nedeľa 23. februára 2014

7-dňová energizujúca kúra Balea

Ahoj, kočky!

Koncom januára som sa nechala poriadne "oblbnúť" fejsbúkovou fanpejdž DM drogérie. Okrem iného tam zverejnili fotku pekného balíčka so siedmimi pleťovými amplulkami. Kadejaké ampulky ma teda lákajú už peknú dobu, no akosi vždy odolám, resp. si nikdy neviem vybrať tie, ktoré by mojej pleti mohli najviac ulahodiť. Ako tvor ľahko ovplyvniteľný reklamou a pekným obalom som však tentokrát okamžite našľapala do najbližšej déemky a ampulky bláznivo hľadala. Našla som. Vyskúšala. A toto som si za ten týždeň používania poznačila do zápisníka...

7-DŇOVÁ ENERGIZUJÚCA KÚRA


Kúra vyzerá už na prvý pohľad veľmi lákavo a dosť "uveriteľne". Sľubuje trojfázovú starostlivosť o pleť, ktorá v sebe zahŕňa tri druhy ampuliek: osviežujúcu, hydratačnú a energizujúcu. Páči sa mi, ako je v balení naznačené používanie ampuliek. Vyvoláva to vo mne pocit profesionálne pripraveného konceptu starostlivosti. Ampulky sú sklené a treba ich opatrne zlomiť v označenom zúženom hrdle. To ide celkom ľahko, no stalo sa mi, že z jednej ampulky sa mi odlomil maličký kúštik skla. Musela som byť opatrná, aby sa mi sklo nedostalo aj na pleť. Obsah ampulky som si vyliala do dlane, odkiaľ som si produkt druhou rukou nanášala na pleť. Konzistencia ampuliek je dosť tekutá, skôr vodová ako olejová. Kúru som aplikovala vždy večer pred spaním, pričom som používala aj nočný krém a tešila som sa na ráno, ako si budem obzerať vynovenú žiarivú pleť.
Obsah: 7 x 1 ml
Cena: 4,45 €




Osviežujúca ampulka
Tekutina osviežujúcej ampulky bola jediná mierne gélovitá, ale naozaj len mierne. Voňala pekne kvetinovo a na pleti bola príjemná. Keďže som však ampulky používala ako nočnú kúru, nejakú sviežu pleť som si nevšimla. Ráno bola pokožka rovnaká ako vždy. Avšak táto ampulka mi bola zo všetkých troch najpríjemnejšia.


Hydratačná ampulka
Keď som na tretí deň rozbila hydratačnú ampulku, zarazil ma výrazný, akoby zatuchnutý, odér. Po vyliatí obsahu do dlane ma zarazila reakcia tekutiny - robil sa v nej akýsi biely povlak. Mala som obavy dať si to na tvár, ale chcela som tú kúru otestovať, tak som sa odhodlala. Našťastie to s pleťou nič zlé nespravilo, no nevšimla som si ani žiadne zázraky.


Energizujúca ampulka
Našťastie aj táto ampulka voňala príjemne kvetinovo, tak som si ju s chuťou naniesla na pleť. Prílev energie som síce veľmi nepocítila, ale chcem veriť, že pleť si z nej niečo dobré ukradla.


Záver:
Je mi ľúto hodnotenia, ktoré teraz napíšem, ale inak nemôžem. Kúru som si kupovala naozaj v slepej dôvere, keď som si na FB prečítala, čím všetkým je nabitá. Boli to samé chuťovky ako esencia z kvetu japonskej čerešne, hodvábne proteíny, ginko biloba, extrakt z lotosových kvetov. V predajni som si nepozrela zloženie výrobku, čo bola zásadná chyba. Nemôžem si pomôcť, ale pri pohľade na to zloženie mi je trocha ťažko. V mojom prípade kúra nefungovala. Škoda, vkladala som do nej nádeje.


Skúšali ste už nejaké ampulky, intenzívne wellness kúry pre svoje tváričky? Funguje vôbec niečo také? Chcem veriť, že áno, ale táto kúra ma veľmi nepresvedčila. Podeľte sa o svoje skúsenosti.

Pekný deň!

5 komentárov:

  1. Viackrát som na ne v DM pozerala a som rada, že som teda odolala. Obal majú pekný, to sa im odoprieť naozaj nedá... Zatiaľ som žiadne ampulky nemala, čiže účinky posúdiť neviem..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trocha je mi ľúto, že nefungujú. Ale od ampuliek, ktoré sľubujú intenzívnu kúru, čakám určite nejaký efekt hneď po prvom použití. Na to sú snáď určené, nie?

      Odstrániť
  2. ale hyalurónovú sadu zas všetci chvália, no neviem či potrebuješ vypnúť pleť, alebo je priskoro :)
    v oriflame majú zas rôzne želatínové kapsule (pre rôzne typy pleti), ale že vraj odkedy ich vynovili, tak stoja za ...
    takže už nepoznám dobré ampulky, ktoré by stáli za to.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z tej hyalurónovej sady mám sérum, už ho nejakú dobu používam, ale výsledky nejako nevidím. Vrásky síce veľmi nemám, ale spevniť pleť by sa mi hodilo. A hlavne rozžiariť a oživiť :) To by bolo fajn.

      Odstrániť