piatok 20. novembra 2015

Recenzia: Color Tattoo - Metallic Pomegranate

Ahoj, kočky!

Vínová vo všetkých svojich nuansách sa každú jeseň premáva mojim kozmetickým kufríkom a vždy si nájde miestečo v mojej makeupovej rutine. Na nechtoch, na perách, na očiach. Keďže je to výrazná  a slávnostná farba a ja ju chcem nosiť aj na všednejšie situácie dňa. Preto som hľadala niečo, čo by splnilo tento atribút. Našla som.

MAYBELLINE, COLOR TATTOO, 70 METALLIC POMEGRANATE


Jednu recenziu na Color Tattoo som už písala. Bolo to na odtieň (recenzia), ktorý už veľmi nepoužívam, hoci je skvelý ako podklad pod slávnostné líčenie. Medzičasom som si maximálne obľúbila dokonalý odtieň Permanent Taupe, ktorý sa už do recenzie nedostal. Prečo potom recenzia na tento kúsok? Pretože by mnohé mohol na prvý pohľad nezaujať a bola by to škoda.


Aj pri odtieni Metallic Pomegranate platí, že je to "držiak", vydrží na očiach nepohnute celý deň. Pracuje sa s ním úplne jednoducho, má jemnú krémovú konzistenciu, vďaka ktorej sa najlepšie nanáša prstami alebo plochým štetcom s pevnejšími štetinkami. Ja uprednostňujem nanášanie prstom a následné rozmazanie huňatným štetcom. Na CT sa veľmi dobre nanášajú práškové tiene, ktoré na ňom tiež skvele držia a získajú novú intenziut. Čo sa však týka konkrétne tohto odtieňa, upredňostňujem jeho sanostatné nosenie, pretože krásne zvýrazňuje moju dúhovku. (V poslednom čase to tu spomínam dosť často, v poslednom čase často nosím teplejšie naružovelé farbičky.)


foto s bleskom

foto bez blesku


CT sa dá nosiť aj ako očná linka. To môže byť alternatíva pre dievčatá, ktoré sa trocha boja farieb alebo majú rešpekt pred tvrdou čiernou linkou. Takáto farebná môže byť riešením a ešte sa aj jednoducho kreslí.


Mne sa tieň páči najviac nedbalo rozmazaný po celom hornom (aj dolnom, ale to skôr na večer) viečku. Pôsobí to na mňa tak nepreumelkovane a zároveň efektne. Tak, že ráno som pred zrkadlom nestála polhodinu, ale že som vzala obľúbené šminky, spravila pár ťahov a vyrazila za dobrodružstvom.



Pekný deň!

utorok 17. novembra 2015

Recenzia: bi good (voňavučké sérum a krém)

Ahoj, kočky!

Na posledú chvíľu som už aj mobilom nafotila dva prekrásne voňajúce výrobky, s ktorých recenziou sa dnes s vami podelím. Prečo na poslednú chvíľu? Lebo ich už mám takmer minuté. A aj keď sú u nás nedostupné, musím vás na ne upozorniť. Ak pôjdete do Viedne na vianočné trhy (alebo kdekoľvek do Rakúska), možno si ich budete chcieť kúpiť. Ja im totiž čoskoro zabezpečím nejakých náhradníkov.
Reč bude o výrobkoch s rakúskym rodným listom, ktoré nájdete len v rakúskych drogériách Bipa. bi good je totiž dcérska značka tejto drogérie a veľavravný je už aj jej názov.
bi good je certifikovaná vysoko účinná  prírodná kozmetika vyrobená v Rakúsku s ohľadom na prírodu.


bi good, Natürliches Anti-age Serum (Prírodné omladzujúce sérum Čierna ríbezľa)


Pleťové séra mám dosť v obľube a mám s nimi väčšinou pozitívne skúsenosti, či už išlo o séra chemické alebo prírodné. Ak mám možnosť voľby, radšej vyskúšam niečo prírodné, kde ako-tak rozumiem zloženiu a mám radosť pri pomyslení, aké dobrôtky pleti doprajem. Rozhodnúť sa pre toto
sérum bolo tak ľahké - okrem celkom zrozumiteľného zloženia zavážila aj príjemná cena, pozitívny vzťah firmy k prírode, obal z recyklovaného materiálu (papier) a obsiahnutý extrakt z čiernych ríbezlí. Tak-tak, na čiernych ríbezliach si rada pochutím, a tak som ich svojej pleti nemohla odoprieť.
Iste vás zaujíma, či som si po používaní séra všimla nejaké pozitívne účinky na pleti. Všimla, sú badateľné hneď. Je to hlavne mierne vypnutie pleti, niečo ako instantné omladenie. Priznávam, že moja pleť pôsobí dosť mlado, ale vypnutejšiu pleť cítim aj tak. Sérum môžete používať ráno i večer a naň aplikovať ďalšiu vami preferovanú starostlivosť. Ja keď používam sérum, dávam naň krém, nikdy nie olej, takže neviem, ako by sa správalo pri oleji, pri kréme je to fajn. Ráno ešte aplikujem makeup, pri ktorom (vyskúšala som ho v spojení s troma rôznymi makeupmi) som tiež nezaznamenala nejaké komplikácie. Jednoducho si skvele rozumie so zvyškom môjho kozmetického arzenálu.
Aplikácia séra je veľmi príjemná - na celú tvár mi vystačí množstvo jedného stlačenia pumpičky, ktoré trocha zahrejem medzi prstami a jemne vtláčam do pleti. Najlepšia na celom tomto procese je krásna sladká vôňa. Úprimne však, nie je to vôňa čiernych ríbezlí, je to vôňa nejakých sladkých kvetín a mixu troch posledných ingrediencií v zložení. Mimochodom, všetky zložky séra sú "chuťovečky" označované ako látky "low hazard", čiže neškodiace nášmu zdraviu. Akurát spomínané tri zložky (Linalool, Limonene, Geraniol) môžu byť problematické pre alergikov.
Z dlhodobého hľadiska som nejakú zmenu na pleti nespozorovala, no nemám vrásky, ktorých by som sa ním potrebovala zbaviť. A možno ich nemám aj preto, lebo sérum im nedovolí vyjsť na povrch.


Obsah: 30 ml
Cena: 4,99 €

bi good, Natürliche Hand Creme (Prírodný krém na ruky Marhuľa)


Druhým výrobkom je obyčajný krém na ruky, ktorý ma nalákal opäť na vôňu, tentokrát marhule. V drogériách veľa marhuľových výrobkov nenájdem, a tak kúpa bola jasná. 
Čo vám ku krému povedať, no, je to veľmi príjemný krém na každodenné použitie, ktorý nezanecháva mastný pocit, primerane (nie príliš) hydratuje a krásne prevoniava ruky. Celkovo je to podľa mňa skvelý "kancelársky" krém - naniesť krém, vmasírovať, pracovať.


Obsah: 75 ml
Cena: 2,79 €

Rada na záver: rozhodne sa po tejto skvelej a cenovo dostupnej značke v Rakúsku poobzerajte, majú aj sprchovacie gély, telové mlieka, pleťové krémy, vlasovú starostlivosť, dokonca zubnú pastu. Alebo už máte niečo odskúšané?

Pekný deň!

nedeľa 15. novembra 2015

Líčenie: Everyday Rose by Naked3

Ahoj, kočky!

Líčenie, ktoré vám dnes ukážem, pochádza ešte z neskorého leta, keď mi dochádzal minerálny makeup, čo sa dosť prejavilo na "kráse" mojej pleti. Takmer žiadne zjednotenie, pretože tých pár zrniečok naozaj nestačilo na to, aby čokoľvek zakrylo. Nevadí, aj tak vám chcem ukázať hlavne očný makeup vytvorený pomocou obľúbenej paletky Naked 3 od Urban Decay. Teplejšie ružové a hnedé odtiene úžasne rozžiarili moje oči.


Celé líčenie je teda dosť teplé a prekvapivo som sa "v ňom" cítila skvele. Najprv som si prehĺbila pohľad nanesením mixu tieňov Limit a Nooner do banánika oka. Vonkajšie viečko som stmavila taktiež mixom dvoch tieňov, a to Liar a Factory. Ceruzkovým štetcom som tento tmavý mix potiahla aj na dolné viečko, približne do polovice. Na navlhčený prst som nabrala žiarivý tieň Buzz, ktorý som opatrne vtláčala do vnútornej strany viečka. Prst zasiahol aj dolné viečko, takže som opäť vzala ceruzkový štetec a farbu potiahla k stredu, kde sa spojila s tmavým tieňom. Oblasť pod obočím som prejasnila najsvetlejším matným tieňom Strange, pričom som párkrát prešla aj po záhybe oka, aby sa všetky odtiene pekne prepojili.
Vrstva riasenky a teplejší ružovo-béžový rúž, a líčenie pre zelenoočky je hotové.








sobota 14. novembra 2015

Recenzia: bareMinerals Complexion Rescue

Ahoj, kočky!

Popri obrovskom množstve farebných kozmetických noviniek, akými sú očné tiene, lícenky, rúže, rozjasňovače veľakrát prehliadam to najpodstatnejšie - makeup. Niežeby som ho prehliadala doslova, makeup je teda základom môjho každodenného rituálu, len nový kúsok nekupujem tak často ako iné skrášľovátka. Nezvyknem ich ani veľa držať v zásobe, jeden zvyknem používať niekoľko mesiacov, potom ho vymením za iný alebo miniem úplne. Ostatných šesť týždňov som sa oboznamovala s jedným z najobľúbenejších makeupov vôbec. A tu sú moje postrehy.

BAREMINERALS, COMPLEXION RESCUE, 05 NATURAL


Keďže tie makeupy nekupujem až tak často, rada si vopred prezriem ponuku a vyberiem taký, ktorý by ma mohol dokonale uspokojiť, čiže výborne kryť, vyzerať prirodzene a mať aj nejaké benefity pre moju pleť. Tento popis sedel na Complexion Rescue. Len či naozaj?


Bol to skutočne dosť vysnený kúsok, pretože po zhliadnutí propagačného videa som v tomto ľahkom makeupe videla samé benefity. Videla som sa, ako si ho nanášam na pleť a on ju zjednocuje a skrášľuje. 
Trvalo celkom dlho, kým sa mi ho konečne podarilo kúpiť, no odkedy som ho použila prvýkrát, nijakým iným som ho neprestriedala.


V parfumérii mali na výber z piatich základných odtieňov, čo je len polovica z ponuky značky. (Aj tak sa mi zdá, že v nejakom zahraničnom eshope som videla okolo 20 odtieňov, no možno sa mýlim.) Pre mňa to však bolo v tej chvíli dosť, keďže ma okamžite zaujal odtieň č. 05 Natural. Siahla som po testeri a zistila, že je to presne môj odtieň, zobrala jednu škatuľku a pokračovala v nákupe.


Complexion Rescue nie je tradičný makeup, nie je to ani BB, CC či DD krém. Výrobca ho popisuje ako "to najlepšie z BB, CC a tónovaného krému", avšak vyznačuje sa vyššou krycou schopnosťou, ktorá sa dá upraviť vrstvením. Zaujímavá je predovšetkým jeho textúra. Tá je krémovo-gélová, našľahaná do úžasne jemnej konzistencie, čo je aj dôvod, prečo ho na pleti vôbec necítiť. Je to úplne iný pocit ako po nanesení makeupu. Ja som si najskôr myslela, že konzistencia bude veľmi tekutá, preto ma trocha zarazila taká akoby pena, no pri rozotieraní sa pena mení na jemný závoj prirodzenej skrášľujúcej farby. Je to super.



Dôležité je gél-krém nanášať prstami. Skúšala som to aj štetcami - stippling štetcom, malým kabuki, plochým... Každý jeden zanechával šmuhy. Nepomohla ani špongia na makeup, pretože tá celý produkt vsiakla. V tomto prípade prsty poslúžia určite najlepšie a ani to netrvá dlho, prsty nie sú až tak špinavé ako pri tradičných makeupoch a dajú sa tak aj jednoduchšie prekryť napríklad moje začervenané miesta na lícach.
Krytie je dosť dobré. Klasifikovala by som ho ako stredné, ale ja potrebujem prekryť len spomínané začervenané miesta, žiadne kruhy pod očami alebo akné. S vrstvením je to tak, že vrstviť sa dá, no ja tu práve nebadám veľké rozdiely medzi jednou a dvoma vrstvami. keďže tá prvá mi zabezpečí akurátne krytie, ktoré už len doladím púdrom.
Púdrovať rozhodne treba. Finiš je dosť žiarivý (v zmysle "glowy" alebo "radiant", no žiadne trblietky), ale tak veľmi pekne, zdravo. Ja mám zmiešanú pleť, preto vždy prepúdrujem minimálne T-zónu a tento akt musím zopakovať po pár hodinách. Líčka nepúdrujem vždy, pretože na nich sa mi tento žiarivý efekt veľmi páči a naozaj to pôsobí tak prirodzene, zdravo, mladistvo. Ak máte suchú pleť, Complexion Rescue si iste zamilujete. Zmiešané typy môžu byť mimoriadne spokojné, ako ja, a majiteľky mastnej pleti by si to mali premyslieť. Ide o hydratačný produkt, ktorý je iste vhodný aj pre mastnú pleť, no obávala by som sa výdrže a zrejme nadmerného lesku.
Keď spomínam výdrž, tak tá je tiež veľmi dobrá. Hoci sa makeup z pleti v priebehu dňa stráca, pleť zanecháva takú akúsi krajšiu. V dobrom stave vydrží aj 8 hodín, u niekoho určite aj dlhšie, len ja ho potrebujem prepudrovať. Spomenúť musím jeho skrášľujúci efekt - ja neviem, ako to robí, ale moju pleť skrášľuje, čo som si všimla už po pár dňoch. Pleť jednoducho vyzerá zdravšie, to je všetko. Okrem toho chráni pleť pred slnečným žiarením nechemickým ochranným faktorom 30.

čistá pleť

jedna tenká vrstva Complexion Rescue


Tento výrobok si ma získal. Som síce typ, ktorý má rád vyššie krytie makeupu, avšak v prípade Complexion Rescue ma zaujal výsledný zdravý a žiarivý look a pridaná hodnota v podobe krajšej pleti. Mám v pláne kúpiť si ešte jeden odtieň, s trocha teplejším podtónom a vidím to tak, že tomuto makeupu zostanem verná niekoľko balení.

Obsah: 35 ml
Cena: cca 33 €

Pekný deň!

utorok 10. novembra 2015

NEW IN - Október

Ahoj, kočky!

Zdalo sa mi, že minulý mesiac som veľmi nenakupovala. A potom začnem vyťahovať škatuľky a flakóniky z nákupnej tašky a čudujem sa, kde sa tie veci vzali. Asi preto, že všetko z dnešného "new in" som kúpila (čosi i dostala) hneď začiatkom mesiaca.


Prvý nákup je z DM, kde som si vybrala niekoľko nutností. Chýba medzi nimi odličovacia emulzia bioPha, ktorú som otvárala skoro už v predajni, tak som ju potrebovala. Zvyšok produktov bol však rovnako dôležitý, keďže mi došiel očný krém i odlakovač s hubkou, ktoré nahradili hydratačný očný krém Nonique a hubkový odlakovač Ebelin. Podarilo sa mi natrafiť na väčšinou nedostupný prekrásny efektový lak Max Factor v odtieni č. 45 Fantasy Fire, z ktorého sa poriadne teším. Korektor som rozhodne nepotrebovala, no Liquid Camouflage od Catrice som predsa musela vyskúšať. V stojane tejto značky ma mimoriadne upútal rúž Ultimate Stay v prekrásnom vínovom odtieni PassionRed. Pôvodne som pokukovala po inom červenom, ale toto bol zásah priamo do "červeného". Do tretice som u Catrice natrafila na celkom príjemnú ceruzku na obočie. Nemôžem povedať, že by bola dokonalá, ale použiteľná určite je.


Dostala som riasenku Gosh Boombastic, z ktorej sa stala bombastická pecka hneď po prvom vyskúšaní. Recenziu ste už videli a mňa riasenka stále baví.


Možnosť navštíviť predajňu Kiko si nikdy nenechám ujsť, a keďže sa to nestáva často, rada sa v nej vybláznim. Mali kopu akcií na staršie limitky, no ja som poslúchla "zdravý rozum" a nebrala som všetko, čo sa mi páčilo. Nakoniec som si z toho, čo som mala v pláne (i v jesennom zozname prianí) vybrala len tekutý rúž vo vínovo-fialovom odtieni a zvyšok nákupu bol intuitívny. Napriek nie celkom pozitívnym hodnoteniam som siahla po kontúrovacom duu (bronzer a rozjasňovač) ceruziek a spravila som veľmi dobre, pretože vďaka nim mám denné kontúrovanie a rozjasňovanie zmáknuté za pár sekúnd. Prekvapivo som si kúpila aj lak na nechty. Uf, na konci roka takto porušujem lakovú stopku, no odolať tomuto zamatovému ružovému krásavcovi so zvláštnym perlovým odleskom bolo ťažké. Už vyše roka som veľkou fanúšičkou ceruzkových očných tieňov, a tých má značka Kiko ohromnú škálu. Nevedela som si vybrať ten správny odtieň, vážne som dlho preberala a aj to tak vyzeralo - k pokladni som brala najskôr dva iné, kým som sa rozhodla pre svetlobéžový trblietkavý s číslom 28.


Drogéria Müller je moja terapia, dokázala by som tam stráviť celé hodiny a stále by som nemala dosť. Tentokrát som sa pri nákupe celkom krotila a siahla som hlavne po potrebných veciach, aj keď duo farebných pigmentov v tubičkách od Alverde  medzi ne nepatrí. Tie som chcela vyskúšať, odkedy som sa o nich dozvedela. Zubnú pastu treba stále a ja som už nejakú dobu prahla po paste Alverde 5 v 1 Nana-Minze. Už sa neviem dočkať jej používania. Ďalšou potrebnou a trocha vyhľadávanou záležitosťou je odlakovač Benecos. Mal by byť prírodný (prírodnejší) ako iné odlakovače a ja som naň poriadne zvedavá. Zatiaľ som skúmala len jeho "pach", ktorý teda vôbec nie je "odlakovačový". Malé balenie kastílskeho mydla Dr. Bronner's som brala ako cestovnú záchranu. V stojanoch s prírodnou dekoratívkou som hľadala podkladové laky, no tu ma zarazil slabý výber. Našla som však jeden zaujímavý výrobok značky Terra Naturi, ktorý má popis ako lak pre lesk s bio-papájou a nie je to typický lak. Pôsobí ako olejček, nanáša sa v tenkej vrstve, nepáchne ako lak, má jednoduché zloženie a asi budete chcieť recenziu. Pre istotu som zobrala aj priesvitný lak Benecos, ak by to papájové čudo nefungovalo ako podklad.


Mnohé blogerky majú už dávno výrobky Karin Herzog vyskúšané. Ja som sa k jednému produktu dostala len teraz. Zaujal ma AHA Cream, ktorý je vhodný k jarnej alebo jesennej ozdravovacej kúre. O mojej skúsenosti s krémom budem informovať.


Mnou dlhú dobru zatracovaná značka Orsay, ktorá bola pred mnohými rokmi mojou obľúbenou (kým sa ich odevy nestali naozaj nekvalitnými handrami), ma neskutočne dostala dokonalými jemnučkými koženkovými šatami. Som z nich maximálne nadšená a poriadne si ich užívam. Dokonca aj kožúšok s trištvrťovými rukávmi som už stihla prevetra.


Časopisy ma už nejakú dobu až tak neberú, lenže novembrovú Evu som si musela kúpiť kvôli saku z titulky. Zaujalo ma hneď pri fotke titulky na fb a ja som musela zistiť, odkiaľ je, preto som si časopis kúpila. Ale k saku (ani k iným krásnym kúskom) z kolekcie Balmain pre H&M som sa nedostala...


Aj keď sladkosti nie sú kozmetika ani oblečenie, dostali sa do nákupov. Nemohla som odolať neodfotiť si aspoň pre vlastné potešenie tieto "pamlsky", z ktorých zostali už len dva nerozbalené kúsky.

Pekný deň!



piatok 6. novembra 2015

Spotrebované - August - Október'15

Ahoj, kočky!

Tak prepchatú "odpadkovú" kozmetickú tašku som dávno nemala. Nazbieralo sa mi v nej prázdnych obalov až z troch mesiacov a mám čo robiť, aby som tento článok spísala stručne.


Koncom augusta som sa zbavila dvoch nie celkom prázdnych produktov. Voňavé telové mliečko Balea s trblietkami sa mi síce dosť páčilo, aj som si ho toto leto poriadne užila, no nestihla som ho spotrebovať pred návratom zo zahraničia, a keďže som v batožine potrebovala miesto na novú kozmetiku, spolu sme sa domov nevrátili. Podobný osud postihol soľný sprej na vlasy Schwarzkopf pre efekt "dovolenkových vĺn", s ktorým sme sa však veľmi neskamarátili. Možno na niekom funguje pekne, ale moje vlnito-kučeravé vlasy s ním mali neustále potýčky. Zlepoval ich bez akéhokoľvek pekného efektu. O kastílskom mydle s mandľovou vôňou Dr. Bronner's sa už spisuje recenzia, na ktorú sa môžete tešiť najneskôr do konca roka, pleťový koktejl Kivvi (recenzia) i šampón 13 rastlín z Havlíkovej apotéky (recenzia) som vám už predstavila.
Zubné pasty boli obidve kupované v prípadoch núdze, pričom jedna, Pasta del Capitano, mi sklovinu akosi rozhádzala, druhá, Sensodyne Rapid, mi ju potom dala zrejme dokopy. Krém na ruky Oriflame bol taký okej, príjemný na rukách, nie príliš mastný. Po rokoch ma opúšťa kajalka Givenchy, ktorá bola tou najhoršou ceruzkou na oči na svete. Bola strašná, ale ja som ju nevedela vyhodiť. Tvrdá tuha, ktorou sa linka nedala nakresliť ani omylom, o vnútornej linke sa skutočne nevyjadrím, preto som ňou utýrala obočie. Trápenie pominulo.


Na cestách ma vždy sprevádzajú vlhčené odličovacie obrúsky Essence s uhorkovou vôňou, ktoré skvele odlíčia akýkoľvek makeup. Mám ich rada poruke pre prípad, že deň sa pretiahne do nečakane dlhej noci a odlíčenie bude to posledné, s čím sa budem chcieť piplať. Niekedy ma z nich však trocha štípe tvár, čo ma dosť mrzí, ale asi si ich ešte kúpim. Vo všetky ostatné dni používam maxi odličovacie tampóniky Iseree z Lidla, ktoré sú momentálne moje top. Obľúbené raňajky mojej pleti - 3-minútová čistiaca maska z Havlíkovej apotéky (recenzia) - sú tiež na nejaký čas pasé, no rada si masku kúpim aj v najväčšom balení. Nakrátko som sa pri odličovaní vrátila k micelárnej vode Bioderma, pretože som ju mala v zásobe, lenže tu mám už iného obľúbenca, preto návrat k nej neplánujem.


So smútkom v očiach som sa zbavila takmer plného kelímka s korektorom značky p2. Bol tak zvláštny, prvých pár použití sa mi zdal byť super, potom som si všimla, že pri nanášaní z pleti akosi mizne, akoby sa vyparil a ak tam niečo zostalo, vyzeralo to divne. Zato minerálny makeup Antonym (recenzia) som si užila do posledného zrniečka. Páčil sa mi jeho prirodzene rozjasňujúci finiš. Spoly plná, spoly prázdna tuba so samoopaľovacím krémom SunDance - mala som ho doma už dlho a viac by som nemala odvahu natrieť sa ním.


Zbierka dekoratívky sa mi zmenšila o niekoľko kúskov, hlavne leskov na pery. Tie vám opisovať nebudem, všetky (okrem rúžu v jumbo ceruzke Essence, ten bol čoraz divnejší) som ich mala rada. Spomenúť však musím riasenku Diorshow Extase, ktorá bola (a ak by som ju ešte mala, stále by bola) mojou najobľúbenejšou "ever" a konkrétne toto balenie som si uchovávala naozaj veľa rokov ako spomienku (okej, nie je nič ľahšie ako kúpiť si novú...). O očnom tieni v jumbo ceruzke Gosh nemá v mojom prípade zmysel nič viac písať, pretože... (recenzia).


Aj zbierku lakov opúšťa niekoľko kúskov, pričom tri farebné laky patrili k tým, ktoré som si na nechtoch rada užívala. Fialový Miss Sporty (recenzia), marhuľkový Catrice (recenzia), zelenkavý Essence (recenzia). Odlakovač Isana som si párkrát kúpila v Nemecku. Patrí k tým lepším, ale v našich zemepisných súradniciach je nedostupný.


Minula som aj nejaké vzorky, konkrétne telové mlieko do sprchy Nivea, na ktorého kúpu veľkého balenia chuť nemám, no vzorky občas využijem na cestách. Plastové srdiečko ukrývalo parádny home made kokosový balzam na pery. Ten som kedysi vyhrala v blogovej giveaway. Tubičky od Dr. Hauschku (očný krém a vzorka pleťového krému) sa dostanú do dlho chystanej veľkej recenzie, takže vás už dnes nebudem viac zdržiavať.

V komentároch sa mi priznajte, kto tento článok prečítal celý ;)

Pekný deň!

štvrtok 5. novembra 2015

Recenzia: Marc Jacobs Kiss Popp

Ahoj, kočky!

Skoro hodinu som si prechádzala koncepty článkov s dekoratívkou, ktorú by som vám rada predstavila a rozhodovala sa, ktorý na dnešný večer vybrať. Medzitým som zjedla veľký kus plesňového syra, misku nakrájaných jabĺk, kúsok čokolády a vypila pol šálky čaju. Obkreslila som si linky na očiach a konečne vybrala, o čom sa mi chce najviac písať.
Predtým, ako začnem, otvorím si jogurt.
Pch, konečne môžem začať.

MARC JACOBS, KISS POP 608 HEADLINER


Určite ste odhadli, prečo som si kúpila tento rúž. Kvôli baleniu, kvôli ničomu inému. Lebo som ho chcela vyťahovať v kaviarňach, v nákupných centrách a v parkoch a nechať svoje okolie vzbudiť oň záujem. No čo, podľa mňa je ten obal milý, zaujímavý a trocha aj vtipný. Aspoň ja sa pri pohľade naň stále usmievam.


Keď som začala obalom, tak vám o ňom poviem trocha viac. Okrem toho, že je krásny atď., jeho spodná/vnútorná časť je taká akási rozchodená. Keď ním točím, tak v ňom akoby hrká, a to ma dosť hnevá, lebo takto drahý rúž musí byť dokonalý aj v najmenšom detaile. Odhliadnuc o tohto nedostatku je zvyšok skvelý. Plast, z ktorého je obal vyrobený, je pevný, hrubý, pôsobí ako kov a vrchnáčik ukážkovo drží zomknutý so zvyškom obalu. Na jeho otvorenie treba možno troška viac sily, ale to je pre také siláčky, ako som napríklad ja, hračka. Vrcháčik je ozdobený kvalitne vytlačeným názvom značky a tuším, že ten názov tam bude dlho.


Po tom, ako som sa v parfumérii nadobro rozhodla, že nastal čas si tento vytúžený kúsok kúpiť, som chvíľu váhala nad odtieňom. Problém ani nebol výber, ako skôr fakt, že ja už žiadny nový odtieň nepotrebujem a také, ktoré sa mi páčili, v zbierke vlastne mám. Zaujal ma netrálny ružový Pow!, neutrálny korálový Heartbreaker a ružovo-fialový Headliner, ktorý bol napokon tým šťastlivcom, ktorý teraz môže krášliť moje pery. Ak by bol k dispozícii najtmavší burgundy odtieň Smack, dnes by ste obdivovali jeho dokonalosť.


Headliner je ale super názov a pristane aj odtieňu, ktorý popisuje. Je namiešaný z tmavšej ružovej a fialovej, oficiálne je tuším popísaný ako stredne tmavý malinový s chladným podtónom. Musím povedať, že momentálne podobné chladné odtiene vyhľadávam o dosť menej ako kedysi, ale mne takáto farba veľmi pristane. Nie je to teda rúž, po ktorom by som siahala denne či aspoň niekoľko dní za sebou, no vždy, keď ho mám, cítim sa akoby "farebne jednotne".


Krásnym detailom rúžu je (opäť sa vraciam k baleniu) špička ceruzky v úplne rovnakej farbe ako je rúž. Je to skvelá vychytávka pre kočky, ktoré majú viacero odtieňov, možno celú kolekciu. Takto hneď vedia, po ktorej farbe siahajú.


Tuha je dlhá tri centimetre (plus asi centimeter vnútri držiačika) a pomerne "tučná", takže sa nezdá, že sa bude rýchlo míňať.



Konzistencia rúžu je relatívne tuhá. Po perách nekĺže tak ľahko ako krémové rúže a aj širšia tuha môže byť prekážkou pri nanášaní hlavne pre majiteľky úzkych pier. Tu by som ocenila skôr tenšiu tyčinku, skosenú došikma, no potom by to už nebola krásna pastelka. Pre precízne nanesenie teda siaham po štetčeku a ak ho nemám poruke, radšej poriadne hľadím do zrkadielka, aby som nepretiahla.
Komfort nosenia tohto rúžu je skvelý. Má polomatný finiš (ja by som viac ocenila úplne matný) a množstvo pigmentov, ktoré sa krásne usadia na perách. Jemne "stainuje", čo tiež veľmi nemusím, avšak má to výhodu, že keď si počas dňa potrebujem pery doupraviť, ide to ľahšie a môžem použiť menej produktu. Výdrž je dlhá, niekoľko hodín, podľa toho, koľko jete, pijete a bozkávate sa. Otláča sa o niečo viac ako poriadne matné rúže, no dá sa to zmierniť tak, že po nanesení na pery niekoho pobozkáte na líce (ak nikto nie je nablízku, postačí aj vaša vlastná ruka alebo hygienická vreckovka). Pery sa zmatnia (super!), no stále sú rovnako sýto nafarbené a menej sa otláčajú.



Obsah: 4,3 g
Cena: cca 36 €

Tak čo si myslíte, nie je táto farbička krásna?

Pekný deň!