nedeľa 9. februára 2014

IKEA haul

Krásne nedeľné predpoludnie všetkým!

Minulú sobotu som bola po veľmi dlhom čase na nákupoch v Ikei (nech sa to komukoľvek nepáči, ja si to budem skloňovať). A to si viete predstaviť, ako som tam zasa ochkala nad všetkými dózičkami, sviečkami, miskami, a najmä kancelárskymi potrebami. Hoci tých kancelárskych serepetičiek tam nemali veľa, ja som pri nich strávila snáď aj 20 minút vyberaním toho, čo "naozaj potrebujem". Väčšina z vás ten pocit asi pozná, keď viete, že niečo nepotrebujete, no bez niečo sa z obchodu pohnúť nemôžete. Ja som sa, našťastie krotila viac než dosť, nekúpila som si ďalších päť nalepovacích bločkov, nemohla som však odolať zápisníku (kúpila som si len jeden jediný) a dvom papierovým škatuliam.



Zápisník je z kolekcie HISTORISK a v jeho dizajne sa prelína história s novodobou módou - historický motív parfému s neónovou ružovou. Mala som trocha problém s výberom motívu (je ich 10 a všetky sú na zadnej strane zápisníka zobrazené; u mňa foto nižšie), no napokon to vyhral parfém. Asi preto, že som ho v ruke držala najdlhšie. 


Čuduj sa svete, zápisník som už na pár stranách zapísala! Čím? Perom a poznámkami k článkom na blog. Rozhodnutie vybrať si motív parfému bolo teda viac než príznačné.


Tu sú ostatné motívy zápisníkov. Brala by som aj ten druhý motív so vzducholoďou a piaty motív s čajníkom. Čo si o týchto uletených motívoch myslíte, páčia sa?


Škatule a škatuľky, to bude asi ďalšia z mojich úchyliek. Vždy sa mi páčili zaujímavé škatule a najradšej by som do nich poskrývala všetky moje drobnosti. Ak je niečo v škatuli je to pre mňa vlastne pekne uložené a neirituje ma pohľad na množstvo vecí, ktoré sa v domácnosti vyskytujú, ale teší ma pohľad na peknú (plnú) škatuľu a pocit usporiadanosti. Neviem, čo napísať k týmto škatuliam. Sú prekrásne a ak na ne ešte niekedy natrafím, zrejme dokúpim ďalšie. Ich čierno-biely dizajn s výraznými neónovými prvkami je dosť efektný, no a to skladanie... Skladanie ide samo, len k sebe trocha poposuniete protiľahlé strany, a tie sa k sebe pevne pripoja magnetom. Škatule sú pevné a dajú sa opätovne rozložiť. Pôvodne som si ich kúpila na šminky, avšak tú väčšiu mám zatiaľ prázdnu.





Do menšej škatuľky sa mi pekne zmestia diorácke paletky s piatimi tieňmi. Už čoskoro by tam mala pribudnúť ďalšia :)


Pekný zvyšok výkendu!

2 komentáre: