utorok 30. júla 2013

Odetá v sladkom kokose

Ahoj!

Nebudeme si kaziť pekný deň, keď si ho môžeme ešte o trocha spríjemniť. Čo poviete na krátku recenziu celkom hodnotného telového mliečka?
Pred pár rokmi som si v DM-ke zvykla kupovať sprchovací gél a telové mlieko s kokosovou vôňou. Tá vôňa bola výrazná a podľa nej ma poznali všetci moji kamaráti. Postupom času som na ne zabudla, kokosovú vôňu som nevyhľadávala, lenže ona si ma znova našla. Najskôr v podobe bio kokosového oleja, zakrátko aj v podobe telového mlieka Balea.
Neprejde deň, aby som sa nenatrela telovým mliekom, krémom alebo olejom. Krémujem sa vlastne po každom sprchovaní, či kúpaní, a keďže sa v lete bežne sprchujem 2 - 3-krát, okrem sprchovacích gélov mám aj vysokú spotrebu kadejakých telových "mazadiel". Tie však musím prispôsobovať potrebám svojej pokožky, ktorá v zime vyžaduje bohaté výživné účinky, v lete skôr ľahkú hydratáciu. Práve telové mlieko s kokosovou arómou vo mne vzbudzuje ten jemný hydratujúci pocit na pokožke. Je to však naozaj tak? Ako sa pokožka cíti po použití tohto mlieka?

Balea, telové mlieko Cocos & Tiareblüte


V prípade tohto výrobku nejde celkom o mlieko, ale skôr o emulziu (je o niečo tekutejšia). Prvé, čo vás po otvorení tuby ohúri, je určite sladká vôňa kokosa, zjemnená vôňou kvietkov tiare. Mlieko je biele a výrobca tvrdí, že neobsahuje žiadne pridané farbivá.
Nanášanie je veľmi jednoduché, pretože mlieko sa rýchlo vstrebáva. Dokonca tak rýchlo, že ak si ho nanesiete naraz na obidve ruky/nohy a najprv ho vmasírujete len do jednej (ruky/nohy), na druhej sa bude rýchlo vytrácať (vpíjať do pokožky). Takáto emulzná konzistencia má však jednu skvelú výhodu - takmer hneď po nakrémovaní sa môžete obliecť a určite nič nezamastíte. Pritom pokožka zostane krásne vláčna. Musím však priznať, že odkedy toto mlieko používam, spozorovala som jednu nepríjemnosť - zarastanie chĺpkov na rukách. Dokopy ich bolo možno 5 - 7, ale bolo mi to nepríjemné a spozorovala som to skutočne len s týmto mliekom. Inak výrobok hodnotím pozitívne a na leto, keď sa veľa sprchujem a moja pleť je normálna, je ako stvorené. V zime by mi bolo určite nedostačujúce, ale vtedy používam iné overené mliečka.



Balenie: 200 ml
Cena: cca 3,00 €
Určenie: normálna pleť
Obsahuje: oleje rastlinného pôvodu, vitamín E

Striedate telové mlieka a krémy podľa ročného obdobia alebo ste verné jednému po celý rok? Považujete telovú kozmetiku Balea za kvalitnú?

Pekný deň!

2 komentáre:

  1. ja som tiez podobny kremovaci maniak:) a po kazdej sprche prosto musi byt tiez bud olej alebo mlieko, ci krem. tento baleacky som este nemala, ale vonu kokosu mam velmi rada:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sladké vône sú moje - vanilka, kokos, škorica, kakao...

      Odstrániť