú vlnu, ktorá sa vo väčšej či menšej intenzite neustále vracia - NUDE. Čo sa týka osobnej vizáže, mám celkom rada farebnosť, výraz, živosť, no rada to z času na čas oživím niečím prirodzenejším. Značka Maybelline pred časom vyšla na svetlo kozmetického sveta s novou kolekciou rúžov v neutrálnych odtieňoch. Trocha zvláštne, že som na rúže najskôr natrafila znenazdajky v drogérii a nie na internete a na blogoch. A ako znenazdajky sa objavili, tak aj vymizli. Nestačila som si ani odfotiť displej v stojane, našťastie sa mi podarilo ukoristiť aspoň jeden odtieň rúžu.
Keďže som displej s rúžmi nestihla odfotiť, hľadala som nejaké oficiálne foto na internete. Našla som vlastne len jeden typ kampane, no tam sa nedozviete nič o odtieňoch. Cudzie fotografie kradnúť nechcem.

V Európe je v ponuke 6 odtieňov od celkom bledučkej púdrovej farby až po tmavú čokoládku. V predajni som si všetky odtiene prezrela nanesením na pokožku ruky a trocha som váhala s výberom. Mala som záujem skôr o nejaký svetlejší odtieň, avšak zo skúsenosti vo veľmi skorom školskom veku viem, že také ja nosiť nemôžem, ak sa nechystám na zasadanie zväzu hrôzy. Najtmavší by sa mi aj páčil, ale musela by som naň byť minimálne mulatka. Výber sa teda pekne zúžil, no stále som váhala. Lenže chcela som nejaký oficiálny nude odtieň.


Vybrala som. Taký celkom neškodný odtieň, ale aj tak si naň vlastne zvykám. Farba mi veľmi pripomína karamelové latte macchiato. Dokonca keď sa na jeho tyčinku pozerám, chcela by som si z nej trocha nastrúhať na mliečnu penu. Samotný odtieň je č. 740 s názvom Coffee Craze. Vôbec však nedokážem odhadnúť podtón tohto rúžu, chvíľami sa mi zdá byť chladný naružovelý, potom zasa teplejší nažltlý. Keď si ho dám na pery, objavia sa v ňom chladivé fialové tóny (čo sa na fotkách nepodarilo ukázať). Zdalo by sa, že rúž v prirodzenej farbe nebude náročný na ostatný mejkap, ale nie je to tak. Ak si ho chcem dať, musím mať dokonale nalíčenú tvár - bezchybná pleť, výraznejšie obočie a hlavne zdravé líčka, inak budem vyzerať nedzravo, až mŕtvolne.
Vyzerá to tak, že ho len tak ľahko neminiem. V balení je teda riadny "klacek", ktorý nie je žiadny mäkkýš, čo by sa vo veľkom uvoľňoval na pery. Je skôr suchší, no na perách je už pekne krémový. Hoci má polomatný finiš, pery nevysušuje. Výdrž je taká bežná, ak pijete, snaží sa odolávať, s jedlom ho však spapáte tiež. Balenie je klasické maybellinovské - pevné, hranaté, nudné.









Ako vidíte na fotkách, mala som trocha problémy farbu rúžu zachytiť. Skúšala som rôzne pozície, aby som ho zachytila v tom najlepšom svetle. Zvláštne však je, že tá farba je reálne zachytená aj na fotke na ruke, aj na posledných dvoch fotkách, kde už bolo slabšie svetlo. No a vidíte, všade vyzerá inak.

Na záver len poznámka: Som prekvapená, ako komplikovane sa môže v dekoratívke správať jeden celkom obyčajný nude odtieň. Som však rada, že takýto rúž v zbierke mám, je pre mňa výzvou hrať sa s ním.

Už ste niekde túto edíciu rúžov videli? Láka vás?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Túto kolekciu som videla zatiaľ iba na nete.. Ale rúž vyzerá na tvojich perách naozaj krásne.:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) No ako píšem, musím si naň zvyknúť. Zvláštne, že nemám problém nosiť výrazné pery, ale takéto hnedasté sú u mňa trocha extrém :D

      Odstrániť
  2. Tak ja som tiez o tejto Nude kolekcii ani nepocula, ani ju nevidela. A musim priznat, ze ma zaujala. Tie ruze musia byt krasne, nude na perach, to ja mozem. Snad sa jej dockame, iste by som si vybrala. A tento, co mas ty, by bol jeden z adeptov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde, tie rúže vyzerali ako také čokoládky, veľmi mňamkovo :) Úplne inak sa na ne pozerá ako na rôzne ružové a červené, ktoré sú už opozerané. Je to príjemná zmena. Snáď sa ti podarí ich niekde nájsť.

      Odstrániť
  3. Ja tiez nude nemusim, ani mi podla mna nepristanu, ale mat jeden taky podla mna neskodi a suhlas, myslim, ze ti pristane...
    http://www.mojetvojenase.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, nejaké nenápadné líčitko treba mať v zbierke. Tým som si svoju kúpu odôvodňovala.

      Odstrániť
  4. tuto kolekciu zboznujem :) nasla som par odtienov u nas v drogerii a vybrala som si odtien 710 sultry sand-co je uplne korektorova farba,resp. nude v pravom slova zmysle.samozrejme ho nepouzivam samostatne ale "zosvetlujem" si nim ine ruze,co vytvori perfektny "pastelovy" efekt.najcastesie ho pouzivam na ruz na pery v ceruzke od elfu(matte lip pencil),ktora dost vysusuje- tvoria spolu dokonale duo,elf mi doda uzasnu dlhotrvajucu farbu a maybelline to trosku zosvetli a prijemne hydratuje :) dokonca maybelline ma krasnu kokosovu vonu. robim si zalusk este na 732 brazen beige,co je tiez velmi svetla nude,ale podla fotiek na nete s trosku peach nadychom,podla mna viac samostatne nositelne,ale nemozem ho nikde najst :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pripomenula si mi tú vôňu... Stále neviem nájsť vhodný popis, lebo pre mňa je to mix kokosovej, púdrovej a takej tej starodávnej rúžovej vône. A ešte si mi pripomenula, že mám vlastne ešte jeden nude lesk (Apocalips v najsvetlejšom odtieni 100 Phenomenon), ktorý taktiež nepoužívam samostatne, ale zosvetľujem ním iné rúže. Najčastejšie dermacolácky Lip Seduction 04, čo je skvelé jarné combo, ktoré zrejme začnem čoskoro znova nosiť :)

      Odstrániť