sobota 15. februára 2014

Dior Trianon, paletka č. 234

Ahoj, kočky!

Povalentínované?
Či už tento sviatok slávite alebo nie, pozrite sa na môj valentínsky darček. Darovala som si ho sama, a zároveň som ho dostala. Ako je to možné? No, frajer mi naň tak trocha prispel...
Paletku piatich tieňov z jarnej limitky Diora Trianon som zháňala dosť dlho. Raz som si ju skoro kúpila v parfumérke, ale nahovárala som si, že na nete ju určite nájdem za lepší peniaz. Mýlila som sa. Na stránke, kde som ju našla, ju už nemali. Až ma to prestalo baviť a predvčerom som v nákupnom ošiali zavítala do inej parfumérky, kde som ukoristila posledný kus. Za najvyššiu cenu akú som za paletku videla!

5 COULEURS, TRIANON EDITION, Č. 234 PASTEL FONTANGES

Našťastie, ani prehnaná cena 57,95 € neznižuje krásu celej paletky. Chladné pastelové odtiene, ktoré sa v nej nachádzajú sa len tak ľahko nevidia. Ak niekto spraví pastelové tiene, väčšinou majú teplý žltkastý podtón, čo sa mi až tak nepáčia. Zato pastely s chladným podtónom sú pre mňa skvelou výzvou na skúšanie nových kombinácií. Túto paletku som chcela predovšetkým ako doplnkovú k studeným hnedým tieňom. Keď si ju však obzerám, ten najtmavší sivastý tieň sa javí byť skvelým základom pre pastelové tieňovanie. Neviem sa už dočkať chvíle, keď si tiene a ich kombinácie na sebe vyskúšam.
Balenie paletky je klasické diorácke - plastové, modré, so striebornými prvkami, v zamatovom vrecúšku a v papierovej škatuľke. Obsahuje dva aplikátory, ktoré predávajúca nazvala "dvomi úžasnými aplikátormi", ale každá si budeme myslieť svoje. Reliéf tieňov je veľmi vydarený - romantické mašličky akoby zo starodávneho zrkadla v šatniach baletiek. V strede písaným písmom napísané Dior, čo sa mi páči viac ako obyčajné CD. Zdá sa mi, že práve v jarných limitkách sa u Diora s reliéfmi trocha pohrajú, vždy sú milé a originálne.
Samotné tiene ma však máličko sklamali v jednej veci. Pigmentácii. Ich štruktúra je jemná a maslová, majú svoj typický lesk, no mohli by farbiť o niečo intenzívnejšie. Predovšetkým stredný žltkastý tieň je akýsi nemastný-neslaný. Vyzerá to tak, že z neho bude skôr len nejaký efektový tieni, ak vôbec. Ostatné tiene sú na tom s pigmentáciou lepšie. Uvidím, ako sa budú správať na viečku, možno budem musieť vytiahnuť aj podkladové bázy. Na druhej strane sa vlastne aj teším, že líčenie s nimi bude trocha jemnejšie, veď sú to jarné farby, takže aj líčenie bude skôr o náznakoch...











PS: Z tejto limitky som si chcela zadovážiť aj farbu na líčka. Našťastie som pred kúpou vyskúšala testery a zistila som, že tam to s pigmentáciou tiež nie je najlepšie. Vrstvením sa farba síce zintenzívňovala, ale veľmi mierne. Neviem, neviem, čo nám tým chcú od uja Diora odkázať.

Máte z limitky Trianon už niečo odskúšané? Dajte mi vedieť.

Pekný deň!

11 komentárov:

  1. tá cena!! až sa mi oči pretočili ! ale je krásna to hej

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá cena hnevá aj mňa. Strašne predražená, ale veľmi som ju chcela... :)

      Odstrániť
  2. Tie mašličky sú naozaj rozkošné.:) Farby veľmi pekné, to musím uznať.. Z kolekcie Trianon nemám nič, ani neplánujem.. Ale objednala som si "Meteoritky" z novej kolekcie..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, tak tieto nové meteoritky zvažujem aj ja, páči sa mi, že si môžem teraz vybrať odtieň. Na druhej strane váham, či by som ich využila, lebo rozjasňovačov mám už dosť a nikdy ich neminiem :D

      Odstrániť
  3. Krasna paletka. Netrap sa, aj ja som si moju prvu paletku- vianocnu Five golds kupila a presne posledny kis v parfumerke za 60 E. Potom uz tie dalsie som nad 40 nesla. Z jarnej kolekcie este nemam ziadnu, skor ma vzdy lakaju tie vianocne, pripadne jesenne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pardon- kus :-) A prosim neprestavis si to overovanie ciselnym kodom pri komentaroch?

      Odstrániť
    2. Ja mám zasa najviac jarných, už 4. Prosím ťa, kde kupuješ tie paletky pod 40 eur? Máš nejakú overenú stránku na webe?
      Veľmi ti ďakujem za upozornenie, že moji milí čitatelia musia pre pridanie komentára podstúpiť tú nepríjemnú tortúru s číselným kódom. Všetkým sa takto ospravedlňujem (viem, aké je to otravné), ale verte mi, bola som presvedčená, že túto možnosť som nikdy v nastaveniach nezvolila. Dúfam, že už to tu nikomu nebude znepríjemňovať komentovanie :)

      Odstrániť
    3. No takych stranok je vela, takze, ked po nejakej konkretnej pasiem, tak nahodim do googleu a hladam. Pripadne vyuzivam tie kupony do Fann- narodeninove a tam je -15 E na nakup, tak uz to v konecnom dosledku je okolo 40 E. Inak, ja som o tom aj pisala clanok na blogu, ved ty si myslim aj komentovala. Cize len hladat, hladat. Urcite sa da najst aj tato tvoja za menej. Ale uz nehladaj, teraz, ked si ju kupila,lebo ta trafi :-D

      Odstrániť
    4. Zisťujem, že som dáka divná, lebo ja som tie poukážky do Fann ešte nikdy nevyužila, a to na blogoch stále kočky píšu "to som si kúpila vďaka poukážke vo Fann-ku". Mám totiž jednu zlú skúsenosť, keď pani predavačka v tejto parfumérii oznámila, že poukážky neplatia na dekoratívku Dior. Ale za vyskúšanie nabudúce nič nedám.
      S internetom je to tak, že ja mnohým stránkam akosi neverím, a tie, ktorým verím, nenápadko zvyšujú ceny :( Ale máš pravdu, budem hľadať poctivejšie ;)

      Odstrániť
  4. Paletka se mi taky moc líbila, ale nakonec jsem zvolila rtěnku na rty, takovou tu trochu do oranžova. Docela mě měrzí, že Dior má ty stíny celkem drahé a pigmentaci bych možná očekávala o něco lepší, Ale tak nikdo mě nenití, abych si to kupovala, že :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V ostatných paletkách, čo mám doma, som s pigmentáciou práveže spokojná, akurát v tejto sa mi zdá byť poslabšia. No tá cena je fakt prehnaná :( Mňa vlastne ešte zaujal lesk, taký výraznejší ružový bez trblietok.

      Odstrániť